Zresztą po co nam Janota? Teraz ofensywnych pomocników mamy pod dostatkiem. Klich, Golina, Kostek.
Janota podbija stawkę, żeby załatwić lepszy kontrakt na Zachodzie.Po co mialby wracac do Polski? Po prostu duże zainteresowanie ze strony polskich klubów,...prawdziwe badź wyimaginowane sprawi, że może podpisze umowę w Holandii.Tak samo bylo z Saganowskim...już miał wracać do Polski, a wylądował w Grecji...to stara taktyka, a my się podniecamy. Tak, tak to prawda.
-
-
Transfery - wątek kolejny (prywatne pogaduchy będą usuwane)
Przynajmniej powialo optymistycznym zefirkiem......
Villa_KS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> stasiuk Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> W tej sytuacji jak tu
> > nie mieć nadziei na pozyskanie jeszcze
> klasowego
> > obrońcy lub Janoty.
>
> Strasznie wiele możliwości co do tego Janoty...
> Szkoda że nikt z klubu nic teraz o nim nie mówi
> , wiadomo że kto inny jest teraz oczkiem w
> głowie ale jeden transfer nie wyklucza drugiego.
>
> http://ekstraklasa.net/news,25809,lechia_testuje.h
> tm --->Cracovia czy może lechia a może Lech czy
> rzeka czy Holandia dalej?
>
> http://www.futbol.pl/artykul/74966.html ---> że
> niby rzeka go chce
Czytałem tekst na goal.com chwilę po tym, jak pojawił się na serwisie w dziale "breaking news". Koleś który to pisał powołuje się na teksty w polskiej prasie i po prostu na ich podstawie napisał własnego newsa. Z tym, że:
- myli sobie Legię Warszawa z Lechią Gdańsk i tak powstaje Legia Gdańsk
- tłumacząc nazwę "Cracovia" dziwnym trafem wychodzi mu, że to Wisła Kraków
Moim zdaniem tematu nie ma. Portal goal.com, choć zwykle trzyma poziom, tym razem puścił babola niczym Mariusz Pawełek :)
P.S.
jakby ktoś chciał sobie poczytać...
http://www.goal.com/en/news/462/netherlands/2010/01/27/1763915/feyenoord-youngster-michal-janota-on-wisla-krakow-radar
[b]Bartłomiej Dudzic[/b] nie będzie reprezentował barw Cracovii w rundzie wiosennej. 21-letni napastnik został wypożyczony do GKS-u Katowice.
Dudzic w drużynie z zaplecza Ekstraklasy spędzi najbliższe pół roku.
DG
Źródło: MKS Cracovia SSA
Najważniejsze żeby grał regularnie, a może jeszcze będą z niego ludzi.
Całe szczęście.
Już to kiedyś pisałem, ale powtórzę - wg mnie poza szybkością nie ma nic do zaoferowania i jest raczej prymitywnym kopaczem. Nie obrażę się jak mnie wyprowadzi z błędu pewnego dnia, a jeśli tak to lepiej, żeby to zrobił w Cracovii. Ale tego bym się nie spodziewał. Jego kariera w Naszym Klubie zdaje się dobiegać końca. Jeśli chcemy myśleć o podniesieniu poziomu drużyny to potrzeba nam zawodników do gry kombinacyjnej, z dryblingiem i przede wszystkim z "błyskiem".
dudzic jest słaby jak na swój wiek ale może w gieksie się odnajdzie. Sądze że spokojnie Cracovia mogła by współpracować z Gksem gdyż mają dużo utalentowanych wychowanków, i wiele postaci odnajduje się u nich ;)albo chociaż wypożyczać naszych młodych kopaczy gdyż gra na zapleczu ekstraklasy to całkiem inna gadka niź ME...
hehe no tak ale w ME przynajmniej grają regularnie a nie tak jak np. nasz Kostek w Płocku , nic mu z tego wypożyczenia dobrego nie wyszło bo 4 niepełne mecze to trochę za mało...
Bzdury panowie wypisujecie o Dudzicu .Piszecie że jest słaby na swój wiek.Ja twierdzę ze nie jest słaby tylko stanął w rozwoju przez to że nie gra regularnie w meczach o stawkę.Zgadzam się że na ekstraklasę jest na razie za słaby -jego poziom to zaplecze ekstraklasy.Jak tam będzie grał regularnie i da rade to wróci do nas i zamknię wam wszystkim usta.
W jego wieku Brożek wcale lepszy nie był i dla przypomnienia wypożyczali go dobre kilka sezonów by nabrał doświadczenia i doszedł do poziomu sportowego takiego jaki ma obecnie.
Dudzic ma wielkie możliwości i tak na prawde od niego zależy czy je wykorzysta .Problem tkwi w nim samym -musi wydorośleć, mentalnie dojrzeć ,zacisnać zęby i harować.Wtedy jestem pewien ze pójdzie śladem Klicha.
Dla przypomnienia niektórym w młodej ekstraklasie (szczególnie w 1 sezonie był to nasz najlepszy zawodnik)
Został za wcześnie rzucony na głęboką wodę u Majewskiego i Płatka i nie dał rady w tym czasie spełnić nadzieji kibiców.
W czasach Majewskiego został zajechany fizycznie (był wtedy wolniejszy od każdego piłkarza rywali -co było wielką sztuką tak go zajechać).
Tylko od Dudzica zależy czy pójdzie śladem Klicha czy skończy w 3 lidze.To jest dla niego punkt zwrotny te 6 m-cy wypożyczenia.
bo to sa wiecznie nie spelnione talenty.... jedyna nadzieja w Klichu reszta jest juz dla mnie stracona... ale obym sie mylil
Nie cierpię takiego zakrzywienia czasoprzestrzeni.
potter Napisał(a):
> Bzdury panowie wypisujecie o Dudzicu .Piszecie że
> jest słaby na swój wiek.Ja twierdzę ze nie jest
> słaby tylko stanął w rozwoju przez to że nie
> gra regularnie w meczach o stawkę.Zgadzam się
> że na ekstraklasę jest na razie za słaby -jego
> poziom to zaplecze ekstraklasy.Jak tam będzie
> grał regularnie i da rade to wróci do nas i
> zamknię wam wszystkim usta.
>
> [b]W jego wieku Brożek wcale lepszy nie był[/b] i dla
> przypomnienia wypożyczali go dobre kilka sezonów
> by nabrał doświadczenia i doszedł do poziomu
> sportowego takiego jaki ma obecnie.
Potter... proszę Cię. Dudzic przez pierwsze dwa i pół roku w Cracovii grał bardzo regularnie i nie robił żadnych postępów. Ale w sumie bardziej "proszę Cię" o to co pogrubiłem... Brożek miał za sobą naprawdę bogate doświadczenie reprezentacyjne - juniorskie oczywiscie. Brozek był bohaterem druzyny, ktora w 2001 roku siegnela po mistrzostwo europy, a komentatorzy niemieccy i angielscy dostawali orgazmu jak go widzieli w czasie tych mistrzostw w Finlandii. I wreszczie jak Brozek mial 22 lata, czyli tyle ile teraz Dudzic, to wskoczyl do skladu Wisly zastapic Zurawskiego, a chwile pozniej musial tez zastapic Frankowskiego i zastapil z powodzeniem.
> Dudzic ma wielkie możliwości i tak na prawde od
> niego zależy czy je wykorzysta .Problem tkwi w
> nim samym -musi wydorośleć, mentalnie dojrzeć
> ,zacisnać zęby i harować.Wtedy jestem pewien ze
> pójdzie [b]śladem Klicha[/b].
Nie ma szans. Dudzic jest piłkarskim pierwszo-, drugoligowcem. To, ze znalazl sie kiedys w ekstraklasie zawdziecza niesamowitej szybkosci.
> Dla przypomnienia niektórym w młodej
> ekstraklasie (szczególnie w 1 sezonie był to
> nasz najlepszy zawodnik)
Ze co?:) W pierwszym sezonie ME, to on zagral w 8 meczach...
> Został za wcześnie rzucony na głęboką wodę u
> Majewskiego i Płatka i nie dał rady w tym czasie
> spełnić nadzieji kibiców.
Mecze Dudzica za Platka to mozna policzyc na palcach jednej dloni. A juz po tym, co zrobil w Gdyni, to nie bardzo byl w orbicie zainteresowan.
nie mamy dobrego trenera dla młodych zawodników... jak wicie nie jeden talent się u nas zmarnował... więc na naszą młodzież nie ma co nawet stawiać... co do młodych zawodników całkiem nie rozumiem polityki Cracovii...
mknący
W pierwszym sezenie młodej ekstraklasy Dudzic przwyższal wszystkich o klasę, ogladałem wtedy wiekszosć meczy.
Pożyjemy i zobaczymy kto miał racje.Chciałbym bym to ja miał racje bo to leży w interesie naszego klubu(by odrodził się w katowicach)
Piszesz kolego ,,przez 2,5 roku grał w Cracovii regularnie i nie zrobił żadnych postępów''.
Zapytam który zawodnik zrobił wtedy postęp????.Majewskiemu udało się nawet zniszczyć jego największy atut czyli szybkość .To doprawdy wielka sztuka.Z Klichem było by podobnie jakby trafił na okres ,,pracy ''stefka czy Płatka.
zubereg Napisał(a):
> mknący
> W pierwszym sezenie młodej ekstraklasy Dudzic
> przwyższal wszystkich o klasę, ogladałem wtedy
> wiekszosć meczy.
Ja też, ale jesli ktos rozegral 8 na 30 spotkan, do tego moze w 5 było jak pisze Potter i To, ciezko go nazwac najlepszym graczem druzyny. Co najwyzej wyrozniajacym sie w tych meczach, w ktorych gral.
Janota nie zagra w Lechii...
http://sport.wp.pl/kat,97434,title,Janota-odrzucil-oferte-Lechii,wid,11900928,wiadomosc.html
Ja również Bartka nie skreślałbym.Wypożyczenie na pewno dobrze mu zrobi.On potrzebuje przede wszystkim regularnej gry bez ciągłej presji na jaką był wystawiony w Cracovii.Uważam,że Dudzic i tak poczynił ogromny postęp w swojej przygodzie z piłką.Nawet te 3 gole strzelone,ale jednak w Ekstraklasie dają do myślenia.Gość przechodząc z A klasy do drużyny Ekstraklasowej to jednak za duże wyzwanie.U nas w Polsce udało się tylko Błaszczykowskiemu przeskoczyć takie schody i rozwijać się dalej.Tyle tylko iż on trafił do drużyny najmocniejszej w kraju,gdzie na samych treningach miał od kogo nauczyć się więcej niż przedtem podczas całej swojej karierki.Druga sprawa taki przeskok musiał się odbić na kondycji piłkarskiej zawodnika,co skutkuje ciągłymi problemami zdrowotnymi u Kuby.Nasz Bartek też miewał kłopoty zdrowotne a przedewszystkim trafił pod złą,najgorszą z możliwych opiekę trenerską(MAJEWSKI,ĆMIKIEWICZ),która ustawiając mu stopę:) zaniedbała najlepsze atrybuty zawodnika czyli spryt i wrodzoną szybkość.Technika i sposób poruszania się Bartka budzi wiele zastrzeżeń ale to już nie czas by to zmieniać.On potrzebuje ogrania,nabrania cwaniactwa ligowego,doświadczenia w grze,ciężkiej walce o punkty.Potrzeba czasu,choćby te pół roku.Wówczas będziemy mogli odpowiedzieć sobie na pytanie-co z tego Dudzica będzie???Przy okazji pozdrawiam Bartka i życzę mu wszystkiego dobrego w Gieksie,tymbardziej że Bekdas tam chce inwestować!!!
Bartek powodzenia i wracaj do CRACOVII ja w Ciebie wierze!!!
Co do Dudzica, gdyby z każdym grał jak z psami i Cleberem to dawno byłby w kadrze Polski.
TEFAL idąc tropem Twojego rozumowania, to każdy szybki piłkarz po transferze z A-klasy do ekstraklasy po zdobyciu ogrania i cwaniactwa byłbym świetnym graczem.
W tym co piszesz, nie dostrzegasz jednego małego problemu: nie każdy zawodnik musi mieć potencjał, aby zostać superpiłkarzem, albo chociaż takim, który może odgrywać znaczącą rolę w klubie z wyższej ligi.
Same predyspozycje szybkościowe nie wystarczą. Na dobrego piłkarza składa się o wiele, wiele więcej czynników. To, że udało się Błaszczykowskiemu "przeskoczyć te schody", świadczy po prostu o tym, że jest on lepszym piłkarzem i finito.
Bartkowi brakuje wielu umiejętności, począwszy od umiejętności ustawiania się na boisku, techniki strzału, poprzez przyjęcie piłki, drybling, etc. Obawiam się, że mając 22 lata już ich nie nadrobi, bo najzwyczajniej w świecie osiągnął najwyższy pułap swoich możliwości. Wiesz co mówili ligowi obrońcy na temat Dudzica? Że wystarczy wejść w linię jego biegu, żeby go zatrzymać. Szybko połapali się, co on potrafi, a czego nie i stał się przewidywalny aż do bólu. To również dlatego po dobrych początkach w lidze, nagle się gdzieś zaciął.
Oczywiście, gdy zdobędzie rzeczone ogranie, cwaniactwo i będzie miał szczęście trafić na dobrego trenera, to dzięki swojej szybkości i zadziorności odnajdzie się gdzieś w jakiejś drużynie. Bo w dzisiejszym futbolu, bazującym na szybkości i przygotowaniu fizycznym tacy zawodnicy jak Bartek będą potrzebni.
Sorry za offtopic, ale skoro nikt nie pisze na temat, to ja też postanowiłem trochę namieszać... ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)