No to Janczyka chyba Legia, nie?:) Błaszczykowski to wyjątek potwierdzający regułę.
-
-
Transfery itp. wiecie o co chodzi... cd. :)
Ja jestem zdania ze probowac trzeba.A noz widelec Sobiech to taki nowy Janczyk??
Ruch ma 300 tysięcy długu. Idealnie tyle co chcą za Niedzielana. Pawłowski zbyt kiepski żeby 2 mln za niego dawać. Ale wątpię też żeby to była aż taka cena. Ciekawi mnie tylko o jakim to transferze mówi Zmartwiony.
Ian ma rację. żeby zarobić coś na piłkarzach trzeba grać w pucharach. Problem w tym ze jak nam wykupią kadrę to nie będzie znów kim o te puchary walczyć. Najpierw trzeba dobrej ławki.
Lukasz Hanzel
pomocnik
ur. 1986
http://www.youtube.com/watch?v=hJHbSYnQ3_A
Wszystko fajnie, ale pokazuje tylko że w jednej sytuacji miał sporo szczęścia. Uderzenie nie było aż tak mocne, niecelne, a Skaba sam de facto ją wbił do bramki. Wolałbym zobaczyć jego akcje jako dogrywającego czy podającego, takie coś pokazuje jaki na prawdę jest pomocnik.
W tym sezonie w 16 meczach ma 1 asystę. W całej karierze w Zagłębiu w 49 meczach(ekstraklasa+1 liga) zaliczył 2 asysty. Niezbyt dużo.
Nzg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ruch ma 300 tysięcy długu.
Tyle to ma dlugu u Firmy Como ktora ich ubierala a w ZUS maja 3 mln zl do oddania.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,title,Komornik-w-Chorzowie-bedzie-wyprzedaz,wid,11793675,wiadomosc.html?ticaid=194ee
Jeden z najlepszych graczy Zagłębia.
Łukasz Hanzel całkiem ciekawy. Orest go miał przez pół roku pod sobą w Zagłębiu, więc wie na co go stać. Jego statystyki nie imponują, bo to nie jest zawodnik typowo ofensywny.
Hanzel został wybrany w podsumowaniu rundy wiosennej w dzisiejszym PS jako odkrycie roku w Lubinie.Kontrakt ma do czerwca czyli warto brać jak nie teraz to w czerwcu.Orest go zna i pewnie wie co robi .
Co do Pawłowskiego to b.dobry zawodnik -ale nogi ze ..szkła .Co się wyleczy zagra kilka meczy i następna kontuzja.Nie wart w tej chwili więcej jak 500 tyś zł.2 mln to jakiś kiepski żart-za tyle to możemy mieć zawodnika z Bate Borysov czyli grajka z LM.
Co do Sobiecha to jestem na nie.Ruch krzyczy za niego 2 mln zł ,a zawodnik zagrał w ekstraklasie 1 rundę dobrą!!!.To może być zawodnik drugi Jarka jeden sezon dobry ,a potem coraz słabszy.Przy wydawaniu takich kwot należy być bardzo rozważny .Dlatego z Ruchu brałbym sprawdzonego Niedzielana .Tańszy i lepszy ,a przy tym doświadczony (może spokojnie te 2-3 lata pograć na bardzo dobrym poziomie)
Jeśli wysłaliśmy ofertę do Ruchu to ktoś z 2 Brzyski ,Sadlok.Bardziej potrzebujemy lewego obrońcę czyli Brzyskiego ,bo nie wiadomo co by bylo robić w Wasilukiem .Ten może grać tylko na stoperze i jest to materiał na bardzo dobrego stopera(ale musi grać)Trudno liczyć by Polczak poszedł na ławe kosztem Wasiluka.
Z drugiej strony Sadlok puka do kadry i może się okazać że za rok ,dwa jego wartość wzrośnie .2 Mln za niego bym nie dał (tyle chce ruch)ale 1-1,5 mln zł można by było zaryzykować.Z tej 2 wolał bym jednak Brzyskiego bo bardziej potrzebujemy lewego obrońcy niż stopera i jest znacznie tańszy.
Lenczyk zabierze najzdolniejszych?!
Lenczyk zabierze najzdolniejszych?!(19.12) Łukasz Hanzel i Szymon Pawłowski są na liście życzeń trenera Oresta Lenczyka. Cracovia wysłała już do Lubina zapytanie w sprawie "Hanziego". Rozgrywający Zagłębia Lubin ma ważny kontrakt jedynie do końca czerwca. Co gorsze, żaden z tych dwóch graczy nie ma w kontrakcie kwoty odstępnego. O zamiarach trenera Lenczyka informuje sobotnie wydanie "Przeglądu Sportowego".
Szymon Pawlowski obecnego sezonu nie może zaliczyć do udanych. Grał sporadycznie, a większość czasu spędził w gabinetach lekarskich. Z kolei Łukasz Hanzel wyrasta powoli na lidera środkowej linii Zagłebia Lubin. Wraz z Aleksandrem Ptakiem zaliczył najwięcej występów w rundzie jesiennej - 16. Odejście tych piłkarzy byłoby wielką stratą dla klubu z Lubina...
Paluchowski z Legii byłby dobry na zmiane za Matusiaka albo Ślusarskiego...może nawet by kogoś wygryzł...
Z tego co czytam to ten Hazel to nie dosc ze mlody to ma dryg do kopania futbolowka.Bierzemy go!!!!!!!
Pawłowski ma o wiele lepsze statystyki. Ten sam rocznik, większe doświadczenie(69 meczy w ekstraklasie+1 lidze), łącznie 15 bramek, 19 asyst. W tym sezonie tylko 6 meczy z racji na kontuzje(łącznie 343 minuty) ale przez zimę jak się podleczy może być bardzo dużym wzmocnieniem, które wpasuje się w koncepcje Filipiaka. Wyceniany na 1 mln oiro.
Ja bym go wziął za jakieś 1,5 mln zł. Odpowiednia cena według mnie, szczególnie że jest trochę niewiadomą z racji na kontuzje i brak gry. Wierzę jednak że jak przyjdzie to po przepracowanej zimie z Orestem będzie w stanie grać na bardzo wysokim poziomie.
Taka jeszcze ciekawostka - jak ktoś myśli że za Sadloka chcą dużo to popatrzcie na to:):
http://www.futbol.pl/artykul/71315.html
Za Pawlowskiego nawet banke bym dawal. Mysle, ze jest to zawodnik, ktory w 100% Pasuje do naszej koncepcji transferowej. Poza tym radzi sobie na lewym skrzydle calkiem spoko.
Na prawym skrzydle mamy Sache i Plastika i jest to obok bramki najmniej newralgiczna pozycja, więc wolałbym Hanzela od Pałowskiego. Potrzebny w pierwszym rzędzie stoper (np. Pietrasiak/Radomski) , prawy obrońca (np. Grodzicki/Golański;)) i lewy skrzydłowy (np. Grzelak;)) lub Brzyski (Derbich na skrzydle). Hanzela brałbym w ciemno jeśli nie kosztowałby więcej niż 1 mln.
nie martwcie sie jak nazwiska poszly do prasy to znaczy ze to zadyma specjalnie zeby media nie wywachaly prawdziwego trn
Od Hanzela lepszy byłby Tosik ostatnio powołany może grac na obronie i w pomocy i kontrakt tez kończy się w czerwcu
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hanzel został wybrany w podsumowaniu rundy
> wiosennej w dzisiejszym PS jako odkrycie roku w
> Lubinie.Kontrakt ma do czerwca czyli warto brać
> jak nie teraz to w czerwcu.Orest go zna i pewnie
> wie co robi .
>
> Co do Pawłowskiego to b.dobry zawodnik -ale nogi
> ze ..szkła .Co się wyleczy zagra kilka meczy i
> następna kontuzja.Nie wart w tej chwili więcej
> jak 500 tyś zł.2 mln to jakiś kiepski żart-za
> tyle to możemy mieć zawodnika z Bate Borysov
> czyli grajka z LM.
>
> Co do Sobiecha to jestem na nie.Ruch krzyczy za
> niego 2 mln zł ,a zawodnik zagrał w ekstraklasie
> 1 rundę dobrą!!!.To może być zawodnik drugi
> Jarka jeden sezon dobry ,a potem coraz
> słabszy.Przy wydawaniu takich kwot należy być
> bardzo rozważny .Dlatego z Ruchu brałbym
> sprawdzonego Niedzielana .Tańszy i lepszy ,a przy
> tym doświadczony (może spokojnie te 2-3 lata
> pograć na bardzo dobrym poziomie)
>
> Jeśli wysłaliśmy ofertę do Ruchu to ktoś z 2
> Brzyski ,Sadlok.Bardziej potrzebujemy lewego
> obrońcę czyli Brzyskiego ,bo nie wiadomo co by
> bylo robić w Wasilukiem .Ten może grać tylko na
> stoperze i jest to materiał na bardzo dobrego
> stopera(ale musi grać)Trudno liczyć by Polczak
> poszedł na ławe kosztem Wasiluka.
>
> Z drugiej strony Sadlok puka do kadry i może się
> okazać że za rok ,dwa jego wartość wzrośnie
> .2 Mln za niego bym nie dał (tyle chce ruch)ale
> 1-1,5 mln zł można by było zaryzykować.Z tej 2
> wolał bym jednak Brzyskiego bo bardziej
> potrzebujemy lewego obrońcy niż stopera i jest
> znacznie tańszy.
Hanzel dla mnie za słaby na Pasy. Widziałem pare meczy w jego wykonaniu i jestem zdecydowanie na NIE. Hanzel wg mnie grał przedewszystkim słabo na początku sezonu kiedy to zagłębie przegrywało mecz za meczem i dostawało po 4 bramki. Przy smudzie trohe sie poprawił gre ale i tak dla mnie jest to materiał co najwyżej na wyrobnika średniego klubu naszej ekstraklasy.
Pawłowski dla mnie jest wart każdych pieniędzy. U Lenczyka sie jeszcze rozwinie. Już dysponuje niewiarygodną kiwką i dobrym strzałem. Do tego szybki i ma dobrą wrzutke. Fakt faktem trzeba by na niego chuchać i dmuchać, a juz napewno nie pozwalać mu sie kiwać z Tupalem na treningach :P ale jest wart dużej kasy.
Grajka z BATE nie znam więc sie nie wypowiadam :)
Sobiech dobry piłkorz ale wątpie żeby do nas trafił. Dobrze gra głową zastawia sie i ma zmysł do gry kombinacyjnej(przykład pare akcji bramkowych z Niedzielanem). Nie obrażajcie go i nie porównujcie z Jarką bo to był koleś który zasłynął tym ze strzelił 5 bramek w jednym meczu. Wszystkie z 3 metrów bądz wepchane do bramki w zamieszaniu. Tak to nawet nikt by o nim nie usłyszał:)
Brzyski dobry zawodnik ale pprzedewszystkim w ofensywie. Z defensywką idzie mu już znacznie gorzej i nawet ŁOBO go kręcił ostatnio a to już wstyd. Zawodnik podobny do Derbicha więc wg mnie dla nas nie potrzebny. Lepiej zainwestować w jakiegoś młodego i niech sie ogrywa przy derbichu.
Sadlok to najlepszy po Marcelo i Głowackim środkowy obrońca w lidze. Niesamowity spokój i umiejętności techniczne. Umie się ustawić, odebrać piłke i ją spokojnie wyprowadzić. Głowa mu sie nie gotuje. Ale w tak jak w przypadku Sobiecha to nie realne żeby do nas trafił. Jesteśmy z malutcy. Dla niego odpowiedni jest Lech albo już teraz wyjazd za granice. Sadlok to będzie podpora Reprezentacji przez wiele lat.
No i oczywiście licze na Sagana. Taki chart by sie nam przydał. Ale pewnie są to marzenia ściętej głowy i pójdzie do Legii.
Tosik i Hanzel to zupełnie inne pozycje, a to, że dostał powołanie to nic nie znaczy, bo je dostał też przykładowo Pawełek.
a po co wogole nam ktos na lewa strone ? przeciez derbich jak dla mnie spisuje sie bardzo dobrze , no chyba ze to ma byc uzupelnienie dla Derbicha na wypadek kontuzji
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)