KasiaFCL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A wiesz kim był Piotr Konaszewicz Sahajdaczny?
> Kogo wolisz, jego czy Banderę?
oczywiscie ze znam hetmana Sahajdacznego!!wielki wodz wojska zaporozhskiego i hetman ukrainski..
wolalbym bardziej go niz Bandere..
-
-
Witam!Chciałbym przyjacielować
KasiaFCL Napisał(a):
> Przecież on kolaborował z Niemcami... A to, że
> sobie ogłosił niepodległą Ukrainę bez
> niczyjej zgody i uznania to żadne bohaterstwo.
bral srodki pieniezne i bron od niemcow,ale to nie znaczy,ze byl przyjacielem Hitlera..interesy panstwa byly wyzsze..
Pragmatyzm. A honor?
KasiaFCL Napisał(a):
> Pragmatyzm. A honor?
czlowiekiem honoru byl Roman Szuchewicz-prawa reka Bandery..
Bandera byl politykiem,nie bral udzial w walkach zbrojnych..tylko mowil co i jak robic..o honorze Stepana nic nie moge powiedziec..chcial lepszej przyszlosci dla Ukrainy,a zmarl nie jako bohater..
Drogi bracie z Ukrainy... Proszę Cie oglądnij sobie film http://www.youtube.com/watch?v=NB3lhDhaBB8
ciekawe czy wytrwasz do końca, ja nie dałem rady.
temat zakonczony i do zamkniecia.
Polak1906 Napisał(a):
> Drogi bracie z Ukrainy... Proszę Cie oglądnij
> sobie film
> http://www.youtube.com/watch?v=NB3lhDhaBB8
> ciekawe czy wytrwasz do końca, ja nie dałem
> rady.
obejrzylem film..
juz teraz nie wiem jaki jest moj stosunek do upa..nie wiedzialem o tych faktach..chcialbym przeprosic,jezeli obrazilem kogos..naprawde o tym nic nie wiedzialem..
tak sie stalo,ze i polacy zabijali ukraincow,i ukraincy-polakow..ale teraz zyjemy w innych czasach i nie musimy przelewac ta nienawisc jeden na drugiego..uwazam,ze polak i ukrainiec-braterskie narody,wbrew tym pozornym faktom historycznym..
a ja z tego wątku wyciągnąłem tyle nauki
że jak będę chciał załatwić coś w urzędzie albo odebrać awizo na poczcie
to najpierw się nawalę jak świnia
a przed wyjściem upewnię się czy mam dokument potwierdzający moją tożsamość i flaszkę wódki,
a może jeszcze baleron wsadzę do kieszeni kalesonów,
bo inaczej nic w urzędzie nie załatwię
(tako rzecze mędrzec Santo, a przemawiają przez niego lata i rozliczne fakultety)
a jak wrócę to zastanowię się kim jest ten piękny chłopiec po lewej,
(chłopca z prawej kojarzę, pozdrawiam Płock),
którego mędrzec Santo obwieszcza połową najlepszego środka pola w kraju
jaki kraj, takie pola, i taki mędrzec
tytus, ten post mi się naprawdę podobał...żarty śmieszne, ze w Polsce pijanstwo i korupcja..nie wstyd?
chlopak-niewazne czy sie podszywa, czy nie napisał żeby pogadać, jest grzeczny do nikogo nie dymi a od razu mu robicie polityczny kocioł, swietnie!
jak będziesz miał klopot z zakupem biletów etc (choc nie wiem jaki może być, skoro mówisz po polsku) daj znać, a i na meczu jak chcesz pogadać też daj znać-wtedy się okaże jaki z Ciebie Ukrainiec i co to naprawdę studiujesz:P
pozdrawiam.
serdecznie dziękuję,przyjaciele..
już teraz wiem,że w niedalekiej przyszłości,jak przyjadę do Krakowa, będę miał z kim spotkać i o czym pogadać..miło,że są tacy ludzie..dziekuję bardzo za rady i wsparcie)
czekam z niecierpliwością na spotkanie i osobiste zapoznanie)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)