Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Uwaga!!! Wyborcza już zaczyna!!! CZYTAĆ!!!

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 13.04.2010 o 17:11
      Ostatnia aktywność 13.04.2010 o 19:23
      1855 wyświetleń
    • Adam Akustyk

3.5K
      9
    • 13.04.2010 o 18:55
      Post #604620 13.04.2010 18:55
    Usłyszy ze to dzielny człowiek, ktory zginlał w drodze na groby pomordowanych przodków. Człowiek ktory całym swoim zyciem dawał swiadectwo słuzby Polsce, za co spadały na niego gromy. Mało?
    • Ludojad

145
      0
    • 13.04.2010 o 18:56
      Post #604621 13.04.2010 18:56
    Prosze powiedzicie: dlaczego z taką wściekłością, zawziętością i zajadłością, krytykujecie, czy też wyśmiewacie możliwość pochówku Pary prezydenckiej na Wawelu? Nie macie większych problemów? Cóż Wam to szkodzi? Dlaczego [b]aż tak[/b] Was to boli? Co to zmieni w waszym codziennym życiu?
    • Ludojad

145
      0
    • 13.04.2010 o 18:58
      Post #604625 13.04.2010 18:58
    Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Dziwisz to taki wielki autorytet moralny? > Przecież jego oponent Isasakowicz- Zaleski jest > większym. Gdzie Rzym, a gdzie Krym? Niechby nawet sympatyk Wisły, ale w zestawieniu z ekipą GW...
    • volker0

2.4K
      174
    • 13.04.2010 o 19:00
      Post #604630 13.04.2010 19:00
    Issak Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Za powiedzmy 20 lat, ktoś z nas pójdzie wraz z > swoim 10 - 15 letnim synem do katedry wawelskiej, > zwiedzi krypte > Syn jak to w takim wieku będzie ciekawy i zacznie > pytać co ten zrobił, kim ten był, czemu on też > tutaj itp > I dojdzie do Lecha Kaczyńskiego... co wtedy > powiedzieć ? Już nie mówiąc co się mówiło o > innych osobach, naj,naj,naj itd > Nie ma podstaw dla pochówku na Wawelu pary > prezydenckiej Tez tak mysle,ze to nie jest dobre miejsce.Bez obrazy ale W-awa,Powazki bedzie odpowiednim miejscem.
    • japo

219
      1
    • 13.04.2010 o 19:04
      Post #604634 13.04.2010 19:04
    Issak Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Za powiedzmy 20 lat, ktoś z nas pójdzie wraz z > swoim 10 - 15 letnim synem do katedry wawelskiej, > zwiedzi krypte > Syn jak to w takim wieku będzie ciekawy i zacznie > pytać co ten zrobił, kim ten był, czemu on też > tutaj itp > I dojdzie do Lecha Kaczyńskiego... co wtedy > powiedzieć ? Już nie mówiąc co się mówiło o > innych osobach, naj,naj,naj itd > Nie ma podstaw dla pochówku na Wawelu pary > prezydenckiej Będą tatusiowie którzy nie będą mieli problemu co powiedzieć synkowi przy grobie Lecha Kaczyńskiego. Ale będą też tacy którzy nie powiedzą nic i synek dowie się od kogoś innego.
    • Ludojad

145
      0
      Post #604635 13.04.2010 19:04
    Isaaku, Volterze i Wam podobni: cóż takiego opowiecie dzieciom o innych Polakach pochowanych na Wawelu? Wiecie chociaż kto tam spoczywa? Tylko tak bez wszelkiej podpowiedzi...
    • volt

2.1K
      641
      Post #604636 13.04.2010 19:04
    nie dacie spokoju czlowiekowi nawet po smierci...ehh
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 13.04.2010 o 19:05
      Post #604637 13.04.2010 19:05
    Żenujący temat, żenujące linki, żenująca dyskusja. Żal.
    • Geopijatyk-Fan Oderki

8.9K
      556
    • 13.04.2010 o 19:05
      Post #604638 13.04.2010 19:05
    Ludojad Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Dziwisz to taki wielki autorytet moralny? > > Przecież jego oponent Isasakowicz- Zaleski > jest > > większym. > > > Gdzie Rzym, a gdzie Krym? > > Niechby nawet sympatyk Wisły, ale w zestawieniu z > ekipą GW... Autorytet Moralny, to ktoś kto jest nim z definicji zawsze. Nie można być Autorytetem Moralnym w sprawie X, a np. zakłamańcem w sprawie Y.
    • Issak

60
      0
    • 13.04.2010 o 19:14
      Post #604645 13.04.2010 19:14
    [quote="Adam Akustyk"] Usłyszy ze to dzielny człowiek, ktory zginlał w drodze na groby pomordowanych przodków. Człowiek ktory całym swoim zyciem dawał swiadectwo słuzby Polsce, za co spadały na niego gromy. Mało? [/quote] Leciał oddać hołd poległym przodkom i to podnosi range tego co się wydarzyło. Miejsce w którym się to stało również. Reprezentował wszystkich rodaków, prawie 40 mln ludzi i niestety stało się to co się nie powinno stać. Dużo ludzi mówi śmierć bohaterska to też prawda, wiele osób to przyzna, lecz gdyby do tych tragicznych wydarzeń nie doszło, na następny dzień znowu wszyscy by na niego nadawali i odliczali dni do końca kadencji,bo w zasadzie nie było dnia bez jakiegoś "minusa" dla L.Kaczyńskiego Sytuacja z honorowym obywatelstwem Krakowa ? Po prostu się ludzie nie zgodzili z tego co mi wiadomo. Teraz ma spoczywać obok najwybitniejszych osób polskiego narodu ? Piłsudski, Mickiewicz, Władysław Sikorski itp Nie byłoby to obrazą gdyby po prostu ludzi, którzy mieli decydować o tym czy można pochować prezydenta na wawelu nie zgodziliby się (mimo tego, że w pierwszych dniach zjadła by ich opinia mediów...)
    • Ludojad

145
      0
    • 13.04.2010 o 19:15
      Post #604648 13.04.2010 19:15
    > Autorytet Moralny, to ktoś kto jest nim z > definicji zawsze. Nie można być Autorytetem > Moralnym w sprawie X, a np. zakłamańcem w > sprawie Y. Z tego co napisałeś wynika, iż tylko człowiek po śmierci może być autorytetem moralnym - żywy przecież zawsze może się skompromitować... A może raczej dla Ciebie takich nie ma... Nie wiem jak Ty. Jestem Polakiem i Katolikiem - Metropolita Krakowski jest dla mnie autorytetem z definicji. Oto co Dziwisz rzekł o Kaczyńskim: "zmarł w warunkach wyjątkowych, po bohatersku można by powiedzieć, bo leciał do Katynia, by oddać w imieniu całego społeczeństwa hołd męczennikom"
    • Ro Man

5.6K
      107
    • 13.04.2010 o 19:17
      Post #604649 13.04.2010 19:17
    do cholery, zasługą Lecha Kaczyńskiego jest że ? Adamie, ja też całym swoim zyciem daję swiadectwo słuzby Polsce, pracuję tu, mówie po polsku, po polsku sie modlę, płacę podatki, chodziłem do polskiej szkoły, do polskiego koscioła, Polska jest dla mnie bardzo bardzo wazna, spocznę na Wawelu? opowiadanie o tym, że zasługą Kaczyńskiego było przywracanie pamięci historycznej budzi u mnie szczere rozbawienie, tzn gdzie i kiedy tą pamięć przywracał? np. w Muzeum Powstania Warszawskiego - owszem, ale wtedy zdaje sie był prezydentem Warszawy a nie Polski, podczas lat jego krajowej prezydentury próżno szukać podobnych inwestycji, podpisanie ustawy lustracyjnej - najwiekszego bubla prawnego rządów PiS-LPR-Samołoobrona? obecnośc na wojskowych akademiach na 11 listopada czy 3 maja? przecież każdy prezydent bywa na takich uroczystościach, Kwach bywał, i Wałęsa bywał, i nawet Jaruzel bywał, o Katyniu przypomniał?? wolne żarty, cała robota z Katyniem to głównie lata 2000-2002 czyli rządy komuchów, a mega wielką robotę odwalił przy tym m.in. Andrzej Przewoźnik, Lech ograniczył się do przecinania wstęg i obecności w kilku miejscach, ja mu jestem b. wdzięczny że myślał o Polsce, ale ja do cholery tez myślę o Polsce i wielu ludzi z prawej i lewej strony sceny politycznej myśli o Polsce równie mocno a na pewno bardziej przyszłościowo, a że co? że Lech Kaczyński był ??? co??? Polska jest liderem bo jest największym krajem przyjętym do UE od 1995 roku, której liczebność (40 mln) to w sumie wszyustkie nowo przyjęte kraje Unii, plus największa (porównywalnie z Rumunią) powierzchnia, no to jak niby polski prezydent ma nie byc liderem wśród innych prezydentów Europy Środkowej??? Lech Kaczyński był po prostu prezydentem Polski, ani dobrym, ani jakimś złym, był bo musiał, bo go wybrali, niczym specjalnym się nie wyróżnił, naród polski z sobą skłócił, po angielsku nie gadał, do mediów nie potrafił sie otworzyć, w sumie sympatyczny człowiek z uroczą żoną, patriota, ale mój Boże! GDZIE MU DO PIŁSUDSKIEGO CZY POLSKICH KRÓLÓW???
    • fiedka

730
      14
    • 13.04.2010 o 19:18
      Post #604650 13.04.2010 19:18
    Ludojad Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Prosze powiedzicie: dlaczego z taką > wściekłością, zawziętością i > zajadłością, krytykujecie, czy też > wyśmiewacie możliwość pochówku Pary > prezydenckiej na Wawelu? > > Nie macie większych problemów? > > Cóż Wam to szkodzi? Dlaczego aż tak Was to > boli? Co to zmieni w waszym codziennym życiu? Bo Wawel był dotychczas miejscem dla wybitnych, prawdziwi wybitnych Polaków, którzy dokonali bohaterskich czynów, co takiego bohaterskiego zrobił kaczyński Sobieski Jagiełło Kościuszko Mickiewicz i teraz to Ktoś postanowił zrobić wielką szkodę byłemu prezydentowi - za wysokie progi
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 13.04.2010 o 19:23
      Post #604654 13.04.2010 19:23
    zamykam mnogość tych wątków juz jest

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie