Czekamy na powtórkę. :)
-
-
Podhale-CRACOVIA 03.01.2010 r.
no ciekawe jak to będzie w meczu rewanżowym z Podhalem 3,01.10??
Csorich - kończy L-4 własnie 3,01.10!,możliwe ze zagra ??
Dulęba-wielka niewiadoma co z nim?????????
Pasiut-Na pewno nie zagra !!
Musiał-wielka nie wiadoma jak mu ta karę zinterpretują??
mam tylko nadzieje ze pozostali będą zdolni do gry!!!!!!!!
Musial za bójkę z automatu 2 mecze. Ale zalezy co mu sedzia wpisał do protka.
Musial zgadza sie ze 2 mecze
A co sedziowe wpiszą do protokołu?
wg mnie powinno byc tak
sedzia 1: 114-110 dla Musiala
sedzia 2: 116-112 dla Musiala
sedzia 3: 116-110 dla Musiala :)
jets wyjazd do podhala na meczyk?>
Musisz zawalić z partyzanta bo chyba jeszcze dowody sprawdzają.
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Musial za bójkę z automatu 2 mecze. Ale zalezy
> co mu sedzia wpisał do protka.
Za bójkę kara meczu ? Czy za jakieś zranienie tego z Podhala ? Może za sprowokowanie bójki, czy coś takiego...?
Bo jeżeli za bójkę, to pzecież sam z sobą się nie bił....
http://ww6.tvp.pl/8944,20091230951471.strona
bramki z meczu z Podhalem
Leesior Napisał(a):
> marcin_ksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Musial za bójkę z automatu 2 mecze. Ale
> zalezy
> > co mu sedzia wpisał do protka.
>
>
> Za bójkę kara meczu ? Czy za jakieś zranienie
> tego z Podhala ? Może za sprowokowanie bójki,
> czy coś takiego...?
> Bo jeżeli za bójkę, to pzecież sam z sobą
> się nie bił....
Kara meczu jest za bójkę na pięści. A Baranyk z tego co można wyczytać to stał jak pizda i przyjmował ciosy.
Musial chyba wogóle zaczął, a inna sprawa to kwestia interpretacji przez Samsunga. Baranyk wcześniej atakował go w plecy za co po bójce dostał 10 +2
Wiadomo może, czy Marian albo Dulęba (a najlepiej obaj) w niedzielę zagrają ?
Zaczyna się kolejny maraton w hokejowych rozgrywkach
Po przerwie świątecznej startuje kolejny maraton w rozgrywkach PLH. Faza zasadnicza ma się zakończyć już 9 lutego, a po tygodniu przerwy osiem najlepszych drużyn przystąpi w play-off do walki o medale.
W ciągu 38 dni zespoły będą musiały rozegrać aż po 16 meczów. Dawka to iście mordercza i teraz będzie można stwierdzić, które drużyny najlepiej i najintensywniej przepracowały letni okres przygotowawczy.
Bo w okresie świątecznym nie wszyscy mieli czas na odpoczynek czy treningi. Mistrzowie Polski rozegrali dwa zaległe mecze z JKH Jastrzębie i Wojasem Podhale, tyski GKS oraz Naprzód Janów, JKH Jastrzębie i gdański Stoczniowiec zaś rozgrywały truniej finałowy o Puchar Polski. Trofeum to przypadło gospodarzom, tyskiemu GKS-owi, który w finale pokonał Naprzód Janów 4:2.
Do tej fazy rozgrywek kilka klubów przystąpi bez kilku nowo pozyskanych graczy, gdyż Wydział Gier i Dyscypliny PZHL za zaległości wobec związku od 31 grudnia 2009roku zawiesił uprawnienie do gry zawodnikom z kilku klubów - Zagłębia Sosnowiec, Naprzodu Janów, KH Sanok i TKH Toruń. Kluby te będą chciały jak najszybciej uregulować swoje zaległości. W niedzielę Cracovia ponownie uda się do Nowego Targu, gdzie miejscowe "Szarotki" będą miały kolejną okazję do rewanżu. 29 stycznia mistrzowie Polski wygrali z gospodarzami 6:3.
- Jestem szczególnie zadowolony z ostatniej tercji - powiedział po ostatnim meczu Rudolf Rohaczek. - Zagraliśmy szybkim atakiem i to przyniosło efekt. Tylko w drugiej tercji daliśmy się zepchnąć do defensywy przez agresywnie grających górali. Moi obrońcy zbyt spokojnie zaczęli grać. Chcieli precyzyjnie rozgrywać krążek i pomogli tym "Szarotkom" w doprowadzeniu do wyrównania. Zdaję sobię sprawę, że niedzielny mecz będzie jeszcze trudniejszy. Gospodarze bardzo chcą się nam zrewanżować za ostatnie porażki.
A sytuacja w tabeli układa się nader ciekawie. Po ostatnich wygranych, dziewięciu kolejnych, Cracovia zajęła fotel lidera z trzema punktami przewagi nad tyskim GKS-em. Ten ma już sporą przewagę nad trzecim Podhalem - 11 punktów. Nowotarżanie wyprzedzają sosnowieckie Zagłębie o 9 oczek. Tylko piąte JKH Jastrzębie ma niewielką, bo zaledwie jednopunktową, przewagę nad Naprzodem Janów.
Nowotarżanie przegrali wszystkie cztery mecze z krakowianami i mają nader kiepski bilans bramkowy - 23:8. Czyli szanse na wyrównanie bilansu przed play off raczej niewielkie. W ostatnich meczach doskonale spisywał się pierwszy atak Cracovii, w efekcie najskuteczniejszy gracz "Pasów" Leszek Laszkiewicz ma już 42 pkt w punktacji kanadyjskiej za 21 goli i tyle samo asyst. W krakowskiej drużynie zagra zawieszony na sześć meczów Grzegorz Pasiut.
info Gazeta Krakowska
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
czy aby nie za wczesnie zagra Pasiut????nie zebym coś miał przeciw temu::)chyba ktos miał mocnego sylwestra może i ja :P
Zawieszony na 6 czy 5 meczów?
Czy nie powinien pauzować jeszcze jednego meczu?
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?6,1609122,page=2
W DP napisali że Musial moze grać jak zapłacimy za karę:)
Pasiut jest zawieszony na pięć meczów. Nie grał w czterech, więc NIE ZAGRA w Nowym Targu - bez względu na to, co napiszą w jakiejkolwiek gazetce.
A co do Musiała, to poczytałem sobie trochę aktualny Regulamin Dyscyplinarny PZHL:
http://www.pzhl.org.pl/REGULAMINY%20PZHL.doc
Nie ma tam już takiego zapisu jaki obowiązywał faktycznie z zeszłym roku - o zmianie kary meczy na karę finasową.
Dawnie było tak:
7. W rozgrywkach PLH istnieje mozliwosc zamiany calosci kary dyskwalifikacji
wynikajacej z regulaminu dyscyplinarnego do 4 spotkan na kare pieniezna,
przyjmujac wartosc jednego spotkania na 1.000,- zl.
Kwota ta musi byc przez klub wplacona na konto PZHL najpózniej w dniu zawodów a
kopia dowodu wplaty przeslana faksem do Zwiazek. Decyduje data stempla urzedu
pocztowego lub banku. W przypadku stwierdzenia braku wplaconej kwoty w
ustalonym terminie, na klub zawiniajacy zostanie nalozony walkower oraz kara
pieniezna.
http://www.sedziahokeja.pl/media//DIR_202434/regulamin_pzhl_2008.pdf
A teraz już nie ma.... A przynajmniej ja takiego zapisu już nie znalazłem.
marcin_ksc Napisał(a):
> Musisz zawalić z partyzanta bo chyba jeszcze
> dowody sprawdzają.
Byłem w N.T 29.12 i sprawdzali dowody, ale nie jakoś szczegółowo.Ze mną było jeszcze dwóch kibiców Cracovii a że suma naszych lat oscylowała wokół liczby 150 to nie czepiali sie bardzo.\
Co do kary dla Musiala to nie wiem za co mu ten patałach Kryś z Sosnowca dał kare meczu. Spięli sie z Baranykeim obydwaj się okładali pięściami ( choć zdecydowanie wygrał Dawid) a kare meczu dostał tylko Musial - kpina!!!
Choć muszę też przyznać że Kryś miał odwagę temperować zagrania Zapały który miotał sie po lodzie jak wciekły pies często faulując.
Ale też paru wyraźnych łokci nie widział ( nie chciał widzieć) w zagraniach Bakrlika.Ogólnie jak powiedziałem przed meczem do mojego znajomego - sędzia słaby i p[odatny na sugestie.
Do składu Comarch Cracovii powracają dwaj podstawowi obrońcy: Marian Csorich i Mariusz Dulęba. W dzisiejszym spotkaniu zabraknie jedynie dwóch zawodników, na których nałożono kary dyskwalifikacji Pasiuta i Musiała!!
acha i mecz o 17!!!!!!!!!!!!!!!!!!
info z oficjalnej
TO dobrze ze wraca Maarian i Duleba
Pasiut jeszcze 1 mecz
Musial 2
nie najgorzej
czyli dzisiaj zagra jeszcze Bryła Kozak i Landowski ?
Bryła i Landowski zagrają. Rutkowski poszedł do drugiej piątki w miejsce Musiała, Wajda zagra jako napastnik w czwartej, a dla Kozaka miejsca nie starczyło.
noi zaczynamy
Praktycznie tylko pierwsza piatka bez zmian ,i cos nie było dużej presji wygrania tego meczu???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)