Dobrze, ze tak sie stalo. Obiektywnie rzecz biorac dowodow na wydrukowanie meczow pomiedzy SZCZ a SWITEM nie bylo. Wiec nieslusznie skazana na degradacje i -10 pkt SZCZ doszla swojej sprawiedliwosci. Jednoczesnie bunczuczny prezes SWITU powinien poniesc kare, SWIT powinien byc zdegradowany. A co do odszkodowan to PZPN powinien chyba oglosic upadlosc!! Bo jakim odszkodowaniem zrekompensuje szkody jakie narobil tym calym bezsensownym wyrokiem:
wielkie odszkodowanie szczakowiance (nawet ciezko oszacowac)
odszkodowania szykanowanym pilkarzom
odszkodowania wielu innym klubom, ktore ucierpialy w zwiazku z za slabo pofaudowanym mozgiem pana L (np Cracovia starcila Milkowskiego i nikt nie jest w stanie powiedziec "co by bylo gdyby gral..." (a nie np Swistak w jednym z meczow) itd. Tego typu powiazan mozna by dochodzic multum i jestem pewny, ze "PZPN PZPN!! je* je* PZPN" by sie z tych spraw nie wygrzebal.
I niech nie mysla ze zalatwia sprawe czyms w rodzaju "przepraszam".
I jeszcze jedno: cala ta sprawa smierdzi mi jeszcze (i tu przepraszam Polonie W-wa, ktora i tak chyba nie jest pod tym plaszczykiem o ktorym chce powiedziec) takim swadem mazowieckim. "Gorze", czyli PZPN-owi i wladzom zawsze na reke jest jak klub z mazowsza gra w I lidze (do tego fc Legii co pewnie nie bez znaczenia tez jest dla niektorych) a nie z jakiegos innego regionu.
Nagly zwrot sytuacji oczywiscie wprowadza znowu duzo zamieszania i balaganu w pracy klubow, szczegolnie w Cracovii. Oby koniec tej sprawy wygladal jak nam Craco wykrakal!!!
Wiadomość zmieniona (19-12-03 19:58)
-
-
co dziś ustalono?Szcz....
No to mamy neizły kabarecik i co dalej??? Szczakowianki na pewno nie przywrócą do 1 ligi w połowie rundy. Teraz jedynym rozwiązaniem jest powiększenie ekstraklasy do 16 drużyn by nikt nie był pokrzywdzony. Wydaje mi się, że to dopiero początek i teraz Szczakowianka pójdzie na całość i zdobędzie spore odszkodowanie od PZPN-u.
Vasago widze ze nie daleko nasze sygnaly sie rozchodza ;)
Po takiej kompromitacji PZPN-u Listkiewicz z całą bandą powinni podać się dodymisji.
Werdykt oznacza, że sprawa wraca do PZPN. Wiele zależy jakie były podstawy "zwrotu". Terez procedura powinna zacząć się na nowo. Oby w miarę szybko rozstrzygnięto całą ta sprawę.
Co do tabeli to też jak narazie ciężko wyrokować. czy Szczakowianki nie ma w II lidze (wówczas jesteśmy liderem) czy też maja 10 punktów więcej.
Scenariusz wg mnie będzie następujący. Szybkie ponowne procedury. Szczakowiance oddają 10 punktów (albo nawet miejsce w I lidze, Świt pewnie pozostanie nietknięty-i tak sam zleci), Listek aby nie drażnić innych II-go ligowców powiększa extraklase do 16 zespołów.
Jeśli skończy sie tylko na przywróceniu punktów Szczakowiance to będzie nas czekała okrutnie ciężka batalia o I ligę. Nie mozna też "zaklepywać" w takiej sytuacji jednego miejsca dla Jaworzna bowiem wszyscy będą grali z nimi na noże i o punkty będzie im w każdym meczu okrutnie cieżko. Ale niesieni euforia po ewentualnym oddaniu 10 punktów i dysponując silnym składem będą kandydatem nr. 1 do awansu
Chodzilo mi o IP :) a i o racje chyba tez :)
A wiecie kto byl glownym sedzia w tej sprawie???
Sędzina łyżwiarstwa figurowego!!!!!!!!!!!:)))))))
Przywrócić powinni Szczakowej I ligę. O to musimy (jak będzie trzeba)walczyć.
Zadne oddawanie punktów.
Mamy lidera!
Widzę ze wyżej Crac to ładnie wyłożył na tacę. Ukłony.
Najbardziej realistyczny jest scenariusz Szwayi.
A co w takim razie z tym piłkarzem Świtu (zapomniałem nazwiska), co chcial grać w Cracovii? Bierzemy go, czy nie bierzemy?
Ale jak ich przywróca to co dalej? Wychodziło by na to, że było by jedno miejsce mniej do awansu, albo pierwsza liga z nieparzystą liczbą zespołów( bo przeca I ligowcy nie zgodzą się aby spadało bezposrednio 3 a jeden grał w barażach), albo poszerzenie ligi, albo upolują kogoś komu nie dadzą licencji i wtedy spadnie dwóch(plus ten bez licencji) a trzeci w barazu , albo ch.. wi co. Mamy niezły pasztet na święta, ale mozna się go było spodziewać.
Z tym przywróceniem od kopa do I ligi to raczej mało prawdopodobne. Pewnie będzie plus 10 punktów i powiększenie ligi aby nikt nie płakał. bo tak jak mówię samo przywrócenie oznaczało by, ze jest jedno miejsce mniej do awansu.
no wlasnie co z Milkowskim???
A tak wogóle to Fudała wychodzi na krystalicznie swiętego. I to mnie najbardziej wkur....... bo to krętacz jakich mało. ale na przekonaniach nie można ferowac wyroków przekonał sie o tym PZPN. Finał(do którego jeszcze daleko) całej sprawy powinien byc taki że PZPN zostaje rozwiązany, bo to banda niedouczonych pseudo działaczy i pseudo prawników.
Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał:
http://pilka.interia.pl/news?inf=455941
A to trochę nowsze:
http://www1.gazeta.pl/sport/1,35335,1835004.html
"A co z karami dla Szczakowianki? - Kara odebrania jej 10 pkt. nie istnieje - mówi Eugeniusz Kolator, wiceprezes PZPN. Czyli klub z Jaworzna będzie liderem II ligi. - Ale jego powrót do ekstraklasy w środku sezonu jest niemożliwy - dodaje Kolator. - Przez pół roku nikt nie chciał słuchać naszych racji - triumfuje prezes Szczakowianki Tadeusz Fudała. - Nie dopuszczano przedstawianych przez nas dowodów. Satysfakcja byłaby całkowita, gdyby cała sprawa została umorzona. Uchylenie wyroku przez Trybunał przywraca stan z lipca po zakończeniu poprzedniego sezonu. To oznacza, że jestem prezesem klubu pierwszoligowego."
------------------
Nie wiem, co panowie z PZPN-u wymyślą i jak się będą gimnastykować, żeby to wszystko odkręcić, ale tak czy inaczej będzie to żałosne....
A Listek - jeżeli ma odrobinę honoru - po takim skandalu powinien się podać do dymisji.
Żenada...
nawet nie chce mi sie tego komentowac....zenada...
Miły wraca do gry!:)
Ja bym sie nie przejmował gotowi lub nie z taka paka jaka mamy zajedziemy II lige i dostaniemy sie z pierwszego miejsca a ostatni mecz odbedzie sie w SAMO POLUDNIE i 11 wspaniałych zrobi porzadek i po wsze czasy bedziemy w extraklasie.
Ja to teraz już sie nie dziwie panu Tomaszewskiemu jak "jechał" po listkiewiczu i całym tym PZPNie!!! To jest jeden wielki skandal ,czekam teraz na wypowiedzi całej ten bandy krętaczy i złodzieji. Listkiewicz i reszta powinni się podać do dymisjii!!! JEBAĆ PZPN !!! inaczej tego nie potrafie określić...
Panowie, tak jak Was nie lubię to w tym temacie macie moje poparcie ;) Wyjścia są dwa
- albo PZPN udowodni w ponownym postępowaniu winę aferowiance i jej czerwonemu prezesowi i zdegraduje klub do A klasy
- albo nie udowodni, wycofa się z zarzutów i przywróci aferowiankę do I ligi a ŚNDM do II ligi
to tyle, do zobaczenia w I lidze
PS. Znając życie pojeb.ni listko i kolatoroludkowie oddadzą 10 punktów ale za to powiększą ligę. W innym wypadku będą mieli bunt w II lidze (nikt nie zagra z Rasico-barażowiczami) i przegrane wybory w PZPN
Nie chce mi się nawet tego komentować...
może tylko zapuentuję:
[b]JAK SPADNĄ LIŚCIE, BĘDZIE Z.A.J.E.B.I.Ś.C.I.E !!![/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)