zdecydowanie nasze Panie są urodziwsze :)
-
-
Ciekawostki hokejowe
11 dni później
Jastrzębscy hokeiści - Dance
http://jastrzebieonline.pl/news,6040,jest-i-jastrzebska-wersja-teledysku-happy.html
Z czystej ciekawości:
istnieje podobny filmik do tego, tylko wiadomo nasz jego odpowiednik?
https://www.youtube.com/watch?v=yPIfLsDqabY
ps. ciekawe, na ile szczere jest to w 32:20 :)
Halifax Mooseheads
https://www.youtube.com/watch?v=pL04INIzAWk
Cos w tum stylu bylo na olimpiadzie w przerwach.
Genialne !!!
http://www.iihf.com/competition/383/live-stream/
jakby ktoś chciał sobie pooglądać MŚ dywizji IIA pozoim niżej niż tam gdzie obecnie graja Polacy to tutaj sa mecze.
Myślę że drużyny nie odbiegają od naszej plastikowej........
7 dni później
Jakoś nikt nie zwrócił uwagi, a tu wychodzi na to, że Lesiu dalej w Pasach :)
http://stats.iihf.com/Hydra/386/IHM386000_33_8_0_POL.pdf
swoją drogą to przykre jest, tylko nie wiem czy bardziej dowodzi roli Polski w światowym hokeju, że takie błędy o najwiekszej gwieździe przechodzą i nikt w IIHF tego nie wyłapuje, czy raczej o inteligencji i znajomości ligi przez sztab kadry, który pewnie tego zgłoszenia dokonywał... Nie wiem jaką to przechodzi ścieżkę formalną, ale jeśli błąd wyszedł z naszego sztabu, to lipa, że IIHF to klepnął, ale ktoś u nas zaliczył lekko kompromitującą wpadkę...
Nie pisząc już o Aronie :)
Zresztą czy na głównej naszej było coś, że Aron odchodzi ? Chyba nie.
Komentatorzy na MŚ, choć wiedzą, że Aron przechodzi do tej czeskiej drużyny, to już kilka razy podawali, że na MŚ gra 4-ech zawodników Cracovii, a raz nawet słyszałem o pięciu (może czytali powyższe zestawienie :) ).
Ale może Aron ma kontrakt do końca kwietnia albo coś w tym stylu.... wtedy jest nadal naszym zawodnikiem :)
Po dość dramatycznej końcówce Lev wygrał z Metalurgiem 3:2(po trzech meczach, stan rywalizacji to 2:1 d;a Prażan).
Warto odnotować, że w tym meczu padł nowy rekord frekwencji ligi KHL... 16 435 osób.
ps: Było nasze: Kto nie skacze ten za... hop, hop, hop ;)
Ciekawy przebieg miała tegoroczna finałowa rywalizacja w Fińskiej lidze hokejowej. W siódmym decydującym meczu rozstrzygnięcie padło w ósmej minucie dogrywki ( gol na 1-0), ciekawy jest b.wyrównany przebieg tejże konfrontacji. Wszystkie siedem finałowych potyczek kończyło się albo remisem albo zwycięstwem jednej z ekip max. róznicą jednej bramki. Całą rywalizacje wygrał Karpat 4-3 i został mistrzem. Oczywiście finałowi rywale po rundzie zasadniczej zajmowali odpowiednio pierwsze i drugie miejsce. To się nazywa wyrównany finał!.
Nie wiem czy powinienem to napisać, ale napiszę tu, a nie w wątku o MŚ d1B, żeby nie wyszło, że szukam dziury w całym, bo to nie to, ale taka ciekawostka dosyć nietypowa:
Wiecie, że spośród wszystkich trzech startów Polski w dywizji 1B, odkąd do niej spadliśmy, paradoksalnie tegoroczny start był najgorszy patrząc na zdobycz punktową:
1. Krynica 2012: Polska 12 pkt; gole 31-7
2. Donieck 2013: Polska 12 pkt; gole 22-9
3. Wilno 2014: Polska 12 pkt; gole 21-8
Eh Ty to zawsze musisz znaleźć punkt zaczepienia.......
PS: Dla mnie to oznacza wyrównywanie się poziomu w dywizji IB...
No właśnie piszę, że dlatego tu, a nie w wątku o MŚ, bo nie chcę się dowalać, tylko ciekawostkę przedstawić. Czytajże proszę albo cały post, albo nic, a nie tylko ten fragment który Ci pasuje, proszę Cię...
Tym wyrównaniem poziomu może być urwanie punktów Brytolom i Chorwatom co dało akurat nam awans i tu mieliśmy szczęście, a żeby wygrać, oprócz umiejętności szczęście też jest potrzebne - vide nasza tegoroczna wygrana w PP, ubiegłoroczne nasze złoto, jak też nasz wygrany pierwszy mecz finałowy z Tychami w 2009 roku. Jednak jakby tak, jak co roku o awansie miał decydować ostatni mecz, to sądzę, że inaczej dzisiaj byśmy grali i też mecz inaczej by się potoczył. Po prostu chłopaki mieli już awans w kieszeni i we krwi :D, więc i motywacji do gryzienia lodu nie było ! A przytoczone wyżej statystyki świadczą o tym, że inni znowu poszli do przodu, a my ... [b]?[/b]
Odpowiedź na ten duży znak zapytania poznamy za rok !
ŻK mam do Ciebie pytanie, czy według Twoich obliczeń, a wiem że jesteś zorientowany.Polska ma szanse w rankingu awansować na 23 miejsce, bo mi wyszło że Tak! Może się mylę...
Taka ciekawostka, z Korei Południowej.
[img]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/p480x480/10170962_765181586833866_6481722070053542305_n.jpg[/img]
Hockey Archiwes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ŻK mam do Ciebie pytanie, czy według Twoich
> obliczeń, a wiem że jesteś zorientowany.Polska
> ma szanse w rankingu awansować na 23 miejsce, bo
> mi wyszło że Tak! Może się mylę...
Moim zdaniem nie. Nasza część rankingu jest w sumie już możliwa do policzenia, Bo MŚ się skończyły. Daj mi pół godziny do godziny, bo mam trochę w typerze do porobienia, ale potem wrzucę cyferki w excel i Ci policzę.
Samo wyprzedzenie Holandii to jest 100% pewne, ale na oko bym jednak powiedział, że do Brytyjczyków dalej będzie przepaść - bawiąc się w typera coś koło 100 pkt bym powiedział. Ale dokładnie to muszę policzyć.
OK.Dzieki.
Dobra, od razu:
2011 - Polska 4 miejsce, ale lepiej od 4 w równoległej grupie Holandii, to nam daje 16+3+3= 22 zespoły nad nami, więc 23 miejsce - 680 pkt. Holandia jedno pod nami to 660 pkt, a Brytyjczycy mieli 2 miejsce w grupie, ale pkt gorsze od równoległych Węgrów (samych pkt więcej, ale grupa A miała 5 zespołów, więc wyniki z ostatnią drużyną w grupie B się nikomu nie liczyły), więc 20 miejsce, czyli 740 pkt.
2012 - tu już było po reformie i łatwo liczyć - Polska 2 miejsce w d1B, czyli w sumie 24 w MŚ (16 elity + 6 z d1A + Korea, która nas wyprzedziła w 1B i dopiero Polska) więc 660 pkt. Holendrzy jedno za nami, więc 640 pkt, a Brytyjczycy 21 czyli 720 pkt.
2013 - u nas to samo miejsce i u Holandii też więc znów 660 pkt i 640 pkt, a Brytyjczycy spadli, czyli mieli 6-te w 1A, więc 700 pkt
2014 - my mamy 23, więc 680 pkt, a Brytyjczycy i Holendrzy jak dla nas są fajnie, bo dopiero na 4-tym i 5-tym. Czyli odpowiednio 26-te i 27-me miejsca w MŚ, więc z punktami cienko - ledwie 620 dla Brytoli i 600 dla Holendrów.
ZIO - to się głupio liczy, na blogu raz liczyłem i sobie spisałem - Polska 23 miejsce (12 na ZIO, potem 9 które odpadły w eliminacjach, ale wśród nich są zwycięzcy kwalifikacji do eliminacji, czyli zespoły nr 2 w grupach na tym etapie mają miejsca 22 - Węgry, 23-Polska-680 pkt i 24-Korea). Tu nas za to i Holendrzy i Brytyjczycy kasują, bo doszli rundę dalej. Tam mieli 4 miejsce, więc ogólnie są to pozycje 19, 20 i 21. Niestety w kwalifikacjach najsłabsza ze wszystkich grup była Ukraina, a do tego Brytyjczycy lepsi od Holendrów - no to masz 19 - Wlk. Brytania i 760 pkt i 20 - Holandia i 740 pkt.
Teraz wagi dołożyć i mamy wynik:
Polska = 0,25x680 + 0,5x660 + 0,75x660 + 680 + 680 = 2355 pkt
Holandia = 0,25x660 + 0,5x640 + 0,75x640 + 600 + 740 = 2305 pkt
Wlk. Brytania = 0,25x740 + 0,5x720 + 0,75x700 + 620 + 760 = 2450 pkt
Więc w rankingu będzieL
23 Wielka Brytania 2450 pkt
24 Polska 2355 pkt
25 Holandia 2305 pkt
Więc wyprzedzamy Holendrów o 50 pkt, ale wciąż więcej mamy straty do Brytyjczyków - 95
Aha, mogłem się gdzieś rąbnąć, taka godzina, wybacz, ale nawet jeśli to 5-10, no max 15 pkt, Na pewno nie strzeliłem się o 95 - czyli Polska będzie miała 24 miejsce i sporą stratę do 23 Wielkiej Brytanii.
http://sport.wp.pl/gid,16560823,kat,1715,title,Niezniszczalni-polscy-sportowcy,galeria.html
Niezniszczalni rodacy w kraju: Wsrod nich LL
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)