isaac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wiecie może gdzie można odebrać ten dekoder za
> 1gr. w cyfrze ? (al.Słowackiego,Centrum
> D,Kalwaryjska i M1 nie mają)...bo
> odebrałem MultiRoom-a i przydałby sie drugi...
-
-
Cyfrowy Polsat,NC+,Kablówka itp...
71 dni później
A ja mam pytanie.... Czy tylko mi sie czasami zawiesza cyfra ? Nigdy tego nie mialem a po wymianie dekodera na nowy - przynajmniej raz w miesiacu zawiesza mi sie jakis kanal -w tedy musze wylaczyc dekoder bo na pilota nie reaguje. Kolejne pytanie - po wymianie dekodera nie mam takich kanalow jak sportowy canal+ 2 i ten nowy, do tego HBO ,Hallmark, mini mini itd. Antene nie dotykalem a na tych kanalach pokazuje (w menu) "poziom sygnalu - bardzo dobry , jakosc sygnalu - brak sygnalu". Moze ktos cos doradzic ?
który masz dekoder ? Pace HD 500gb ? jeśli tak to czytałem na forum,że one już tak mają...każdy narzeka na te dekodery...trzeba czekać na jakiegoś nowego softa i zaktualizować...
Isaac -mam Pace hds 7241 - ale on jeszcze nie jest podlaczony (problem z okablowaniem mieszkania) , natomiast zawiesza sie glowny Sagem. Tez mysle ,ze to problem z softem -tak jak z kazda nowa technologia . Co myslisz na temat braku sygnalu na niektorych kanalach - wina dekodera (ustawien) czy moze minimalne poruszenie sie anteny ?
Ps;
Otrzymalem nowe "karty" do multi roomu i jestem w szoku ! Nie moge zamknac klapki dekodera , a moja mala cora ma nowa zabawe - w wyciaganie i chowanie tego "granatu" zwanego karta...
nie mam pojęcia czemu na nie których kanałach nie ma sygnału...kiedyś miałem tak,ale tylko z kanałami HD,ale jakoś sie naprawiło...chyba właśnie po zaktualizowaniu softa...
co do multiroomu to mam to samo z moją córą :)
Dzieki Isaac - wlasnie dzwonilem do centrali . Maja mi (tak powiedziala mila pani) przez nastepne godziny wysylac czy wzmacniac sygnal a jezeli to nie pomoze to musze jeszcze raz zadzwonic i porozmawiac z inzynierem na temat oprogramowania. A jeszcze jedno - chcialem zrezygnowac z HBO (z tej oferty na 6miesiecy gratis) by nie placic wiecej , ale w koncu zgodzilem sie na 79zl miesiecznie (dali mi 30% rabatu) . Wiec w sumie jestem zadowolony , w tamtym roku placilem okolo 140 zl/m za mniejsza ilosc kanalow i bez multi roomu.....
112 dni później
Polsat w końcu w Cyfrze !!!
ciesze się jak dziecko :P
[i]Dołączenie nowych kanałów wzmacnia ofertę CYFRA+. Polsat oraz Polsat 2 będą dostępne dla wszystkich abonentów platformy, czyli abonentów pakietu Powitalnego+, Podstawowego+, Komfortowego+, Prestiżowego+, Prestiżowego HD+ bez dodatkowych opłat. Kanały tematyczne Polsat Play, Polsat Cafe, Polsat Film, Polsat News wzbogacą ofertę pakietów CYFRA+ od Podstawowego wzwyż. Polsat JimJam natomiast będzie oferowany dla abonentów Komfortowego+, Prestiżowego+ oraz Prestiżowego HD+[/i]
od kiedy Polsat w C+ ?
Już działa - musisz sobie zaktualizować listę programów (Polsat - 7 kanał, PolstatNews - 8, Polsat 2 -11 chyba).
Jest jeszcze Polsat Film oraz Polsat Play (to taki fajny programik dla pan i panow: wedkowanie, samochody, dupeczki, zarelko)... :)
Też si cieszę, że Polsat jest w Cyfrze ;]!
97 dni później
Szanowni koledzy-prośba o pomoc dla laika :)
Jaką telewizję wziąć? (Z góry odrzuciłem Polsat)
Lepsza N-ka czy Cyfra? (liczy się oferta i cena)
Jaki dekoder, i w której ofercie najlepszy?
Ewentualnie jakieś sztuczki? Wiem,że znajomy ma słabszy pakiet w Cyfrze,ale dokupił Canal+Sport za 12zł miesięcznie(nie mam zamiaru 168zł płacić za ten z wszystkimi programami na Cyfrze)
Jak to jest z tym całym HD? Wszystkie programy są w HD czy nie?
Jak widzicie po pytaniach jest to dla mnie czarna magia,gdyż nie oglądam Tv, a muszę pomóc rodzicom w wyborze :)
Jeśli ktoś z Was ma z tym do czynienia i się zna i doradzi będę bardzo wdzięczny :)
na święta robią zajebiste promocje.... przejrzyj sobie oferty na stronie N i cyfry.... ja wolę N :)
/
http://satkurier.pl/ tu masz fajną stronke o n,cyfrze i innych...
to zależy co lepsze...na N masz wszystkie mecze Ligi mistrzów na żywo,ale na Cyfrze (jak masz C+) masz lige angielską,hiszpańską,francuską,włoską i polską (jak wykupisz orange sport za 10zł miesięcznie to masz wszystkie mecze na żywo),jest nba żużel i inne pierdoły...do tego siedem kanałów Polsatu...bardzo możliwe że niedługo będzie jeszcze Polsat Sport i Polsat sport extra...teraz w cyfrze masz promocje multiroom i dekoder hd za 1zł...tu wszystko pisze http://satkurier.pl/news/61425/multiroom-i-dekoder-hd-za-1-zl-w-cyfrze.html ...poczytaj też stronki cyfry i n-ki...ja osobiście polecam cyfre...a tak wogóle to - iti - spirdalaj !!! :)
Dzięki isaac za pomoc :) Zabieram się za czytanie tej stronki co mi podesłałeś :)
282 dni później
Minelo ponad 1,5 roku od kad mam pakiet z multi roomem i.....Niby super ,ze nie bije sie z zonka o pilota ,zwlaszcza teraz kiedy wszystkie ligowe mecze sa pokazywane- ale tylko w tedy kiedy drugi decoder dziala (sagem).
Pierwszy zepsul sie po 6miesiacach - prawie chate mi spalil kiedy dostal zwarcia zasilania i zaczol sie dymic, a drugi po wymianie od paru miesiecy dostal "szajbe". Dziala raz ,raz nie ,raz mruga obraz przez pare godzin (nic nie widac) by sie wreszcie wlaczyl program:(
Macie podobne problemy? Ja bede juz wymienial w przeciagu 1,5 r. 3 decoder Sagem !
te sagemy to złom z Francji zamiast je zutylizować przywieźli je do Polski bo taniej wyszło
zawsze miałem z nimi problemy ten sprzęt ma pewnie z 10 lat
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Minelo ponad 1,5 roku od kad mam pakiet z multi
> roomem i.....Niby super ,ze nie bije sie z zonka o
> pilota ,zwlaszcza teraz kiedy wszystkie ligowe
> mecze sa pokazywane- ale tylko w tedy kiedy drugi
> decoder dziala (sagem).
> Pierwszy zepsul sie po 6miesiacach - prawie chate
> mi spalil kiedy dostal zwarcia zasilania i zaczol
> sie dymic, a drugi po wymianie od paru miesiecy
> dostal "szajbe". Dziala raz ,raz nie ,raz mruga
> obraz przez pare godzin (nic nie widac) by sie
> wreszcie wlaczyl program:(
> Macie podobne problemy? Ja bede juz wymienial w
> przeciagu 1,5 r. 3 decoder Sagem !
mam tego Sagem-a od ponad roku (wziąłęm go za 1gr w promocji) i narazie sprawuje sie elegancko...tzn jest wolny ale jak na dekoder za 1gr to elegancko :)
Pracuję w cyfrze na Wielickiej,więc mogę potwierdzić,że Sagemy to naprawdę badziew,i sprzedaje się je tylko do najtańszych pakietów...
Co do promocji - niewykluczone że w grudniu będzie coś kuszącego,ale na ten moment trudno wyczuć,ceny od początku roku i tak są stabilne,no ale zobaczymy co góra wymyśli...
Jak ktoś jest zainteresowany - podbić na PW,lub wpaść do tesco na Wielicką,chętnie doradzę :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)