z tego co ja słyszałem to Rosjanie odnaleźli czarne skrzynki ale z ich otwarciem [b]poczekali[/b] na Polskich prokuratorów
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
[i][b]Serdecznie gratuluję Klubowi Sportowemu Cracovia Jubileuszu 100-lecia. Ten najstarszy polski klub sportowy był i jest dobrą szkołą wychowania przez sport, a także zawsze dawał dobrą lekcję patriotyzmu. Mimo, że wielokrotnie w przeszłości usiłowano wymazać Klub z mapy sportowej Polski, nawet w najczarniejszych czasach, zawsze znajdowali się ludzie, dla których Cracovia była symbolem honoru i polskości. Zapewne dlatego Cracovia ma na całym świecie swoich sympatyków dla których, niezależnie od odległości, losy Klubu są wciąż bliskie.
Życzę Cracovii dalszych 100 lat efektywnej działalności na rzecz młodzieży, życzę wyróżniających ją wyników sportowych, życzę wyróżniających ją wyników sportowych, życzę wytrwałości w realizowaniu hasła SEMPER IN ALTUM[/b][/i]
[b]Lech Kaczyński
Prezydent RP.[/b]
Pamiętacie?
Tak jest.
SEMPER IN ALTUM Pamietamy !!!!
Co do skrzynek, to pojawiła się informacja (nie pomnę już gdzie), że czekają one na polskich ekspertów i dopiero wtedy zostaną odsłuchane i przeanalizowane.
Głupota i bezduszność ludzi w tych ciężkich chwilach nie ma granic.....Nie wiem jak Wy ale spotkałem ludzi których zaistniała sytuacja kompletnie nie rusza, na dodatek niektórzy komentują ją z ironią.....Żenada....
Stewardessa: JUSTYNA MONIUSZKO
http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,7755948,Zginela_stewardessa___bialostoczanka_Justyna_Moniuszko.html
http://nasza-klasa.pl/profile/4398154
Straszna tragedia~!
Ale tak jak to juz wiele razy było mowione jak mozna dopuscic do sytuacji w której Prezydent i najwazniejsze osoby w Kraju leciały jednym "samolotem" który pietnascie lat temu powinien trafić na złom. Kilkakrotne awarie plus wypadek Millera niczego nie nauczyły " Mądry Polak po szkodzie" Boje sie pomysleć jakby na pokladzie był jeszcze Tusk i Komorowski. Dzien po tej katastrofie juz głowa boli od róznych mediow ,az strach pomyslec jak media beda na tym temacie żerowac przez kilka tygodni , ba kilka mieśięcy.
Gdyby był Tusk i Komorowski na pokładzie to mielibyśmy w Polsce stan wyjątkowy i czołgi na ulicach, nie do pomyślenia.
nie jestem pewien ale chyba konstytucja zabrania tego aby razem leciały 3 najważniejsze osoby w państwie
Twixxx.
Człowieczeństwo ma inny wymiar, niż tylko zapełnić brzuszek, przetrwać ...... i wizyta w galerii w świąteczny dzień
Zginęła duma i chluba naszego narodu tych czasów - popieram
Cały swiat jest z nami!!! Przywodcy wielu krjow oglosili zalobe narodowa!!! I to krajow dalekich np. Brazylia!! a Prezydenat KOlumbi sklada nam KOndolencje i poswieca miute ciszy!!..... a nie ktorzy z nas tego nie doceniaja.....
Szczęśliwy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tylko dlaczego Rosja wzięła czarne skrzynki a
> nie Polska? Kumpel z Anglii mi mówił, że w
> tamtejszych mediach mówią, że to skandal,w
> Polsce nic o tym nie mówią.
Prosze nie czepiać się Rosjan.Zachodnie media niestety kilkakrotnie wykazały brak taktu i rozeznania.To są nasi sąsiedzi i sami musimy nuczyś się z nimi żyć.Zresztą Anglicy już nam kiedyś "pomogli".
Wywiesiliście flagi z kirem?
Ja wywiesiłem, jako jedyny na osiedlu :(
Zmusiłem do przyjazdu administratora i wywiesił na klatkach schodowych również.
mam wywieszona....wy taz wywiescie!!!
luka Napisał(a):
> Szczęśliwy Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tylko dlaczego Rosja wzięła czarne skrzynki a
> > nie Polska? Kumpel z Anglii mi mówił, że w
> > tamtejszych mediach mówią, że to skandal,w
> > Polsce nic o tym nie mówią.
>
> Prosze nie czepiać się Rosjan.Zachodnie media
> niestety kilkakrotnie wykazały brak taktu i
> rozeznania.To są nasi sąsiedzi i sami musimy
> nuczyś się z nimi żyć.Zresztą Anglicy już
> nam kiedyś "pomogli".
Ależ nie czepiam się Rosjan,tylko zastanawiała mnie ta sprawa z czarną skrzynką.Mam nadzieje, że nie padną jakieś oskarżenia na Rosjan w związku z tą tragedią, bo już słyszałem takie głosy.
[']
1.Konstytucja się nie zajmuje takimi rzeczami jak to kto ma razem latać samolotami.
2. Jeżeli ustawa zabrania razem latać samolotami kilq najważniejszym ludziom w państwie, to dlaczego nie miałaby zabraniać jeździć jednym samochodem, pić piwa z jednego kranu, przebywać podczas uroczystosci razem na jednej trybunie. Podejrzewam, że prawdopodobieństwo zamachu na takiej trybunie może być większe niż katastrofy samolotu.
3.Jakby zgineło kilka najważniejszych osób w państwie, to podejrzewam, że żadne czołgi nie wyjechałyby na ulice, tylko zebrałby się parlament i ad hoc rozwiazałby sytuację. Oprócz przepisów jest jeszcze zdrowy rozsądek i tzw casus przypadqw nadzwyczajnych, podczas których nad tępym 3maniem się przepisów powinna zagórować tak zwana wyższa racja.
Nie jestem prawnikiem ale tak myslę.
procedury bezpieczenstwa zabraniaja poruszania sie jednym samolotem najwazniejszych osob w państwie
No może i słusznie, ale logicznie mysląc powinny im zabronić wykonywania razem jeszcze 100 innych rzeczy. Pomnoć prawdopodobieństwo śmierci na drodze jest większe niż w samolocie.
Dementor Napisał(a):
> Wywiesiliście flagi z kirem?
>
Biało-Czerwona kirem przyzdobiona wisi od wczorajszego poranka
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)