sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Panie reewe lodu, dużo lodu na rozpaloną
> głowę. P. Rohaczek jest tylko pracownikiem
> klubu.
Orest Leńczyk jest też pracownikiem klubu a drużynę buduje taką jaką on chce a nie taką jak mu daje klub .
-
-
CRACOVIA-GKS TYCHY 08.01.2010 godz.19.15
reewe99 Napisał(a):
> Orest [b]Leńczyk[/b] jest też pracownikiem klubu a
> drużynę buduje taką jaką on chce a nie taką
> jak mu daje klub .
A kto to taki, ten Leńczyk ?
Ludzie, nauczcie się wreszcie pisać poprawnie nazwisko naszego trenera, bo aż wstyd bierze.
Strasznie się pomyliłem,bo to LENCZYK.
reewe99 Napisał(a):
>
> Orest Leńczyk jest też pracownikiem klubu a
> drużynę buduje taką jaką on chce a nie taką
> jak mu daje klub .
Czyżby?
No to gdzie te Saganowskie, Kaźmierczaki, itp.?
Nie wiem gdzie są Saganowskie,Kazmierczaki ale Lenczyk ma innych ,których on chce i którzy chca przyjść do Cracovii.,Lenczyk ustawia sobie drużynę i pracuje z tymi z ktorymi on chce a nie tylko z tymi ktorych mu klub daje.
Lenczyk sprowadza tych, na których klub mu daje pieniądze, daje więcej bo grozi(ł) nam spadek
Rohacek nie dostał żadnych pieniędzy, bo grozi nam ciągle MP, zrozumże wreszcie i daj spokój Trenerowi.
Taaaaaaa... Reewe99 Jak Ty mało o życiu [ i naszym klubie ] wiesz...
To jest temat chokejowy a temat o LENCZYKU jest w pilce noznej
Cracovia RCJ Napisał(a):
> To jest temat [b]chokejowy[/b] a temat o LENCZYKU jest w
> pilce noznej
hmmmmmmm??????Piles cos dzis kolego??
Są jakieś zdjęcia z meczu??
ech i znów panika... no ale to normalka :)
Karvin- jak zwykle optymista i oby jak zwykle się nie mylił !!!
Dawid1906 Napisał(a):
> Są jakieś zdjęcia z meczu??
Nie wolno fotografować! :D:P
Panowie trener jest pracownikiem klubu i on może wymyślać różne potrzeby i różne rzeczy ale decyduje Zarząd a praktycznie Profesor... mam wielki szacunek dla Profesora Filipiaka za to co robi w Cracovii - dla siebie i dla Cracovii problem polega na tym iż Profesor za często uważa że się na czymś zna... na przykładzie piłki widać jak to się skończyło ale taki jest przywilej Filipiaka iż może uważać że się na czymś zna i może gadać i robić głupoty... mnie tylko żal kibiców fanatyków którzy się z Cracovią utożsamiają i całkowicie oddających serce Cracovii zawodnikow i trenerów ( nie myśle o najemnikach) - wszyscy oni za te babole muszą płacić jakąś cenę... Profesor nie jest w stanie znać się na wszystkim a od pewnych rzeczy jest za daleko aby podejmować decyzje... więc jesli Profesor uznał że mamy zajebistą pakę to teraz życie zweryfikuje jego poglądy, wydaje mi się że Rohacek nie jest takim partnerem dla niego jak Lenczyk ale aby to się zmieniło to musiałoby się stać w hokeju coś takiego jak w piłce czyli dramat no i Profesorowi musiałoby zależeć na hokeju tak jak na piłce... obecnie wydaje mi się że w piłce Profesor słucha Lenczyka a hokejem zarządza sam no do spółki z Jakubem... a Rohacek to musi słuchać ich obydwu... a chyba powinno być odwrotnie biorąc pod uwagę zaufanie do Rohacka i jego dorobek w Cracovii to chyba Zarząd powinien słuchać trenera - tak mi się wydaje biorąc pod uwagę znajomośc hokeja przez tych wszystkich Panów, ja na miejscu Profesora bym słuchał Rohacka co nie znaczy że bym akceptował wszystkie pomysły trenera... ale do własnych pomysłów byłbym bardziej krytyczny i miałbym większy dystans a tak w ogóle to zgadzam sie z tezą że tym razem to bardziej hokeistom musi zależeć na mistrzostwie niż Profesorowi dla mnie takim barometrem jest liczba obcokrajowców w Cracovii jak ich było dużo to Profesor dawał kasę bo mu zależało, teraz uznał że nie warto wydawac kasy - jak sie uda to będzie OK jak nie to trudno piłkarze zrekompensują potrzebe sukcesu
Z tego co wiem, to na samym początku współpracy trener Rohacek wyjaśnił JF, że ten jednak nie zna się na hokeju.
Niestety nadmiar sukcesów spowodował widocznie, że profesor doszedł do wniosku, że już się wszystkiego nauczył i już wszystko wie. Taka pełzająca omnipotencja.
Oby powodzenie w PK nie wyszło nam bokiem.
naprawę nie trzeba byc wielkim fachowcem ,by zrozumieć ze jeśli się ma minimalny skład(praktycznie nie ma żadnego zmiennika w kontekście ciężkiej walki o mistrza w play-offach?),to wyjątkowo ciężko będzie obronić majstra !!.Ok powiedzmy ze być może będą wszyscy zdrowi i gotowi do gry przez cały play-off, (byłby to prawie cud),ale jest sprawa ze mieliśmy obiecane i to kilkakrotnie od początku sezonu 2009\10 ze ktoś ma dojść do Cracovii
Na pewno znalazło by sie trochę kasy (jakieś 3 wypłaty )dla jednego czy nawet dwóch hokeistów i wtedy nikt nie mógłby powiedzieć ze CRACOVIA nie zrobiła wszystkiego do obrony mistrzostwa !!!!!!!!!
Karvin Napisał(a):
> ech i znów panika... no ale to normalka :)
A Ty co taki zdziwiony? Był czas przywyknąć przecie! :) ["Sami Swoi"];)
Revenator ma rację, ze zmiennikami. O ile teraz zmiennicy to mniejszy problem to w play-off daja ogromną przewagę.
Pamiętacie nasz 6-y tytuł MP czyli pierwszy w tym tysiącleciu i play-off z Tychami?
Obiektywnie trzeba przyznać ,ze GKS potrafił grać wtedy lepszy hokej ale...ten lepszy hokej grały zaledwie 2-e piątki
...i nimi musiał "orać" Matczak cały półfinał i finał... W końcu padli i wygraliśmy w sumie pewnie.
W piątek GKS ograł nas trzymając prawie cały czas na lodzie tylko 2-e pary obrońców. Przy takiej grze w play-off Ci obrońcy po kilku meczach nie na wiele by się nadawali.
Tak czy inaczej walka o MP jest otwarta na dzień dzisiejszy może niewiele więcej szans można dawać GKS. Ale ja wierzę ,że Rohaczek doprowadzi na luty/marzec do formy z pucharów.
Panowie ale Tychy grali ostatni mecz z nami bez swoich dwóch bardzo podstawowych obrońców Gonery i Smielowskiego czyli ich siła jeszcze może wzrosnąć ??!!
zakładając ze zagramy z Tychami w finale ,pierwsze dwie fazy P.O (ćwierć i pół finał).musimy przejśc w miarę szybko i bez strat w ludziach
Khalid Napisał(a):
> Tak czy inaczej walka o MP jest otwarta na dzień
> dzisiejszy może niewiele więcej szans można
> dawać GKS. Ale ja wierzę ,że Rohaczek
> doprowadzi na luty/marzec do formy z pucharów.
Tychy nie wejdą do finału w tym roku więc w tej kwestii nie ma powodu się denerwować
Fundamentem jest forma i skład - jak w play off forma będzie taka jak w PK i wszyscy będą zdrowi to jesteśmy faworytem ale jak w tych dwóch fundamentach będą słabe punkty to sytuacja wygląda już inaczej... poza tym nie doceniacie tego co się dzieje w Tychach - Vavrecka to nie Matczak i na to powinniśmy jakoś odpowiedzieć... a miarą naszej sytuacji kadrowej jest to że obrońca gra w ataku bo nie mamy młodzieżowca drugiego zdolnego do gry w ekstralidze... tak nigdy nie było w Cracovii - i nie jest to panikowanie tylko ewidentnie widać że pierwszy raz od wielu lat polityka kadrowa jest dziwna
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)