A propos charakteru przeczytałem właśnie w relacji z meczu wypowiedź Jakuba Witeckiego, młodego 19-letniego napastnika, wypożyczonego przez GKS z KTH Krynica przed tym sezonem, jest on bardzo chwalony za postawę w meczach i za to że zaczyna decydowac o obliczu zespołu i on odpowiada tak "warto zostawać po treningach" oczywiscie po to aby cos ekstra poćwiczyć.
Nie wiem jak u nas z tym jest, ja byłem w tym sezonie tylko na 3 treningach i nikt nie zostawał żeby coś poćwiczyć, a patrząc na naszych najmłodszych zawodników tj. Wajda, Landowski, Guzik, Pasiut a raczej na brak ich progresu w rozwoju to myślę że nigdy nie zostawali po treningach... po prostu najważniejsze że kasa co miesiąc wpływa a reszta jakoś będzie przecież na ich miejsce nie mamy nikogo wiec i tak beda grać
A swoją drogą to jestem ciekaw dlaczego Witecki wylądował w Tychach czyżby biedne Tychy wiecznie mające problemy z kasą złożyły Witeckiemu lepszą ofertę ? No ale my wielka Cracovia w lecie zajmowaliśmy się piłkarzami i w ogóle nie potrzebowaliśmy uzupełnień kadry w drużynie Mistrza Polski co tam jakiś utalentowany młodzian z Krynicy... takich w polskim hokeju jest na pęczki
-
-
GKS TYCHY vs. CRACOVIA 22.01.2010, godz.18:00
Jakie znowu "na pęczki"? Kilkunastu zdolnych młodych grajków to góra!
Akurat tu nie wyczułeś ironii kolegi Klekota, który poza tym panikuje i przesadza:) choć problem jest
Ano fakt - bez sensu napisałem.
Panowie nie panikuję tylko jestem zaniepokojony a to duża różnica...
a co do tego że przesadzam no musiałem włożyć kij w mrowisko bo dyskusja była trochę jałowa i teraz mi się bardzo podoba...
a dlaczego mam to mówić w twarz zawodnikom ja jestem tylko kibic pojechałem na mecz straciłem parę godzin z weekendu, zapłaciłem za A4, za paliwo i bilet za 12 zeta, straciłem mecz piłkarzy ręcznych grających o mistrzostwo europy i przy moich nakładach jak zobaczyłem co zagrali nasi zawodnicy to uważam że ja pokazałem charakter kibica a im brakło tegoż charakteru bo grali żenująco wręcz nieudolnie... o charakterze to im powinien powiedzieć pracodawca o ile wie co się w ogóle z drużyną dzieje... a może trener albo inaczej ucząc charakteru najslabszych powinien na ławce posadzić no ale kto ma grać jak my ławki nie mamy - podobnie jak ja trener jest zakładnikiem zawodników tylko to jest jego praca a moje hobby
jeśli chodzi o poziom meczu zawsze będzie to subiektywna ocena, ale biorąc pod uwagę ślamazarne tempo, anemiczne strzały, niedokładne podania to poziom był żenujący i wg mnie mecz w Krakowie był dużo lepszy a biorąc pod uwage że byłem na wszystkich naszych meczach w Tychach w tym sezonie to jestem chyba trochę zdemoralizowany
a hasła dlaczego mamy nie wierzyć w zawodników przecież zawsze w ostatnich latach dawali nam tyle radości i bezkrytyczna wiara że w play off znowu bedzie dobrze są dla mnie trochę naiwne bo obserwując rzeczywistość jest parę faktów które mnie niepokoją...
wie ktoś co ze Slaboniem czy to kontuzja ? czy poważna ?
Jednakowoż nasi hokeiści dali nam w przeszłości więcej powodów do dumy niż do rozpaczy.
Na tym opieram swój optymizm (wcale nie bezkrytyczny) , choć zgadzam się, że jest kilka powodów do niepokoju.
Radość z kibicowania polega wg mnie właśnie na tym, że wygrana nie jest pewna.
A co do kosztów, kilkadziesiąt osób od nas poniosło podobne :P
Jak wygramy parę meczy to tu juz glosy że liga Polska dla nas zbyt słaba:), przegramy z Tychami i juz głosy że mamy zbyt słaby skład na mistrza:)
Cały urok tego forum :D
.
[b][align=center][url=http://picasaweb.google.pl/jafffoto]FOTKI Z MECZU - ZAPRASZAM[/url][/align][/b]
Apropo Witeckiego to jeszcze grając w SMS był proponowany do nas i byłem świadkiem jak Zabawa powiedział "bierzcie Witeckiego bo dobry jeździec".
A do kogo to mówił to już mało istotne.
Tylko jest pytanie czy ci młodzi chcą do nas iść ?
A dlaczego mieliby nie chcieć iść?
Czy w hokeju nie funkcjonuje "produkcja netto"?
Przegraliśmy i trudno.. Nie ma co tego rozpamiętywać raczej.
Teraz trzeba się skupićna utrzymaniu pierwszego miejsca. Jak wygramy pozostałe cztery mecze u siebie (Naprzód, Zagłębie, Tychy, Podhale) i dwa na wyjeżdzie (na przykłąd w Janowie i Jastrzębiu) to pierwsze miejsce pewne, nawet jakby Tychy wygrały wszyskie spotkania (oprócz wspomnianego z nami).
Będzie dobrze :)
HEJ ! HEJ ! CRA-CO-VIA !
Vasago: Odnośnie rywalizacji między GKS a Podhalem, to punkty do bonusów nijak się mają. Do bonusów licza się wygrane i tylko wygrane, obojętnie iloma bramkami i obojętne, czy w normalnym czasie, czy po dogrywkach, czy po karnych.
no czasem młodzi nie chcą do nas przychodzić bo się boją że nie będą grali w podstawowym składzie... i dotyczy to także nie tylko młodych bo Kowalówka z Urbanowiczem to już nie tacy młodzi ale nie wiem jak było z Witeckim i ciekawe kiedy Zabawa go rekomendował do nas
PS Panowie co ze Słaboniem ?
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,23199,zaglebie-zrezygnowalo-z-sarnika.html Może przyjdzie do nas???
Oby przydal by sie!!! A co ma byc ze slaboniem ???
galop Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,23199,zagle
> bie-zrezygnowalo-z-sarnika.html Może przyjdzie do
> nas???
Prędzej przyjdzie do nas Owieczkin niż Sarnik. Sarnik już poznał naszych włodarzy.
Mi sie wydaje ze nam juz chyba wystarczy ,,gwiazd'' krajowych w Cracovii ,ale na pewno powinni przyjść nowi ,perspektywiczni ,przyszłościowi (jak n.p.Witecki czy moze jakis młody z Opola lub W-wy),ale najbardziej to chciałbym zobaczyć jakiegos swietnego zawodnika z zagranicy,to takie moje 2 zdania odnośnie nowego sezonu
a z Sarnikiem tez chyba były jakieś przepychanki w Cracovii??
Oj nie bylbym taki pewny że Sarnik nie przyjdzie,może przyjdzie i będzie jednym z lepszych zawodników,kto wie???
Na Sarniku wypróbowano metodę zastosowaną później w przypadku Mihalika, a którą chciano też zastosować w przypadku Bondarevsa (mam nadzieję, że nieskutecznie)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)