Widocznie Kostek zostanie wypożyczony, a na Dynarka i Snadnego nie znaleźli sie chętni.
-
-
OREST LENCZYK - Treningi, sparringi, taktyka... (wątek zbiorczy)
dokladnie takie tez wiesci dostałem od dobrze zorientowanego obrażalskiego ;)
sero1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Lenczyk już dawno stracił kontakt z
> rzeczywistością. Oby się tylko utrzymać i w
> lecie podziękować " dziadkowi "
Jak masz głupio mowić to lepiej zamilcz.
SaNtO Napisał(a):
Santo jak CIe proszę odpierwiastkuj się od Klicha w sygnaturce bo jak nic pecha mu przyniesiesz ;););)
sero1906 Napisał(a):
> Lenczyk już dawno stracił kontakt z
> rzeczywistością. Oby się tylko utrzymać i w
> lecie podziękować " dziadkowi "
No pewnie pewnie Sero. Weźmy se doktore Stefana , Białasa czy zabrskiego Praktykanta abo najlepiej jenialnego Lesława vel "ułożę każdemu dobrze stopę" na ławkę .
Odejście Konrada - choć wszyscy tu za nim kciuki trzymaliśmy - do Zabrza to jeszcze nie koniec świata.
Powiem otwarcie bo nie lubię kręcić:
Nie gniewaj się Stary , wiem ,że jesteś starym Pasiakiem , forumowiczem od lat ale jakoś kompletnie nie wierzę ,że Twoje ataki na Lenczyka są merytoryczne a nie wywołane tym ,że Cebulka odszedł. Oczywiście mogę nie mieć racji ale tak to na forum wygląda.
ps: Wiem wiem ,że są lepsi trenerzy od Lenczyka ale do nas , obserwując przez kilka lat "jak Tabisz wyszukuje trenera" można założyć ,że na 99,99% przyjdzie gorszy...albo ...dużo gorszy!!!!
Brak Kostrubały / o ile jest w pełni sił / jest dla mnie nieporozumieniem zwłaszcza,że tak naprawdę Leńczyk nie miał kiedy mu się przyjrzeć.Dla mnie nie jest gorszy od Klicha a lepszy niż Dynarek, Snadny czy Jeleń. I kto to w wywiadzie mówił o "traktowaniu"?.
Albert - Trener Cracovii nazywa się [b]LENCZYK[/b] a nie LEŃCZYK
Albert Napisał(a):
> Brak Kostrubały / o ile jest w pełni sił / jest
> dla mnie nieporozumieniem zwłaszcza,że tak
> naprawdę Leńczyk nie miał kiedy mu się
> przyjrzeć.Dla mnie nie jest gorszy od Klicha a
> lepszy niż Dynarek, Snadny czy Jeleń. I kto to w
> wywiadzie mówił o "traktowaniu"?.
Albert - Kostek póki co nie jest lepszy od Klicha.
A na pewno nie zastąpi Sachy, Suvorova, Golińskiego czy Szeligi.
Prawdopodobnie jest opcja wypożyczenia go lub transferu, dlatego zostaje w Krakowie - klub daje mu szanse gry w seniorskiej piłce, zamiast tułać się w Młodej Ekstraklasie do której pewnie i tak by trafił.
Albert jakbys dokladniej czytal temat to bys znalazl informacje o prawdopodobnym wypozyczeniu Kostka do innego zespolu
Oczywiście Lenczyk , a Leńczyk to błąd a nie złośliwy kalambur.Co do Kostrubały to podobały mi się jego nieszablonowe zagrania i pisałem o tym ze ma szansę być zawodnikiem przynajmniej na miarę Gizy.Niemniej trochę ostro pokrzykiwał na resztę w tym na Barana /słusznie bo wtedy drużyna grała cienko/.A w zespole jak nie ma sztamy to młody nie pogra....Wypożyczenie przy takiej konkurencji w pomocy-może to i dobre ale czas i dobry skład szkoleniowy ucieka...
Kostrubała w Plocku pokazał na co go stać.Śladem Cebuli powinien ruszyć to jedyne rozwiązanie.To nie jest młokos tylko już facet i powinien być bardziej wyrazisty na boisku.Tak się prezentuje jak się prezentuje.Często w meczach nawet go widać na boisku nie było mimo dość dobrych warunków fizycznych.Druga sprawa to kontuzje ,może go troszkę zblokowały....
Tefalu przyjacielu, co mial pokazac w Płocku jak przez zdecydowaną większosc wypozyczenia leczył kontuzje? Kostek musi jeszcze raz pojsc do jakiegos klubu i zagrac cala runde, wtedy wroci dotowy do gry by zastapic Barana. Kostek, Golina, Clichy-pomoc marzeń
Trochę późno się ocknąłem, szukałem na Wikipasach ale niestety nie ma tam żadnych informacji. Grzesiak jest stoperem, czy bocznym obrońcą?
W sparingu ostatnim grał na stoperze.
raczej stoper chociaz wiem ze nie jest mu obca gra na boku jak i na defensywnym pomocniku
"PRZEGLĄD PRASY. Cracovia złożyła oficjalną ofertę kupna reprezentanta Polski Macieja Sadloka. Działacze Ruchu nie mają jednak zamiaru pozbywać się jednego ze swoich najlepszych piłkarzy - podaje Przegląd Sportowy.
Niespełna 21-letni stoper ostatnie miesiące miał bardzo udane. Dzięki dobrym występom w ekstraklasie trafił do kadry. w której prezentował się przyzwoicie. W ostatnich miesiącach pytały o niego Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków oraz włoskie Chievo Werona i angielski West Bromwich Albion. Ale nikt nie był skory do płacenia około 2 milionów złotych. Teraz stopera chce pozyskać Cracovia, która - jak zapewniał jej szef Janusz Filipiak - może zimą na transfery wydać przynajmniej 3 mln zł. Trener Pasów Orest Lenczyk chętnie widziałby młodego kadrowicza na środku obrony jako partnera Piotra Polczaka - uważa Przegląd Sportowy.
Rzecznik prasowy klubu z ulicy Cichej nie zaprzecza pojawieniu się oferty z Krakowa. Zapewnia jednak, że sternicy "Niebieskich" nie mają zamiaru osłabiać zespołu przed walką o europejskie puchary. - Otrzymaliśmy faksem ofertę Cracovii, ale Sadlok to dla nas zbyt ważny piłkarz, abyśmy się go teraz pozbywali. Zgodnie z planem poleci z drużyną w niedzielę na zgrupowanie do Turcji, a wiosną nadal będzie grał u nas - powiedział Mariusz Gudebski.
Poza tym cena stopera wydaje się być mocno wygórowana. "PS" podaje, że po przygodzie Sadloka w Tajlandii, gdzie wystąpił w koszulce z orzełkiem na piersi w turnieju o Puchar Króla, włodarze Ruchu oszacowali wartość swego podopiecznego na 3 miliony złotych. Żaden polski klub nie jest w stanie zapłacić tyle pieniędzy za jednego zawodnika.
Mimo kłopotów finansowych chorzowianom bardzo zależy na tym, aby Sadlok pozostał na Cichej."
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,7535142,Ekstraklasa__Sadlok_wciaz_rozchwytywany__Lenczyk_wlacza.html
Może jednak są w stanie coś ugrać z Ruchem, jeżeli Sadlok pasuje Lenczykowi to na pewno łatwo nie odpuścimy ...
Sadloka chętnie bym widział w Cracovii, ale 3 mln to przesada...
On jest wart max. 1,5 mln.
Ruch dostał kasę od Polonii za Brzyskiego (ok. 500 tys zł) i narazie jego działacze mogą pocwaniakować przez najbliższe 3 miesiące. Ale kaska szybko się skończy i jak zacznie zaglądać widmo braku licencji to w końcu będą musieli go sprzedać (tylko nie wiadomo czy wtedy akurat nam)
Pożyjemy zobaczymy, bo może się okazać że on tylko błysnął w rundzie jesiennej i za 3 m-ce będzie wart 3 razy mniej...
Dzięki za info o Grzesiaku:)
[quote]Trener Pasów Orest Lenczyk chętnie widziałby młodego kadrowicza na środku obrony jako partnera Piotra Polczaka - [b]uważa Przegląd Sportowy[/b]. [/quote]
Nie wiadomo czy chętnie by widział, sam Lenczyk nic takiego nie powiedział, przynajmniej sobie nie przypominam żeby cokolwiek mówił o Sadloku. PS może sobie uważać co chce, niekoniecznie jednak musi znajdować to odzwierciedlenie w tym jak jest.
Szkoda Kostka bo ma papiery na granie i chyba poukładane w głowie w przeciwieństwie do innych kolegów ale w sytuacji gdy przyszedł Suworow pewnie nie znalazł by miejca w skladzie a jest tylko 13 meczy do rozegrania i nie czas na eksperymenty.Ja mu mocno kibicuje i myśle że jak wyleczy do końca kontuzje i potrenuje porządnie to znajdzie uznanie u Lenczyka
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/pilka_nozna/konferencje_prasowe/trener_lenczyk_na_cypr_wyjezdzamy_przygotowani_do_gry_mp3
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)