Po przespaniu się z "problemem" myślę, że profesor się przestraszył. Po prostu, nie chce wydawać kasy na transfery i pensje dla zawodników. Oni chyba wolą jak jest tak jak jest teraz. W końcu skompletowano dobry sztab szkoleniowy, i wydawało się że będzie dobrze ...... . Niestety tylko się wydawało. Myślę, że Lenczyk nic nie wiedział o tych planach. Gdyby tak było, nie dawał by wywiadów o wzmocnieniach i.t.p. Sądzę też, że Profesor też nic nie wiedział bo znali byśmy już nazwisko trenera. Może lepiej by było gdyby Filipiak sprzedał Pasy. Ja to już ktoś wczoraj napisał : gówno mnie obchodzi sukces COMARCHU. Uważam, że pokazywanie koszulek tsv na oficjalnej stronie Cracovii jest żenujące. Myślałem, że będzie emocjonujący sezon z walką o puchary a wyszło jak zawsze. Mam nadzieje, że w końcu zlecimy z tej ligi!!! Może to w końcu otworzy oczy Filipiakowi. Jeżeli nie to będzie trzeba powoli czekać aż MKSCC się rozpadnie :(
-
-
Kto po Oreście??? Dyskusja i spekulacje.
KOTU chyba za wcześnie wstałeś!!!
Już wstałem i śniło mi się że Skorża został trenerem.... zaznaczam że nie piłem!;-)
Obawiam się że to co napisał Khalid to 100% prawda!!!.Słowem jedna wielka prowizorka dotarła po hokeju do piłki.Dla tabisza był nie wygodny bo miał go w dupie to skutecznie kopał ,kopał dołki aż wykopał.Podobnie było ze Stawowym -widać do Cracovii musi przyjść pacynka bez własnego zdania lub kolejny sługus popierający jedynie słuszną idee pt ,,PRODUKCJA PIŁKARZY NETTO''
Komu przeszkadzał Lenczyk?Przecież nie nam kibicom bo Cracovia w ciężkim sezonie poza domem z ligi nie spadła.W wielu meczach widać było po paru latach że ta drużyna zaczyna realizować założenia taktyczne i grać w piłkę.
A że były też mecze żenujące -ano były ale na przebudowę potrzeba czasu.Coś niszczone przez lata nie da się naprawić w sezon.Orest dostrzegł że na wielu pozycjach ,,król jest nagi''i mamy sztuki a nie zawodników .
Dlatego domagał się wzmocnień nie kolejnymi sztukami o umiejętnościach na młodą ekstraklasę (takie dostał )bo Kaliciak czy Łuczak to były takie wzmocnienia.Dostał 2 moldawian ,ale to kropla w morzu potrzeb bo drużyne buduje się od tyłu!!!Wie to Orest wiemy my tylko nie Filipiak.Tracimy 39 goli ,a zarozumialec Filipiak opowiada dyrdymały pt Wasiluk i Polczak najlepsza para stoperów w Polsce.
My możemy sobie pisać Ulatowski ,Skorza ,Stawowy -a Filipiak weźmie kolejnego gamonia.
Orest doskonale widział jaki jest nasz stan .Po spadku ODRY i Piasta do ligi wchodzą mocne kluby kadrowo już i organizacyjnie.Na teraz bez wzmocnień do spadku jesteśmy my i Arka .Dlatego domagał sie konkretnych wzmocnień nie sztukami ,ale zawodnikami klasowymi takimi którzy mają charakter , są wojownikami i na tej lidze ,,połamali sobie zęby''
Myśle że to może być wynalazek w rodzaju Jurija Szatałowa z Bytomia
niedrogi
cichy pokornego serca
i do tego ma asystenta jakiegoś Dietmara co by pasowało do "najnowszej" koncepcyji prezesa
kastor Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Już wstałem i śniło mi się że Skorża
> został trenerem.... zaznaczam że nie piłem!;-)
NO I ZNÓW TE SNY!
Ja to z każdą godziną boję się coraz bardziej... jeżeli dzisiaj się coś nie rozjaśni to wydaje mi się, że zmierzamy w złym kierunku...
Kurde przy takich planach zmian trener już powinien być zaklepany, to jest dla mnie nie zrozumiałe.
Ktoś piszę o zagranicznym trenerze, tylko powiedzcie mi jasno jaki konkretny trener mający przegląd ligi przyjdzie do Ligi Polskiej do średniej drużyny jaką jest Cracovia aktualnie - dla tego nie rozumiem jednej sprawy co Was determinuję do wyboru takiego kierunku? bo pisze o tym coraz więcej osób i coraz częściej?
Dla mnie to mało realne i widzę po Waszym toku myślenia też brak planu, obawiam się że klub jest w takim samym miejscu.
Nam jest potrzebny trener młody który ma przegląd ligi potrafi i nie boi się ryzykować, stawiać na młodych graczy i ma wizję stworzenia drużyny na wzór ekip zagranicznych w których kolektyw stanowi zgrana ekipa i każdy z piłkarzy stanowi integralną część drużyny - popatrzcie na takiego Probierza, przez wielu wyśmiewany, na początku obiekt szyderstw zwolennik radykalnych zmian, osoba nie bojąca się eksperymentów. Dla mnie to aktualnie jeden z lepszych trenerów w lidze polskiej w naszych chorych realiach.
Dla tego Wasz plan odgrzebywania "dinozaurów" z trenerskiego świata oraz trenerów zagranicznych - dla mnie to marzenia ściętej głowy i niestety zły kierunek dla klubu.
prof. Filipiak chce iść na salony chce się oderwać od Polskiego "bagienka" fakt ma dużo racji bo takie są realia w których panują śmieszni managerowie typu Kucharski, którzy szydzą z klubów i mają niemal monopol, ale w takim stanie gdzie reszta klubów nie pragnie tak radykalnych zmian taka wizja jest niestety nie realna, jak można się samemu odciąć od Polskich realiów posługując się własnym klubem? ja myślę, że wśród śmiesznych Polskich managerów to wzbudzi tylko salwę śmiechu - bo w tym widać brak jakichkolwiek planów, nie jesteśmy drużyną pokroju Athletic Club z Hiszpanii nie mamy wspaniałych obiektów do szkolenia młodych piłkarzy - jednym słowem nie mamy jak wyżyć nawet z produkcji własnych młodych talentów.
Profesor chcąc naprawiać "Polskie bagienko" powinien może zająć się profesjonalnym managingiem w Polsce? i może sam założyć komórkę promującą i oferującą piłkarzy na wzór zagranicznych i stać się konkurencyjnym dla polskiego świata managerów, ma do tego warunki!
Jednym słowem - bez poparcia innych klubów, bez poparcia ludzi ze świata piłki bez poparcia kibiców, biznesmenów, sponsorów - ta walka bo ja tak wywnioskowałem w Polskim managingiem wydaje się po prostu nierealna!!
Naszej drużynie potrzebne są transfery!!! nasza drużyna jest już "przestarzała" wypalona bez ambicji - a wojna ze światem managerskim w Polsce prowadzi do braku transferów i braku konkretnych ofert!!!
Wiadomo kiedy będzie decyzja odnośnie trenera nowego ??
Na pewno Szatałow to jest jakaś opcja przy założeniu, że gramy o środek tabeli. To by mogło być do przyjęcia, ale usprawiedliwieniem przeciętności jest jak dotąd teza, że my budujemy na tyłach jakąś przyszłość w oparciu o szkolenie młodzieży. Tyle że jak dotąd budowanie przyszłości, jeśli chodzi o organizację szkolenia młodzieży, jakość jej trenerów, środki, które są do dyspozycji, scauting, wygląda jak budowanie socjalizmu.
Ja ciągle wierzę w rozsądek prezesa. Jak dotąd pokazał, że potrafi przezwyciężyć niechęć do wydawania pieniędzy, angażując Lenczyka i jego sztab. Lenczyk nie dał mu dość argumentów, żeby go przekonać, że to były dobrze wydane pieniądze.
Trzeba było nie przegrywać z Legią u siebie. Trzeba było nie przegrywać z Ruchem 1:4 u siebie. Trzeba było nie przegrywać z Jagiellonią u siebie. Piłka to jest prosta gra...
Najgorsze że nas prof. Filipiak okłamuje, jak by chciał zwolnić trenera to nazwisko nowego już byśmy znali wczoraj......
Decyzja na 100% zapadła na wczorajszym spotkaniu bo Orest też nie był na to przygotowany (mówił o wzmocnieniach o grze na nowym El Passo....)
Na 99% zadyma jest o transfery tz Zarząd nam pieerdoli że chce wydawać i że ma kasę jak przychodzi co do czego to nawijają nam makaron na uszy że trener jest wybredny - kurewa....
Pomimo tego musimy się trzymać razem przy Cracovii bo w kupie siła :) strasznie żal mi trenera Oresta no ale trenerzy przychodzą i odchodzą to i tak lepiej że odchodzi po utrzymaniu a nie w innych okolicznościach:)
Trzymać się razem i eliminować najsłabsze ogniwa :) (wiadomo o co chodzi:))
Ponieważ to łapanka to myślę że dostaniemy za treneiro takiego kurewa leszcza że nawet nam się nie śniło a na pewno jeszcze jego nazwisko tutaj nie padło, zapomnijmy o Ulatowskim, Urbanie czy Skorży - trochę realizmu.
Myśle że kolega Marcin 111-właściwie opisał calą sytuację.Orest śmial miec wczoraj inne zdanie od jedynie słusznego zadnia Filipiaka i za to poleciał.Teraz pewnie nerwowe ruchy i szukanie pacynki ,klakiera co bedzie miał takie samo zdanie co Filipiak.
Obawiam się też że to będzie ...nowy leszcz!!!
W gronie kandydatów na szkoleniowca drużyny pojawiają się cztery nazwiska: Rafał Ulatowski, Wojciech Stawowy, Jan Urban i Czesław Michniewicz.
(PS)
Zapomnieli o Mourinho, on tez sie przewijal w tym temacie
Pasiak 89 Napisał(a):
> W gronie kandydatów na szkoleniowca drużyny
> pojawiają się cztery nazwiska: Rafał Ulatowski,
> Wojciech Stawowy, Jan Urban i Czesław
> Michniewicz.
>
> (PS)
Nie ma się co jarać, bo te nazwiska pisamki biorą z tego forum ;)
Ja tylko mam nadzieję, że wszystko jest już dogadane, przemyślane i określone a brakuje jedynie formalnego podpisania umowy z nowym trenerem, a jego nazwisko nie będzie negatywnym zaskoczeniem. Słowa Prezesa przestraszyły mnie - jak można mówić, że tak naprawdę nie wie się czy sie podjęło własciwą decyzję. Nawet jak się nie wie to się tak nie mówi.
potter Napisał(a):
> A że były też mecze żenujące -ano były ale
> na przebudowę potrzeba czasu.Coś niszczone przez
> lata nie da się naprawić w sezon.Orest
> dostrzegł że na wielu pozycjach ,,król jest
> nagi''i mamy sztuki a nie zawodników .
>
> Dlatego domagał się wzmocnień nie kolejnymi
> sztukami o umiejętnościach na młodą
> ekstraklasę (takie dostał )bo Kaliciak czy
> Łuczak to były takie wzmocnienia.Dostał 2
> moldawian ,ale to kropla w morzu potrzeb bo
> drużyne buduje się od tyłu!!!Wie to Orest wiemy
> my tylko nie Filipiak.Tracimy 39 goli ,a
> zarozumialec Filipiak opowiada dyrdymały pt
> Wasiluk i Polczak najlepsza para stoperów w
> Polsce.
>
Ale za przeproszeniem pierdolisz . Niby Kaliciaka z Łuczakiem mu profesor z Tabiszem do składu wprowadzil ? Tydzien temu dowiedzielismy ze przy transferach 100% władzy ma trener , czego on wcale nie negował a juz chore teorie wymyslasz . Dostał 2 Mołdawian i co ? Posadził ich palant obu na ławce . Ci goscie to nie Krzywicki za pare groszy z kontraktem na 2 tysiace złotych miesiecznie , tylko pilkarze ktorzy mieli byc powaznym wzmocnieniem . Do Slusarskiego skompletowali mu jego super snajpera Matusiaka rowniez podpisujac jeden z wyzszych kontraktow i co ? Chciał Golinskiego do srodka to go dostał , mało tego pare lat juz chodzil za Merda do bramki , w koncu Cracovia mu go dała i co ? Dalej gowno gralismy , z tym składem Tomek Wacek osiagnałby wyzszy wynik , wiec nie wiem co jemu jeszcze jest potrzebne . Dlaczego niby Polonia Bytom mogła miec juz dawno utrzymanie i puszczac punkty na boku w koncowce sezonu , a my nie moglismy ? Co , maja niby lepsza kadre ?
Jak urban jest kadydatem na trenera to nie mam pytań.Zapytam mało nam majewski -drugiego chcemy .
Co z Legią ugral Urban?Mniej niż zero -utrzymywał się na powierzchni wbrew całej społeczności Legii w podobny sposob co maja majewski.
Panowi tu nie chodzi kto ile ugrał ale KIM
bo u nas chociażby trenerem był bóg wie kto to powiedzmy sobie szczerze nie mamy piłkarzy tylko kopaczy
poprostu pełna laba zero ambicji,nie muszą się bać o nic(kasa)
a w Ruchu jest bieda i jakoś tam chłopakom sie chce za@#$%lać i grać od 1-90min
chcę wierzyć że kandydaci tacy jak Urban czy Ulatowski to jakiś żart.... chyba jedyny który ewentualnie przychodzi mi na myśl z polskich trenerów to Fornalik , może jeszcze Michniewicz.....
smiem twierdzic, ze jakby trenerem byl fryzjer, to bysmy te lige wygrali nawet wbrew kopaczom
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)