Robinksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> to tak jakby wykluczyć
> > zabójstwo jakiegos chłopa pomimo że nie
> > zbadało się ciała zamordowanego ani noża z
> > krwią.
>
> Znajdujesz ciało i nóż obok oraz masz nagranie
> z kamery która pokazuje samobójstwo jakie
> popełnił ten człowiek używając noża. Czy
> możesz wykluczyć morderstwo bez zbadania ciała
> i noża?
> Możesz ewentualnie przypuszczać że go ktoś
> nakłonił ale wtedy zbadanie ciała i noża też
> nic Ci nie da.
to zbyt uproszczone Robin no chyba, że faktycznie suguerujesz seppuku pilotów Błasiaka czy Kaczyńskiego? nie wiem.. trochę przegiąłeś.
co do samej katastrofy. to ja osobiscie jestem zdania, że sprawa raczej nie do wyjaśnienia. ruscy zajęli się wszystkim, tupolew pognity, miejsce katastrofy zabetonowane, skrzynki pewnie dopieszczone...
jedyne na co licze, ze strony PiS to, że wsadzą do pierdla wszystkich odpowiedzialnych nie tyle za katastrofę co za wszystko co doprowadziło do tego, że do dziś nie znamy prawdy o tych wydarzeniach. bez względu na to czy był zamach czy zwykły wypadek czy Kaczyński sam się zabił jak sugeruje Robin to oddanie śledztwa ruskim, kłamanie o kopaniu w ziemi itd to zwykła zdrada stanu. będę zadowolony z rządów kaczora (nawet jeśli nas zniszczą gospodarczo przez ten czas - ale przynajmniej wyklucza się z polityki jak po) jeśli za kratami zobaczę przynajmniej: Tuska, Kopaczk, Sikorskiego i Arabskiego
-
-
KATASTROFA RZADOWEGO SAMOLOTU POD SMOLENSKIEM
Killeroth Napisał(a):
-----------------------------------------------------
> Wiadome, że komisja Macierewicza ma przedstawić
> raport zgodny z linią PiS, a nie prawdę.
Tak jak wiadomo ze komisja Laska miala przedstawic teze ruskich, która ma tyle z prawdą co zakonnica z burdelem.
http://m.niezalezna.pl/8793-petelicki-ujawnia-szokujace-fakty
Do dzis obowiazujaca teza. Błasik/ Kaczynski winni katastrofy. Pierwszy pijany, drugi szalony i chcacy za wszelka cenę lądować.
W/ w przez Santo powinni trafic za kratki.
Tyle w temacie. A dlaczego? Chyba juz wszystko zostalo napisane odnosnie twj czwórki.
Czyli ciągle więcej niż "paróweczkowa" wersja Macierewicza, który nie zgromadził żadnych materiałów, mogących pozwolić na postawienie swojej tezy.
Komu miałoby zależeć na zamachu? Rosji? Polska dla nich to żaden przeciwnik, dodatkowo im bardziej na rękę byłby zamach "platformerski" - mogliby szantażować, a w razie czego ujawnić to i wstrząsnąć Polską. Platformie? Tej, która była pewna wygranej w wyborach? Mieliby sobie to odebrać? Aż tak głupi to oni nie byli.
PS: Błagam, nie przytaczajcie Niezależnej, bo przy tym gównie Wyborcza to wzór dziennikarstwa, profesjonalizmu i obiektywności.
Santo, czytaj ze zrozumieniem bo mnie osłabiasz. Ja nic nie sugeruje w sprawie katastrofy :) Musiałbym mieć nie równo pod sufitem żeby sugerować samobójstwo.
Dałem przykład na twoją teorie że zawsze trzeba badać dowody żeby coś wykluczyć, moim zdaniem nie zawsze i podałem ci, nie związany ze sprawą przykład.
Onus probandi leży po stronie zwolenniqw zamachu. Ponieważ raczej żaden mocny dowód na zamach się nie pojawi, pozostaje nam gdybanie. Jeżeli był zamach to raczej mogli go dokonać albo Rosjanie, albo zamordowani przez Sowietów polscy oficerowie. No bo któż inny? Rosjanie chyba po to, by wywołać w Polsce burdel - co im się udało. W drugim przypadku mógłby to być protest przeciwko pseudoreligijnemu qltowi Katynia, w tym wypadq wysyłaniu dwóch delegacji jednej po drugiej pod rząd. Fakt nagłego pojawienia się mgły mógłby sugerować, że maczały w tym ręce siły nie z tego świata. Ale to są oczywiście tylko gdybania.
O pseudoreligijnym qlcie Katynia polecam artyqł Bronka Łagowskiego - jest w Intrernecie.
PS Najbardziej mnie rozbawiła idea dopisania ludzi, którzy zginęli w katastrofie do listy ofiar zbrodni katyńskiej. Powiedzmy, że z Krakowa jedzie do Oświęcimia autobus z kilkunastoma ludźmi na jakąś rocznicową uroczystość do KL Auschwitz. Nagle w Alwerni autobus wpada w poślizg, uderza w drzewo, wszyscy ludzie giną. No i co? Czy to oznacza, że tych ludzi zamordowali hitlerowcy?
62 dni później
Ani słowa o zamachu. Czytać śmiało.
[url]http://wpolityce.pl/smolensk/288262-ataki-donosy-zastraszanie-i-walka-z-zolnierzami-tak-niszczono-pilotow-po-1004-poruszajace-swiadectwo-por-wosztyla?strona=1[/url]
Nie ma chłop wyjścia, sam zachęcał kapitana Tupolewa do lądowania, przez co pomógł podjąć Protasiukowi fatalną decyzję. Jedyne rozsądne wyjście to ucieczka pod opiekę sekty smoleńskiej i opowiadanie tych andronów, tak jak ci wszyscy urzędnicy z kancelarii prezydenta, którzy też się do tego przyczynili.
szpetota
Gratuluję, jak można tak bredzić...Nie zastanawia Cię dlaczego ludzie Tuska zniszczyli taśmę z Jaka?
Gdzie była Agata? http://natemat.pl/176801,gdzie-jest-agata-duda-puste-miejsce-obok-prezydenta-w-czasie-uroczystosci-smolenskich-na-wawelu
Zubereg daj mu spokój. To jest przypadek beznadziejny, niech dalej żyje w swoim szpetnym świecie.
Nikt nic nie niszczył, drut się urwał przy kopiowaniu.
Wosztyl ostatecznie został uniewinniony z zarzutu narażania na niebezpieczeństwo, ale miał dwa problemy:
- łamał procedury podczas swojego lądowania
- namawiał kapitana Tupolewa do lądowania, a ten doprowadził do tragedii
Jeśli tłumaczenia takiego człowieka są dla kogoś wiarygodne, to proszę bardzo :)
Szpetota wez wklej artykul gdzie jest opisane naklanianie przez Wosztyla kapitana z Tupolewa do ladowanie... Gdzie wogole cos takiego bylo badz jest poruszane?? Po nastepne kapitan Tupolewa byl slepy i nie widzial jakie sa warunki pogodowe i ze ladowanie jest zagrozoeniem ?? Tu goscia oskarzaja mimo to ze gosc wyladowal zgodnie z procedurami a Tupolew mial niby wyladowac juz w super zajebistych warunkach?? Hehhh
Po nastepne szykuje nam sie nowe swieto panstwowe... 10kwietnia... tylko szkoda ze tragedia Katynska poszla praktycznie w zapomnienie kosztem smolenskiej....
Prawda ale wg Leszeczka.
Jedyna prawda jaką znamy to taka, że pierwszego dnia WYKLUCZONO zamach WSKAZANO winnych. Ja obawiam się że na wyjaśnienie okoliczności jest za późno ale na skazanie winnych pośrednich (złe przygotowanie) i kłamców (jak Kopaczowa co badała ciała i kopała teren 3 metry wgłąb) jest cień szansy i będę zadowolony gdy tak się stanie. Najlepiej jakby zostali publicznie powieszeni ale nie wiem czy do tego czasu uda się przywrócić karę śmierci
O wypadq w Smoleńsq rozmawiałem z dwoma ludźmi związanymi zawodowo z lotnictwem:
1. Facet, który kilka lat temu leżał obok mnie w szpitalu. Był pilotem sportowym aeroklubu w Gliwicach, a jego syn pilotem samolotów pasażerskich.
2. Facet, z którym jestem spowinowacony, który wraz z rodziną przyjechał nas zaprosić na swoje wesele (na które jednak nie pojechaliśmy). Był wojskowym pilotem samolotów transportowych.
Nie omieszkałem oczywiście wykorzystać sytuacji i zapytać ich co sądzą o przyczynie katastrofy w Smoleńsq. W obu przypadkach odpowiedź była podobna. Była nudna jak flaki z olejem. Żadnych sensacji, porywających ciekawostek, wywołujących rumieńce na twarzy speqlacji. Nudne jak artyqł o Smoleńsq w GW lub raport Anodiny:
Brak wyszkolenia pilotów, za mało wylatanych godzin, jak pojawiła się mgła, to trzeba było uciekać na inne lotnisko, a nie lądować etc.
Jaki stąd wniosek: Z katastrofą smoleńską jest tak jak z globalnym ociepleniem: Im ktoś się bardziej zna na sprawie, tym jego wypowiedzi są banalniejsze i nudniejsze. Szkoda, że mnie na swój ślub przyjechał zaprosić lotnik, a nie Michalkiewicz. Zapewne jego opowiadanie byłoby ciekawsze i w trakcie jego słuchania włosy stawałyby mi dęba.
wiem, że TVN24 ale racje mają:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/niepublikowane-nagrania-z-kokpitu-tu-154m,634833.html
Jakiś miesiąc, dwa, po katastrofie Interia opublikowała stenogramy z czarnych skrzynek.
Treść była porażająca. Uwierzyłem, że to idioci za sterami zabili nam prezydenta, Potem wyszło, że to była potworna ruska manipulacja, dlatego spokojnie i z dużym dystansem podchodziłbym do rewelacji tvn.
150 dni później
TVN24 zrobił wywiad z widzem filmu "Smoleńsk", podpisując go jako Artur Wosztyl, pilot Jaka-40, który lądował w Smoleńsku.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Powazny-blad-TVN24-Mysleli-ze-rozmawiaja-z-pilotem-ktory-ladowal-w-Smolensku,wid,18500212,wiadomosc.html?ticaid=117b4d
>:D<
mnie się co innego podoba w tej napierdzielance na film ;) Straszną krytyką obłożono NIEOFICJALNE sugestie, by uczniowie mogli film zobaczyć ;) A ja tak tylko przypomnę coś, co było OFICJALNYM zaleceniem ;)
http://www.nck.pl/strona-glowna/276499-walesa-czlowiek-z-nadziei-przewodnik-dla-nauczycieli/
Spierać mi się nie chce z napierdzielaczami na wszystko, co jest związane z obecną władzą, ale taki przykład mi przyszedł na myśl ;)
Bingo Panie ian thorpe. Te niesiołowskie teraz beda siedziec cicho .
Bolka ujawnili to i Smolensk pomszcza ;) ;)
[img]http://img.wiocha.pl/images/6/2/624e1c3c2cca2f5ecf1126acf2bc61c0.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)