MSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zależy jak się trafi, czasem całą Mogilską
> przejeżdża się bez zatrzymywania dość szybko
> a czasem staje się na każdych światłach.
> Najgorsze jest to rano przed 6-tą, kiedy jest
> pusto i trzeba stać na światłach.
Dziś rano jak na złość zbierałem wszystkie światła po kolei
a ulica pusta, jeden samochód ze mną jechał całą Mogilską :X
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
Ja za to miałęm okazje przyjrzeć się genialnemu pomysłowi światel na Śląskiej. Tam powinni w kosmos wysłać to przejście dla pieszych, a nie światła stawiać. Przez ten pomysł Wrocłąwska stoi jeszcze bardziej, a korek na 29-go kończy sie w miechowie chyba. No i Prądnicką do kleparza jedzie się pewnie ze dwa razy dłużej.
ja tam nigdy nie widzialem ani probolemu z przejazdem ze śląskiej na długą, ani problemu z przejściem przez PASY. nie rozumiem wiec jaki debil wymyślił ten patent..
co do pieszych na PASACH. ja coraz częściej musze edukować debili. bo wchodzą na PASY i oczekują, że się zatrzymasz jadąc 70 na godzine. zwracam takiemu frajerowi uwagę, że jadę 7 dych, za mną nic a ty mi wchodzisz baranie a on na to: bo mam pierwszeństwo. TU jest problem. idioci myślą, że mają pierwszeństwo i się pchają pod koła bo im wolno. a nawet dzieci w przedszkolach uczą, że zanim wejdziesz na PASY to trzeba się rozejrzeć czy nic nie jedzie
Z drugiej strony ty (jak i bardzo wielu kierowców) nie myślisz o tym by widząc pieszego zatrzymać się i go przepuścić. Tak u nas jest i tyle. Skandynawowie mają to wpojone. Może kiedyś i u nas będzie podobnie. Do tego czasu zlikwidować przejście i światła o których mówimy. Albo chociaż same światła.
Oj Bart nawet nie wiesz jak sie mylisz tylko ze nieraz chodza takie melepety po przejsciach ze bys wysiadl z auta i kopal po dupie bo idzie taki jeden czy drugi i pierdoli przez telefon zamiast sie ruszac.Przede wszystkim w scislym centrum czyli Bagatela,Pawia,Bronowicka itd.
Inni na przyklad wchodza nawet bez qrwa patrzenia.idzie i hooj.A o rowerzystach nie bede pisal bo na sama mysl mnie nerwy lapia i jakbym mial pozwolenie na odyebanie 100 osob to pierwi byli by dzieci dwoch pedalow.
Ja tam wiem jak poruszają się jedni i drudzy bo jeszcze nie dawno sam tak robiłem. Z wiekiem to jednak mija. :)
Brakuje by SM dawała kwity jak we Włoszech za rozmowę przez telefon na przejściu dla pieszych :)
A to wyjazd ze Śląskiej zrobili na światłach? Wcześniej była mowa, że chcą przejście dla pieszych na Alejach zrobić z sygnalizacją, co było moim zdaniem raczej dobrym pomysłem. To co się działo to była masakra. Każdy kierowca po minięciu Kleparza wciskał gaz ile się da. Ileś razy tak miałem że na prawym pasie gość się zatrzymał, a na lewym jeszcze jeden/dwa samochody przejeżdżały. Przy czym sądziłem, że chcą zrobić sygnalizację na same przejście, a wyjazd ze Śląskiej zostawią w spokoju.
KruszynaKSC Napisał(a):
> Oj Bart nawet nie wiesz jak sie mylisz tylko ze
> nieraz chodza takie melepety po przejsciach ze bys
> wysiadl z auta i kopal po @#$%& bo idzie taki
> jeden czy drugi i @#$%& przez telefon zamiast sie
> ruszac.Przede wszystkim w scislym centrum czyli
> Bagatela,Pawia,Bronowicka itd.
> Inni na przyklad wchodza nawet bez @#$%&
> patrzenia.idzie i hooj.A o rowerzystach nie bede
> pisal bo na sama mysl mnie nerwy lapia i jakbym
> [b]mial pozwolenie na odyebanie 100 osob to pierwi
> byli by dzieci dwoch pedalow.[/b]
A Ty to chyba jesteś dzieckiem trzech
no chyba, że automatem jeździsz to też dwóch :D
MSC jak lubisz gangbangi to nie staraj sie zainteresowac tym innych.
Automat jest dla babeczek ;)
KruszynaKSC Napisał(a):
> MSC jak lubisz gangbangi to nie staraj sie
> zainteresowac tym innych.
>
> Automat jest dla babeczek ;)
z drugim się zgadzam (tu)
z pierwszym 8-) nie wiem o czym piszesz (:D
Tak Gentelmanie, zrobili full światła i teraz sie zatyka przejazd z prądnickiej na długa przez to.
Co do mądrego sterowania świateł. Na Dworcu Towarowym jak sie jedzie czym kol wiek na XXX to trajka jest zatrzymywana nawet gdy nie ma żywej duszy na przejściu czy na ulicy. Zresztą śmiesznym jest dla mnie konieczność puszczenia samochodu/ów przed trajką gdy ta wydłużając postój o 20-30s wjechała by na przystanek spokojnie. Tak to stoi bo musi jedno auto na zadupiu przejechać.
BartAcid Napisał(a):
> Tak Gentelmanie, zrobili full światła i teraz
> sie zatyka przejazd z prądnickiej na długa przez
> to.
To trochę bezsensu. Powinni przesunąć te przejście o 10-15 metrów w stronę Mazowieckiej i zrobić sygnalizację tylko na samo przejście.
BartAcid Napisał(a):
> Tak Gentelmanie, zrobili full światła i teraz
> sie zatyka przejazd z prądnickiej na długa przez
> to.
>
> Co do mądrego sterowania świateł. Na Dworcu
> Towarowym jak sie jedzie czym kol wiek na XXX to
> trajka jest zatrzymywana nawet gdy nie ma żywej
> duszy na przejściu czy na ulicy. Zresztą
> śmiesznym jest dla mnie konieczność puszczenia
> samochodu/ów przed trajką gdy ta wydłużając
> postój o 20-30s wjechała by na przystanek
> spokojnie. Tak to stoi bo musi jedno auto na
> zadupiu przejechać.
Te światła są chyba wzbudzane i ciągle się coś tam chrzani. Często jest też tak jak jadę samochodem od strony Kamiennej, że sterczę na tych światłach z 3 minuty, podczas gdy tramwaju, rowerzystów i pieszych ani widu ani słychu.
BO mają pod opieką więcej świateł niż są sobie w stanie wyobrazić że może ich być aż tyle. Widać szwagier kogoś w ZIKiT ma hurtownie żarówek :)
Ja to w ogóle zrobiłbym strefę P69 tam gdzie jest CŁO i PRZYLASEK
A może po prostu miasto to nie miejsce żeby jechać 70kmh na drodze z przejsciami bez świateł???
Kruszyna widzę, że jazda na taryfie pomogła Ci znienawidzić rowerzystów :)
new nie masz racji bo to jest główna arteria miasta i tylko w tym miejscu jest przejście dla pieszych bez świateł na CAŁYCH alejach. Bart ma racje zamiast stawiać światła to powinni zlikwidować to przejście, a nie dokładać świateł. Wczoraj był korek chyba od Michałowic po kleparz co się rzadko zdarza. Jeżeli będzie się powtarzał to będzie wiadomo, że przez te chore światła.
ksckscksc Napisał(a):
> new nie masz racji bo to jest główna arteria
> miasta i tylko w tym miejscu jest przejście dla
> pieszych bez świateł na CAŁYCH alejach.
Jest jeszcze przy Parku Krakowskim.
Dziś było całkiem spoko na kierunku od Monte, ale jak by mniej aut czy coś przestawili.
ksckscksc oj zebys wiedzial. Jednego pod auto mi juz wciagnelo i malo braklo ajeszcze by po mordce dostal a wczoraj dobrze ze babka byla bo jak by to gosc zrobil to bym wywiozl w bagazniku w pizdziec ;)
A na powaznie to jezdza jak pizdeczki choc nie wszyscy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)