Dinth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> rex: i co, CCNA to w Polsce taki niespotykany
> certyfikat, ze piszecie o Cisco ze "wymagaja
> wiecej niz inni"?
Jest spotykany - sęk w tym, że ciągle ma go stosunkowo niewiele osób (nie mówiąc o CCNP, CCIE etc.) + są tam przyjmowane WYŁĄCZNIE osoby z tymi papierami.
Do innych firm możesz skutecznie ubiegać się z X albo XX-letnim doświadczeniem w branży ale będąc bez certyfikatu. Tutaj nie masz szans na powodzenie.
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
przepraszam jeżeli kogoś uraziłem, bo to nie było moim celem, po prostu nasłuchałem się jak wygląda praca w tych wszystkich centrach ałtsołrsingowych w Krakowie od ludzi tam pracujących, i w ten sposób potraktowałem kolejne wejście do nas amerykańskiej korpo, poczytajcie w necie, ale na zachodnich stronach, to poczytacie że Kraków uznawany jest za drugie Bangalore z tanią siłą roboczą.
12 dni później
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35817,11960610,Czy_w_Wisle_w_Krakowie_da_sie_plywac__Jak_smakuje.html
''W piątkowy wieczór [b]artystyczna śmietanka[/b] Krakowa spotkała się w Czułym Barbarzyńcy na otwarciu kolejnej edycji festiwalu Art Boom.''
Buhahahahahha. Co za kretyńskie pomysły, a potem się ''artysty'' dziwią, że nikt nie chce sponsorować takiej ''kultury'' i wyciągają ręce po pieniądze podatnika '' bo im się należy bo tworzą wielką sztukę''.
5 dni później
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,11997142,Smierc_parku_w_Lobzowie__Beda_bloki_zamiast_drzew.html
Zbliża się koniec Młynówki. Szkoda, wielka szkoda.
Ten niby park, a raczej taka alejka jest przecież długa, całej nie zabudują, więc nie ma co robić wielkiego halo.
ramsey Napisał(a):
> Ten niby park, a raczej taka alejka jest przecież
> długa, całej nie zabudują, więc nie ma co
> robić wielkiego halo.
Tylko blok chcą chyba postawić tam gdzie było miejsce do zabaw dzieciaków.
Też bym na miejscu właściciela sprzedał teren pod blok.
Większym problemem wg mnie, jest zdewastowanie XIX-wiecznego browaru przy ul. Lubicz. Powstanie tam kolejna galeria handlowa. W takim mieście jak Kraków, tego typu wnętrza (tym bardziej w takim miejscu), powinny być wykorzystywane pod jakieś galerie sztuki, muzea, a nie komercyjne biurowce, sklepy etc.
Skąd to info o galerii handlowej na miejscu browaru ? Wszystkie projekty wyraźnie pokazują, że będą tam budynki z biurami, mieszkaniami i lokalami usługowymi na parterze.
Jak zwał tak zwał, podobne budynki na warszawskiej Pradze przekształcane są na galerię sztuki. Choć nie interesuje się tym, to miałem okazję być w takowej i wyglądało to całkiem klimatycznie. Zamiast wykorzystać to miejsce w ten sam sposób, przekształcą to dla apartamenty dla bananowców. Kolejny przykład niekompetencji władz Krakowa.
Już na ul. Długiej wybudowali takie apartamenty dla bananowców gdzie cena niektórych mieszkań przekraczała 26 000 zł za metr, ale nie wiem czy je sprzedali.
Kamil_Cracovia Napisał(a):
> Jak zwał tak zwał, podobne budynki na
> warszawskiej Pradze przekształcane są na
> galerię sztuki. Choć nie interesuje się tym, to
> miałem okazję być w takowej i wyglądało to
> całkiem klimatycznie. Zamiast wykorzystać to
> miejsce w ten sam sposób, przekształcą to dla
> apartamenty dla bananowców. Kolejny przykład
> niekompetencji władz Krakowa.
Jakiej znów niekompetencji ? Co miało miasto zrobić ? Nie dać pozwolenia na budowę i zaniedbany budynek nadal miał straszyć w centrum miasta ? Czy może miało wykupić działkę za pieniądze których nie ma w kasie ( miasto tonie w długach ) ? Na całym świecie atrakcyjne nieruchomości są po prostu drogie i nie na kieszeń 95% mieszkańców miasta, jest to tendencja ogólnoświatowa i trzeba się z tym pogodzić a nie walczyć z wiatrakami .
Gdzie mają być drogie mieszkania ( nazwa apartamenty to na wyrost, z 90% mieszkań reklamowanych jako apartamenty to po prostu lokale o podwyższonym standardzie i nic więcej ) ? W centrum czy na Bieżanowie lub osiedlu Na Stokach ?
[quote]W aplikacji przesłanej do EHF jako miasta-gospodarze ME 2016 zostały zgłoszone: Katowice, [b]Kraków[/b], Łódź i Gdańsk z Sopotem oraz opcjonalnie Wrocław. Według wstępnych ustaleń turniej miałby się odbyć w dniach 17-31 stycznia. [/quote]
Hali jeszcze nie ma, a Mistrzostwa Europy już są. Dobrze.
Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej 2016 w hali na Czyżynach :)
Wracając do Browaru Lubicz. Myślę, że można było wynegocjować lepsze warunki zagospodarowania tego terenu - np. część przeznaczyć na cele kulturalne, a część przekazać inwestorowi na działalność komercyjną. Działka jest na tyle atrakcyjnie usytuowana, że nie jeden inwestor poszedłby na tego typu ugodę. Tak właśnie wygląda to na całym świecie.
Centrum miasta z pewnością nie jest dobrym miejscem na lokalne mieszkalne (zatłoczone, brak miejsc parkingowych) i należałoby pomału unikać tego typu zabiegów. Warszawskie Kabaty są z dala od centrum i jakoś nie ujmuje to tamtejszym lokalom prestiżu.
Z jakiej racji prywatny właściciel miałby przekazać część swojego terenu na cele kulturalne ( ciekawe skąd by się wzięły pieniądze na działalność kulturalną ? z miasta które nie ma ani grosza ? ) zamiast całość na komercję ?
Może Ty też np. przekażesz 1/4 pokoju albo 1/4 mieszkania na cele kulturalne ? Skoro prywatny właściciel browaru przy Lubicz miałby tak postąpić to czemu nie Ty ?
Ja już swój cały pokój przekazałem na cele kulturalne (KMWTW).;) Z taką polityką to mamy piękną Galerię Krakowską w samym zabytkowym centrum. Zabudujmy jeszcze płytę Rynku Głównego i Błonia.
Kamil_Cracovia Napisał(a):
> Ja już swój cały pokój przekazałem na cele
> kulturalne (KMWTW).;) [b]Z taką polityką to mamy
> piękną Galerię Krakowską w samym zabytkowym
> centrum.[/b] Zabudujmy jeszcze płytę Rynku
> Głównego i Błonia.
To raczej nie ma co porównywać.
Zdecydowanie wole to co tam powstaje teraz (projekt wygląda bardzo okej) niż ten browar-hangar, który straszył w tamtej okolicy.
Nie wiem czy pamiętasz, ale w miejscu obecnej Galerii Krakowskiej i pl. Kolejowego też straszył bar Smok etc., mimo to wcale nie cieszy mnie, że uporządkowali tamtejszy teren stawiając tam galerię. Nie zawsze "uporządkowanie" daje dobry efekt. Z byle szpetnego hotelu "Cracovia" robi się zabytek i wstrzymuje inwestycje, a tam gdzie inwestycja dotyczy prawdziwego zabytku nikt nie reaguje na jego dewastowanie. Chyba mamy już za dużo tych zabytków w mieście.;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)