STC_Piotrek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie widzisz róznicy? Pewnie kazdy to inaczej to
> postrzega ala dla mnie mecz z Millwallem i mecz z
> TSV dzieli przepasc.
Jakąś tam widzę, aczkolwiek uważam że obydwie marki pod względem promocji są na podobnym poziomie. Weźmy również pod uwagę, że TSV to nie jest anonimowy klub i każdy średnio zainteresowany zagraniczną piłką ma pojęcie o jego istnieniu. Jeśli chodzi o tradycje piłkarskie, to Millwall nie ma nawet startu do TSV (szwabki są starsze, zdobywali mistrzostwo i puchary, grali w europie). A nie wiem czy na fali mody na kibicowanie i paru filmów z Frodem w roli głównej dałoby się skusić większą rzeszę ludzi.
By nie było - również nie jestem zachwycony tym przeciwnikiem. Nie tak dawno temu w Bytomiu został rozegrany (w ramach przedwiosennej prezentacji drużyn) puchar zapomnianych mistrzów (Garbarnia, Polonia B., Szombierki, Stal Mielec i Stal Rzeszów). Z pewnością koszty takiego turnieju nie były najwyższe. Można było przecież w miarę tanim kosztem pościągać mistrzów z tej części Europy. Rozegrać jakiś Puchar Galicji, czy coś.
Ale zostało pomyślane inaczej - mówi się trudno. Znając nasz zarząd, w tej sprawie i tak się nic nie zmieni.
-
-
Z kim byscie chcieli zagrac mecz otwarcia na nowym stadionie???
isaac Napisał(a):
> Aston Villa by wystarczyla...
Nawet rezerwy, ważne żeby widzieć nasze Pasiaste barwy grające przeciw The Villans. No ale w sumie to już zadecydowane.
Wydaje mi się że każdy normalny kibic przyjdzie zobaczyć w pierwszej kolejności nowy stadion, a nie przeciwnika. To będzie w końcu pierwsza możliowść sprawdzenia jak widać mecz z jakiego miejsca,akustyki itd itp. A to całe TSV napewno lepsze od tego co mieliśmy na stulecie...Nacional i Dynamo... Może nasz trener upatrzy sobie jakiegoś piłkarza na wypożyczenie czy też kupno i TSV nie będzie mogło odmówić Filipiakowi transakcji?
Dla mnie otwarcie powinno być w meczu ligowym i dawno o tym pisałem. Co to za sprawdzanie akustyki, co to za mecz będzie? Sparing i tyle. Bez emocji, bez atmosfery bez sportowej złosci. Mecz ligowy o punkty to najlepsze wyjscie. Skoro ludzie i tak przyjda dla Cracovii i żeby zobaczyc nowy stadion to lepiej zagrac nawet z odrą wodzisław jak sie juz utrzyma :)
Jeśli otwarcie stadionu będzie w przerwie na reprezentację, to klub mógłby lobbować by w następnej kolejce były derby. :)
STC_Piotrek Napisał(a):
> Tym razem :) zgadzam sie z Matkiem.
>
> TSV - większosc z kibiców nawet nie wie lub nie
> wiedziała co to za drużyna.
>
Jeśli większość kibiców nie wie co to jest TSV to pytanie jest takie. A wiedzą co to jest piłka?
Jak dla mnie TSV to jest totalny brak zrozumienia z kibicami. A ma to być niby święto samych kibiców...
Dla mnie lepszy pierwszy skład TSV niż rezerwy jakiejś angielskiej drużyny.
jak widac kazdy chciałby cos innego
wiec lesniczy wszystkich pogodził i sam zdecydował ;)
Ja nie potrzebuje żeby przyjechało niewiadomo co. Ważne żeby ta drużyna wystawiła pierwsza 11 a nie juniorów bo taki mecz na pewno nie wzbudzi jakiegoś potężnego zainteresowania. Wracając do Millwall. Jeśli ktoś uwaza że pod względem kibicowskim jest to słaby mecz to albo ma kilkanascie lat,albo interesuje się ruchem kibicowskim od tygodnia albo najlepiej wogóle nie podejmuje dyskusji.
Rzuciłem "The Lions" tak poprostu ale jeśli była by to Crvena Zwezda Belgrad, Feyenord lub Lazio Rzym to nie mam nic przeciwko. Ważne jest dla mnie to aby Ta drużyna wystawiła pierwszy skład a nie młodzież.
Wiem wiem, zaraz 15 osób napisze "to co Ty chcesz od Tsv?" Ano to że poraz kolejny nasz klub idzie na łatwizne i wciska klub , który jest zwiazany z naszym prezesem. Z jakiej paki na inne inauguracje przyjezdżają dobre kluby a na CRACOVIE wiecznie jakies ochłapy.
Przypomnijcie sobie 100 lecie. Ileż można? Wkońcu ta przeciętność zadomowi sie u nas na dobre a tego nie przeżyję.
Głosujmy!!!! Millwall po raz pierwszy!
Inauguracja w meczu ligowym też mnie urządza!!!
darkos7 Napisał(a):
> Nawet Arka potrafila zaprosic jedna z najlepszych
> firm w Anglii WHU, Hutnik -Shiefild, a nas tylko
> stac na TSV??
no i podesłali rezerwy do Gdyni.
:) kibicowanie z Frodem w tle...dobre, coś w tym jest. Dobrego przeciwnika to sobie wywalczmy miejscem w tabeli a nie ściągajmy drugi skład na otwarcie stadionu. TSV jest drużyną, która początek liczy chyba na rok 1860 - czyli trochę więcej ma wiosen niż my, więc szacun.
Filipiak zadba, że przyjedzie pierwszy skład Niemców i na otwarcie stadionu skopie nam prawdopodobnie tyłki. Proponuje się wstrzymać z komentarzami lekceważącymi ten klub, bo później będziemy mieli "kaca". Lepiej napić się dobrego browara z nimi ;)
Ciechana Wybornego
;)
Z Wisłą Kraków - to jest jedyne rozwiązanie które przyciągnie ludzi na stadion.
TSV 1860 Munich to Filipiak powinien sobie odżałować.
Przykre że aż taki z Filipiaka centuś -bydgoski.
Jeśli ktoś mysli że propozycja Millwall wzięła się z filmu o Frodo to proponuje barana z przytupem o scianę.
Wy dalej myślicie jak w PRL-u. Przyjdzie gość z kasą i da worki do wydawania. Piłka to biznes. Wam się wydaje, że znajdziecie takiego Cupiała który bedzie wydawał i wydawał i ... sąsiadka zza błoń jest już nieźle w plecy a oczykiwanej LM brak. Pomyślcie ile lat oni stawiają stadion a ile my??? Będziemy mieć mniejszy ale nowocześniejszy i za mniejsze pieniądze. I tak samo jest z klubami. Nikt nie przyjedzie za darmo. Oczywiście koszt sprowadzenia Millwall nie byłby może wysoki ale pytanie po co??? TSV to sławniejszy rywal i na dodatek mniej kosztowny. Więc dla mnie jest to jak najbardziej ok. Ponadto lubię TSV
marcin_ksc Napisał(a):
> darkos7 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nawet Arka potrafila zaprosic jedna z
> najlepszych
> > firm w Anglii WHU, Hutnik -Shiefild, a nas
> tylko
> > stac na TSV??
>
>
> no i podesłali rezerwy do Gdyni.
marcin_ksc - wg mnie lepsze rezerwy WHU niz TSV:)
Ale to nawet rezerwy nie byly tylko zaplecze mlodziezowo-rezerwowe bo w sobote grali juz bardzo wazny mecz z Sunderlandem i Zola nawet rezerwowych nie wypuscili tylko sama mlodziez u-18:)
W takim razie najlepszym rozwiązaniem jest otwarcie w meczu ligowym.
Ruch, Legią, Widzew, psy...
Można smiało lobbowac żeby mecz był np o 20 w piątek. Piekne otwarcie z meczem. W sobote koncert, a w niedziele ta opera czy tez inny teatr.
To najlepsze rozwiązanie.
I tak najprawdopodobniej bedzie. Trzeba bedzie tylko w Ekstraklasie zalatwic na ... kolejke :) dobrego przeciwnika.
Temat powinien być kto jest godny z nami zagrać a nie z kim byście chcieli...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)