Dudzic pewnie definitywnie, inaczej by za Kaliciaka więcej chcieli, ale nigdy nie wiadomo. Ja bym był raczej za wypożyczeniem.
-
-
Transfery itp. wiecie o co chodzi... cd. :)
Co do Kaliciaka, to informacje docierające do nas dot. jego osoby są niekończnie w 100% budujące.
Mają uwagę przykłuł drobny detal - Kaliciak co prawda strzelił w własnie zakończonej rundzie 9 goli, ale co chyba ważniejsze na zapleczu ekstraklasy strzelił łącznie 18 goli w... [b]81[/b] meczach!!!
Może to oznaczac kilka mało pozytywnych interepretacji:
1. Potrzebuje dużo czasu aby się zaaklimatyzować.
2. Bierzemy go bo jest tani, a póżniej się zobaczy - taktyka niby dobra, ale konsekwencją może być to, że budżet zżera grono ławkowiczów nie nadających się do gry na najwyzszym poziomie rozgrywkowym, co już przerabialiśmy.
3. Gość z gatunku tych z syndromem Kuliga - jak trzeba się sprzedać, to najlepszy na boisku, a po podpisaniu kontraktu wrzuca sobie "na luz".
Ogólnie, obym sie mylił, ale wszystko zmierza w kierunku ponownego braku konsumpcji efektownych medialnie zapowiedzi Profesora - mieliśmy wzocnic się w tej przerwie 3-4 znaczącymi nazwiskami, a to wygląda na to, że w najlepszym wypadku jestesmy już na półmetku atrakcji (Łuczak, Kaliciak).
No i łaska Boska, tylko i wyłącznie w sztabie szkoleniowym na bardzo solidnym poziomie, który to sztab jestem pewnien analizuje w detalach te opcje transferowe - bo wiemy dobrze co wkrótce może Tabisz zakomunikować sztabowi szkoleniowemu: "Ale przecież Profesor obiecał maksymalnie 4 - trzeba było brać Lewandowskiego, Stilicia, Jodłowca i Muchę ;-))). Wzięliscie takich tańszych to Wasza strata - limit ilosciowy jest wyczerpany". Jestem pewnien, że w te gierki korporacyjne to sekcja trenerska musi jak najszybciej nauczyć sie grac z tym przygłupem.
moze to tez oznaczac tyle, ze podobnie jak Kaszuba czy inni nasi mlodzi zawodnicy, przez dlugi czas wchodzil wylacznie na ogony i nie mial nawet kiedy za bardzo dotknac pilki. ale statystyka faktycznie nie powala jak na napastnika.
W sumie Kaliciak w tym sezonie 0 asyst do tego. Ale jestem raczej dobrej myśli. Może wcześniej nie strzelał bo potrzebował się trochę rozwinąć? O Lewandowskim też dużo słychać wcześniej nie było, niby młodszy etc. ale zawsze.
2007/2008 - 1971 minut, 6 bramek
2008/2009 - 2051 minut, 4 bramki
2009/2010 - 1348 minut, 9 bramek (polowa rundy)
to daje w przeliczeniu 60 rozegranych w calosci meczy i 19 bramek. tyle dobrze, ze polowa z nich zdobyta w ciagu ostatniej rundy.
Kaliciak jak na razie jest raczej uzupełnieniem składu.
Oby stał się wzmocnieniem.
Skoro ma 23 lata to już wiele czasu mu nie zostało aby stać się rasowym napastnikiem.
Rok maksymalnie dwa i albo będzie ważnym ogniwem zespołu albo ..... niespełniona nadzieją.
Oby jednak stał się naszym super zawodnikiem.
CRACOVIA PANY!!!!!
Poczekamy , zobaczymy może by tak Kaliciak stał się takim Lewandowskim;P
dopóki Bartek Ślusarki nie wyzdrowieje Kaliciak dostanie na pewno swoją szanse , oby ją wykorzystał. Inaczej może okazać się kolejnym niewypałem.
Chłopak ma świetny start do piłki i jest bardzo szybki, więc pewnie na brak sytuacji narzekać nie będzie, zwłaszcza, że mamy Goline i Klicha, a oni potrafią posłać świetne prostopadłe.
gronix Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dzięki zac. W takim razie mamy chyba jasność.
> Pozostało tylko Panu Damianowi życzyć
> powodzenia w nowym klubie.
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6193&x=0
zac Napisał(a):
> gronix Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dzięki zac. W takim razie mamy chyba
> jasność.
> > Pozostało tylko Panu Damianowi życzyć
> > powodzenia w nowym klubie.
>
> http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6193&x=0
Oby się nie okazało z Kaliciakiem że "zamienił stryjek siekierkę na kijek"
ALe tak przy okazji to nigdy nie przypuszczałem że w Pasach zagra KaliGol
Do czego to doszło! Kaliciak w Cracovii. :)
Ksc raczej ty bądź poważny w kwestii Barana.
Oceniaj go za to czego w Cracovii od niego się wymaga.Idiota rumcjas i drugi matoł chcieli z niego zrobić rozgrywajacego i na tej pozycji zwyczajnie nie dawał rady.
Baran to typowy defensywny pomocnik odpowiedzialny głównie za PRZERYWANIE AKCJI RYWALA .W tej roli spisuje sie bardzo dobrze i Orest nie wystawia go w 1 składzie bynajmniej za piekne oczy kosztem Szeligi.Orest dobrze wiedział biorąc go nieprzygotowanego do sezonu z młodej ekstraklasy do 1 drużyny że TO EKSTRAKLASOWY ZAWODNIK!!!.Co do tego faulowania to też trafileś kulą w płot bo nie zbiera wiele kartek biorac pod uwagę pozycje na której gra.
Baran w tej rundzie to nasz absolutnie podstawowy zawodnik .W kilku meczach zagrał znakomicie ,były też te słabsze -ale nigdy poniżej średniej.
Co do Kaliciaka jak prawdą jest że płacimy za niego 100 tyś zł to uważam że robimy na nim dobry interes ,a przy tej kwocie na pewno na nim nie stracimy.
http://sport.onet.pl/74327.1,1248702,2097333,,anglia_polski_snajper_rozwiazal_kontrakt,wiadomosc.html
Lalala lalala lalala :) Sialala sialala sialalala :)
Czyżby to ta nasza niespodzianka? Ślusarski też najpierw rozwiązał kontrakt a dwa dni później został zaprezentowany. Sagan też wraca do Polski na święta więc kto wie.
A tak na poważnie to nigdy nie byłem fanem jego talentu i wolałbym wydać większe pieniądze na wzmocnienia na inne pozycje niż do ataku.
Saganowski - "Jestem teraz wolnym zawodnikiem. Przyjeżdżam do Polski na święta, a wiosną znów pojawię się na boisku. Gdzie? Tego jeszcze nie wiem, ale coś się jednak ruszyło, jest na przykład propozycja z Turcji - mówi nasz napastnik."
Jak ma do nas przyjść to fajnie, nie rozumiem natomiast czemu on nazywa nas turkami :D
Kondi Napisał(a):
> Co do Kaliciaka, to informacje docierające do nas
> dot. jego osoby są niekończnie w 100%
> budujące.
> Mają uwagę przykłuł drobny detal - Kaliciak co
> prawda strzelił w własnie zakończonej rundzie 9
> goli, ale co chyba ważniejsze na zapleczu
> ekstraklasy strzelił łącznie 18 goli w... 81
> meczach!!!
Ja nie widzę w tym nic dziwnego. Gość ma 23 lata, przecież gdyby strzelał tak dużo wcześniej nie pograłby długo na zapleczu. Jest taki moment w karierze nazywany "eksplozją talentu" i jest spora szansa że Kaliciak jest tego przykładem.
> 3. Gość z gatunku tych z syndromem Kuliga - jak
> trzeba się sprzedać, to najlepszy na boisku, a
> po podpisaniu kontraktu wrzuca sobie "na luz".
Nie obrażaj Kuliga. Facet zostawiał serducho na boisku, ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy
Powiedział, że ma np propozycje z Turcji. Np czyli ma jeszcze inne propozycje a jeżeli coś jest na rzeczy i to nie tylko z nim ale z każdym innym zawodnikiem to jestem pewien, że profesor prosił o nie mówienie o tym nic w mediach po pierwsze by nie podbijać ceny a po drugie zapowiedział niespodziankę i mam nadzieje, że nas czymś zaskoczy. Kimś, o którym w mediach nie było głośno.
no wlasnie co do Kaliciaka. nie uwazacie ze 18 goli w 81 meczach to troche malo?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)