ale ja mam gdzieś raport jakiegoś Laska. Po prostu widać jak na dłoni, że ci od Macierewicza też nie chcą dociec prawdy jaka jest, tylko takiej jaką by chcieli. Inaczej by nie KŁAMALI.
Tak mam z tym problem ponieważ ciągle zaczynasz zaczepki ze wszystkimi którzy wejdą w polemikę nawet niekoniecznie z tobą. Zobaczyłem twoje wszystkie wpisy i co chwile do kogoś sapiesz, sam sobie je wyszukaj i zobacz. Tak się zachowuje Pasiak? To ja zacząłem przekręcać czyiś nick? Zastanów się a jeśli chcesz to wbijaj na priv to sobie to w 4 oczy wyjaśnimy żeby nie rozmywac tematu.
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
Samiecalfa - lecz się człowieku . Puki jeszcze jest czas .
Samiecalfa jesteś prze"gosc"....pewnie do Ciebie tez Putin dzwonił,ciekaw jestem tylko czy nie zabrakło Ci odwagi i odebrałeś połaczenie..
CRACOVIA DUMA POKOLEN!!!
zawsze to i tak lepiej niz byc Lemingiem ,
Redcclipse chlopcze przewrazliwiony jestes ot co , jak tak sapie to dawaj priva to sobie wyjasnimy co nie co
porownajcie sobie liczbe klamstw w tym sledztwie od strony rzadowej a od strony Macierewicza np chocb
jakos nie widzialem twoich postow jak wyszlo ze ciala byly pozamieniane ani rowniez jak wyszlo ze "eksperci" rzadowi nie mowie owszystkich tylko o doktorach , profesorach nie maja prawie zadnego dorobku naukowego ani nie widzialem Twojego i innych oburzenia jak padal mit wplywajacego na pilotow Protasiuka , razi mnie po prostu ten nie obiektywizm
, w dyskusje z lemingami z reguly nie wchodze ale pisze po to ze ten watek moze czytac troche osob i jak wejda to bedzie widac jedynie propagande rzadowa , a strasznie co niektorzy nia nasiakneli
ze strony rządowej nie było KŁAMSTWA NA TEMAT DOWODÓW tylko były niedopełnienia obowiązków jak w przypadku ciał.
O dorobku naukowym ine ma co dyskutowac, bo tutaj komisja Macierewicza po prostu niee leży na ziemi a 100 metrów pod ziemią - tutaj dyskusji nie ma. Co zresztą sami przyznają mówiąc że sklejali samolociki. To jest masakra.
Oczywiście że na pilotów nie wpływał Protasiuk tylko Kaczyński - przeczytaj stenogramy.
Tyle ode mnie.
Spokojnie. Dzień po dniu, miesiąc po miesiącu wyjdzie jak kłamał pis i cały Macierewicz. Wtedy wielu osobom się otworzą oczy.
Hahahaha i jak tu cie nie nazwac lemingiem , czytaj dalej stenogramy z rosji bazujesz na sciemie , jak klmastw nie bylo przecierz raport millera opiera sie miedzy onnymi na tym ze protasiuk byl w kokpicie i wplywal na decyzje pilotow natomiast prokuratura nie udowodnila ze protasiuk byl w kokpicie bo nie rozpoznali glosu Protasiuka to tak do twojej wiadomosci ,
Redcclise
[i]O dorobku naukowym ine ma co dyskutowac, bo tutaj komisja Macierewicza po prostu niee leży na ziemi a 100 metrów pod ziemią - tutaj dyskusji nie ma. Co zresztą sami przyznają mówiąc że sklejali samolociki. To jest masakra.[/i]
Mniej wyborczej i tvn. Przypomij nam wszystkim dorobek pana Laska:)
[i]Oczywiście że na pilotów nie wpływał Protasiuk tylko Kaczyński - przeczytaj stenogramy.[/i]
Które i skąd?
Nie czytam wyborczej i nie oglądam TVN. I powtórzę - mam gdzieś dorobek Laska i cały ten jego raport. I chociaż i tak tego nie zrozumiesz to tego nie wymagam. I w przeciwieństwie do Ciebie nie będę Cię samookreślał. Z tego co się orientuję to Ty w przeciwieństwie do samcaalfy masz mózg.
A kto był zwierzchnikiem pilotów? Kto kazał lądować pilotom w Gruzji? Uważacie że to piloci chcieli sami lądować w takich warunkach i narażać życie głowy państwa? Czy ktoś z Was prowadząc samochód naraził by życie swoje, drugiego kierowcy i prezydenta na przykład by przejechać przez nieoznakowany, nieznany i niebezpieczny teren? To pilotom zależało żeby wylądować pod Smoleńskiem w takich warunkach? Bo ktoś decyzję o lądowaniu musiał podjąć.
Redcclise
[i]Uważacie że to piloci chcieli sami lądować w takich warunkach i narażać życie głowy państwa?[/i]
Piloci NIGDY nie zamierzali lądować.
Trzeba poczekać do odczytania taśm sp. chorążego Musia i całą prawdę o tym kto kłamie poznamy. Przypomnę tylko że wg. niego rosyjska wieża pozwoliła zejść na 50 m.-jeśli taka komenda padła raporty MAK i Millera lądują w koszu i bardzo wielu ludzi będzie się wstydzić.
Dla obecnych władz odczytanie taśmy jak do tej pory jest zbyt trudną sprawą-nie dziwi Cię to?
To jeśli piloci nie chcieli lądowac to kto chciał?
Odpowiedź na zawarte pytanie - Oczywiście że mnie to dziwi.
Ale podobno wg Rońdy samolot zszedł poniżej 100m. Takich ekspertów ma Macierewicz. Po czym przyznał się że kłamał. Wg Ciebie to jest w porządku? I pamiętajmy że to jest komisja PARLAMENTARNA opłacana z NASZYCH pieniędzy. Tak sobie skłamał będąc opłacany za nasze pieniądze. A co mu tam.
btw. Miller zawsze był dnem. tak samo jak Sienkiewicz. Dwa urzędnicze dna bez pojęcia o czymkolwiek.
Redcclise Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Uważacie że to
> piloci chcieli sami lądować w takich warunkach
A czemu nie ? YAK z dziennikarzami wylądował przed Tupolewem niecałą godzinę wcześniej w tak samo złych warunkach . Ktoś kazał pilotom lądować ? Nie, mamy tu tylko przykład nieodpowiedzialnej słowiańskiej brawury, ''wot mołodcy '' ponoć tak zareagowała rosyjska wieża kontroli lotów po lądowaniu YAK-a.
To , że Kaczyński kazał pilotom w Smoleńsku lądować to ''Smoleńsk legends''. Nie ma na to żadnych dowodów tak samo jak na to , że mogło dojść do zamachu.
No wlasnie nie ma ale nie slyszalem by ktos z komisji Macierewicza mowil ze na 10000% byl zamach , za to czytalem wypowiedz MAcierewicza ze jest to prawdopodobne i ta wersja jest po prostu badana ot co , strona rzadowa i ich media staraja wciskac tezy ktore nie byly wypowiadane przez osoby z komisji Macierewicza tak jak ta sztuczna mgla (to powiedzial jeden z prawnikow rodzin smolenskich ale nei czlonek komisji Macierewicza )
Niestety chorazy Mus nic nie powie
http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-czego-chorazy-mus-nie-zdazyl-powiedziec,nId,645162
[quote="Były technik pokładowy Jaka-40 w śledztwie w sprawie katastrofy prezydenckiego samolotu Tu-154 był przesłuchiwany jako świadek. W wypowiedziach dla mediów Muś utrzymywał, że kontroler z wieży w Smoleńsku zezwolił załodze prezydenckiego samolotu na zejście do wysokości 50 metrów. Z opublikowanego stenogramu wynika, że kontroler miał zezwolić na zejście do 100 metrów
Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje-2/fakty/news-czego-chorazy-mus-nie-zdazyl-powiedziec,nId,645162?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome"]
[/quote]
no i teraz pozostaje pytanie komu wierzyc czy stenogramom z Moskwy (bo czarnych skrzynek nie mamy) czy Musiowi
A.W.B. - Taaa jasne. Słowiańska brawura. Tak samo jak w Gruzji? Wg Ciebie chcieli narazić życie 96 osób, w tym najważniejszej osoby w państwie. Czyli to oni są (wraz z innymi czynnikami jak fatalny stan lotniska w Smoleńsku) współwinni katastrofy. Ja w to zwyczajnie nie wierzę, wiem jak to jest gdy prowadzi się samochód z posłem czy z ministrem jaka to jest odpowiedzialność a co dopiero samolot z prezydentem ZWIERZCHNIKIEM pilotów. I ciężko to porównywać z dziennikarzami na pokładzie.
Druga sprawa, że Jak miał dużo większe szanse wylądować w takich warunkach. Z tego co się orientuję to JAK jestjest 2 razy krótszy, 2 razy niższy i ma dużo mniejszą rozpiętość niż Tupolew. Tych samolotów się nie da do siebie porównywać, to tak jakby katastrofę malucha porównywać do samochodu ciężarowego.
btw. oczywiście co do zamachu to w tym się zgadzamy.
samiecalfa Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> na Cracovie w miare regularnie jestem od 2010 ,
> pomimo ze na moim osiedlu , mlodziez za rzeka a ta
> pizda od psiurow bedzie wyzywala kij mu w oko
> ale wrocmy do meritum bo sie temat rozpier**lil
> zadalem normalne pytanie bez zadnego "sapania"
> i je powtorze co takie smiesznego jest w tej
> wypowiedzi ?
Nie przytoczyłem pytania, które zadał prokurator. Jeżeli ktoś na pytanie jakie jest jego doświadczenie badawcze w obszarze katastrof lotniczych i skutków użycia materiałów wybuchowych, odopowiada, że siedział w samolocie bojowym na pikniku i lata często jako pasażer, to niechybnie jest pier.dolnięty. Zwłaszcza, że na podstawie tych doświadczeń czuje się kompetenty. Jeśli przeczytałbyś te stenogramy (czytasz w ogóle coś poza twórczością dziennikarzy niezależnych, niepokornych i niezłomnych?), to wiedziałbyś że jest tam mnóstwo podobnych wypowiedzi, które obnażają niekompetencje członków zespołu Antka.
[quote=samiecalfa]
No wlasnie nie ma ale nie slyszalem by ktos z komisji Macierewicza mowil ze na 10000% byl zamach
[/quote]
Jest taka wypowiedź np. w filmie Anatomia upadku.
[quote=samiecalfa]
jak to jest ze "eksperci" laska nie sa aktywni naukowo prawie zadnych publikacji a w przypadku laska doslownie zero !!!
[/quote]
Co do Laska, to badał około 120 wypadków i incydentów lotniczych, od 2002 roku jest w Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych. Komisja działa przy Ministrze Transportu. Za rządów PIS, minister Jerzy Polaczek jakoś nie uznał za stosowne odwołać Laska. Nie rozumiem, co ma do tego liczba publikacji naukowych.
Redcclise Napisał(a):
> Druga sprawa, że Jak miał dużo większe szanse
> wylądować w takich warunkach. Z tego co się
> orientuję to Tupolew 154M jest 2 razy krótszy, 2
> razy niższy i ma dużo mniejszą rozpiętość
> niż JAK. Tych samolotów się nie da do siebie
> porównywać, to tak jakby katastrofę malucha
> porównywać do samochodu ciężarowego.
A nie odwrotnie ? Wydaje mi się, że YAK z dziennikarzami to był sporo mniejszy samolot niż Tupolew.
Jak dwa razy większy, dobre sobie, nie użyję emotikonu tylko ze względu na charakter wątku.
Dokładnie odwrotnie.
Jak widać specjaliści od lotnictwa mnożą się jak grzyby po deszczu, nawet na naszym forum.
Jeśli nie mówimy o silnym wietrze, to każdy samolot ma takie same szanse przy lądowaniu.
Decydują tylko wyposażenie nawigacyjne i umiejętności pilotów.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jak-40
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tu-154
Dość ewidentnie widać który z tych samolotów jest większy. Nie zmienia to jednak faktu że Sterby ma słuszność, chociaż ekspertem w temacie aeronautyki nie jestem.
Oczywiście Tupolew 2 razy większy, sorry za błąd, post edytowałem. Po prostu pisałem rano na kacu, wybaczcie błąd :) (Wszystkim polecam Orzechówkę z mlekiem - MIAZGAAA!!!!) Jasne że wy jesteście nieomylni, ja w przeciwieństwie do niektórych do wiki nie zaglądam. Przepraszam za pomyłkę z szybkości.
Pisałem z rozpędu. Po mocnym nocnym objeździe pewnych osiedli i melanżu w przeciwieństwie do niektórych nic nie malujących siędzących tylko na forum. Ale dość tłumaczenia ;)
[quote="Jeśli nie mówimy o silnym wietrze, to każdy samolot ma takie same szanse przy lądowaniu. Decydują tylko wyposażenie nawigacyjne i umiejętności pilotów."]
[/quote]
Kłamiesz. Rozmawiałem z doktorami z Politechniki i - przypadkowo się znajdując w Poznaniu - z UAM i jest kompletnie inaczej. Przynajmniej wg ich badań i wg badań uczelni z całego świata. Jeśli chcesz do nich namiary oczywiście mogę Ci podać na pewno wystawią stosowne wytłumaczenie. Jesteś inżynierem tak w ogóle?
Byłem ciekaw jak będzie wyglądała obrona profesora (jeszcze) Rońdy przez PIS, ale okazuje się, że nie podjęli się go bronić. Złożył wypowiedzenie funkcji w komisji Macierewicza i tyle - sprawa ucichła. Najwyraźniej jakiś spin doktor się opamiętał i dobrze doradził prezesowi.
Dobrze, że na forum jest samiecalfa, bo by nie było z kim już o tym podyskutować ;)
Powiem szczerze, że jako absolwent uczelni gdzie wykłada Pan profesor Rońda, życzyłbym sobie, żeby go pozbawiono funkcji (nie wiem dokładnie czy można i jak się to odbywa). Możemy się sprzeczać co do katastrofy, dyskutować, cokolwiek, ale jeśli naukowiec, czynny wykładowca, kłamie w sprawie naukowej, przyznaje się do tego sam, to nie powinien dłużej uczyć młodzieży.
Jesli stosujesz taka miare wobec Rondy ok ale to samo powinno byc wobec niemal calej komisji Millera
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)