Ja musze niedlugo zmienic internet i niestety nie bede mial mozliwosci kabla. Przegladalem oferty i mysle o T mobile. Daja fajny stylowy router Huawei . Jesli chodzi o predkosc to 60 Mb/s bez limitu. To duzo czy malo??? Ja sie wogole na tym nie znam. Powiem tylko ze nie eksploatuje jakos szczegolnie neta. Tylko przeglad stronek plus Youtube. Zonka to socialmedia plus jakies seriale na playerze.
-
-
Cyfrowy Polsat,NC+,Kablówka itp...
jak w pazdzierniku w kamienicy obok robili remont to costam urzneli i mi neostrade odcielo - akurat sie wstrzelilem w czas promo T-Mobile internet domowy i wzialem go na miesiac probny - po miesiacu oddalem
@ craco8878 - do tego co wymieniasz powinno zupelnie styknac , predkosc jest duza, tylko wiadomo ze to nie jest gwarantowane i zalezy od obciazenia stacji i pewnie innych czynnikow, pogoda, polaczenie z siecia stajci tid
Oddalem (mialem najpierw szybka wersje a po kilku dniach ograniczylem sobie do 20 bo strasznie mi rwalo i badziewnie dzialalo) bo raz ze niestabilne, ping raz dobry raz masakra, w godzinach szczytu czasem ok a czasem mulilo cholernie, dla moich potrzeb nie do przejscia, wolalem moja nestrade 10mbit bo przynajmniej mialem to stabilne 8-9 ciagle. Ponadto musialem co chwila resetowac router i nagle predkosc wzrastala. A mieszkam jakies 200m od stacji, raz 2 kreski zasiegu potem 5 i tak w kolko, a stacja podobno podpieta do swiatlowodu a nie jakiejs radiolinii czy cos - ogolnie dla intesnywnego uzytkowania, grania, streamingu dziadostwo - moze byc tak ze w twojej okolicy bedzie hulac. Ale jak wspomnailem , dla twoich potrzeb powinno byc ok
[quote='sterby' pid='1310134' dateline='1521738966']
Jeszcze nie wcisnęli, ale jestem już zmęczony netiami, upc i szukam jako takiej telewizji i szybkiego internetu za rozsądne pieniądze.
[/quote]
a co Cie meczy w netii? bo ja mam od dluzszego czasu i o ile na poczatku bylo kiepsko tak od ponad roku jest naprawde super - cos pozmieniali w interfejsie i ogolnie dziala to wszystko sprawniej i nie wiesza sie, internet tez ok, place niecale 90 zl za wszystko
Mam mulasty internet 20 mb/s, a, że sporo pracuję w domu, to mi to przeszkadza. Dodatkowo netia nie proponuje mi nic szybszego bo podobno nie ma możliwości technicznych. Jak dwa lata temu przedłużałem umowę, to bez podania przyczyny podnieśli mi cenę abonamentu. Wkurzyło mnie to i dlatego chcę zmienić operatora.
Mam pierdyliard kanałów, a i tak najczęściej oglądam planete+
Myślę, o tym, aby internet zamówić osobno, a tv osobno.
Ja mam internet Dropps za 50 zł miesięcznie od Netii 10 Mbit, bo taka linia telefoniczna jest i więcej nie uciągnie, router adsl tplinka taki lepszy czarny z 3 antenkami za 200 zł i hula dobrze, wszelkie transmisje sportowe chodzą ok, bez zwiech i zrywów. Jedyna wada jest taka, że czasem nocami zdarzają się przerwy w dostępie do sieci ale po wyłączeniu i włączeniu routera wszystko wraca do normy, jednak nie wiem czy to wina routera czy nie, bo od rana do późnego zawsze wszystko jest ok.
35 dni później
Dokonałem wyboru. Kopnąłem Netię w dupę i zamówiłem sobie Orange 300mb/s i kanał TV optymalny (wszystko co trzeba oprócz canala) łącznie za stówę miesięcznie przez dwa lata. NC+ można domówić za 30 pln, na razie się waham.
Tyle propagandy, a teraz fakty.
speed test
download wzrósł mi z 18,5 do 39 mb/s
upload wzrósł z 3 na 34 mb/s
To tyle w temacie 300mb/s na wi-fi. Na kablu owszem ciągnie zgodnie z umową, ale kto teraz używa kabla.
Dla oka różnice mało zauważalne. Natomiast kurewskie wi-fi wywala mi internet średnio raz na dwie minuty. Można dostać ciężkiej cholery.
W środę dzwonię do nich i albo coś z tym zrobią, albo niech sobie w pizdu ten szmelc zabierają.
Na wifi ac dasz rady wyciagnąć te 300 (ale mało opłacalne to jest na razie). Niech ci wymienią modem na inna sztuke. Jak bedzie to samo kup w saturnie wifi na usb i potestuj. Może to twój sprzet nie wyrabia przy takich szybkościach/obciążeniu ;)
Serwis Orange zareagował błyskawicznie. O 8:00 zadzwoniłem na infolinię, póki wybierałem opcję klient Orange wywalał mi rozmowę.
Za czwartym razem podałem opcję "nowy klient" i połączyłem się z operatorem od kopa. Sprytne podejście do klienta :D
Serwis przyjechał o 12:30, marudzili przez godzinę, a potem mój syn zapytał co to za dziwny kabel podpięty jest do routera.
Okazało się, że oprócz kabli orange, wpięli do routera stary kabel netii. Router zwariował :D
Kabel wypięli, wypili kawę, przeprosili i poszli :)
Internet hula, kablówka działa.
jakies niepociumane te ekipy, u tesciowej jakis miesiac temu instalowali Love, i tez cos sie pierdolilo, a sytuacja bardzo podobna, jakis kabelek instalator zle podpial
36 dni później
- Edytowany
TVP Sport od dzisiaj jest w tv cyfrowej naziemnej, to przestaję nabijać kapsę sateliciarzom ! [emoji115] Tylko hokej ! [emoji123]
[quote='jurassic' pid='1319558' dateline='1528408470']
TVP Sport od dzisiaj jest w tv cyfrowej naziemnej, to przestaję nabijać kapsę sateliciarzom ! [emoji115] Tylko hokej ! [emoji123]
[/quote]
Tylko na czas mistrzostw ... później wraca TVP rozrywka a Sport na satelitę tylko.
- Edytowany
Na stałe, tylko nie wiadomo w którym MUX-ie:
TVP Sport pozostanie w naziemnej telewizji cyfrowej po zakończeniu Mistrzostw Świata w piłce nożnej - prezes TVP Jacek Kurski nie przesądza jednak na razie, czy zostanie na MUX 3, czy trafi na MUX 8.
Prezes TVP Jacek Kurski pod koniec kwietnia br. zapowiedział umieszczenie TVP Sport na MUX 8. Jednak w połowie maja na konferencji PIKE poinformował, że Emitel (operator MUX 8) odrzucił na razie ofertę TVP dotyczącą ceny zajęcia kanałów telewizji na MUX 8. Zapowiedział jednocześnie wypełnienie obietnicy danej kibicom. 7 czerwca 2018 roku TVP Sport trafi na MUX 3, zastępując TVP Rozrywka.
- Mam nadzieję, że w czasie mundialu Emitel urealni ceny tak, żebyśmy mogli zająć sloty na MUX 8 za rozsądną cenę - mówi prezes TVP Jacek Kurski. - Na pewno TVP Sport będzie na MUX - czy będzie to MUX 3, czy MUX 8 zależy od otwartości i zdolności negocjacyjnej ze strony Emitelu - mówi Kurski i dodaje: - Emitel nie zszedł z ceny, myśląc, że poczujemy się zmuszeni do zawarcia niekorzystnego dla nas porozumienia w związku z obietnicą, że na mundial wejdziemy z TVP Sport na multipleks.
TVP Sport może pozostać na MUX 3, nawet jak TVP porozumie się z Emitelem ws. MUX 8. - Jeśli TVP Sport się zadomowi na MUX 3, będę za tym, żeby przyzwyczajenie widzów szanować - zaznacza prezes Kurski.
W sumie Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji przyznała TVP trzy sloty na MUX 8.
https://www.press.pl/tresc/53518,prezes-tvp_-tvp-sport-od-7-czerwca-bedzie-na-stale-nadawac-naziemnie
mi się kończy umowa z nc+, złożyłem wypowiedzenie i sie zastanawiam co dalej.
Ekstraklase mają przez rok jeszcze, LM już w Polsacie od nowego sezonu...
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=2264]@jurassic[/url] co to ten MUX 8 i 3?? czym sie to rozni???
Ja w zeszlym tygodiu czytalem ze tylko na czas mistrzostw...
MUX, to program, który zawiera aktualnie następujące kanały:
Kraków / Chorągwica
LP PROGRAM NAZWA KANAŁU NAZWA KONTRAHENTA CZĘSTOTLIWOŚĆ [MHz] KANAŁ MOC ERP [kW] koncesja INFOR. DODAT. Charakter.
1. MUX1 ATM Rozrywka ATM Grupa S.A. 506 25 100 DOOKÓLNA
2. MUX1 8TV ESKA TV S.A. 506 25 100 DOOKÓLNA
3. MUX1 TV TRWAM Fundacja Lux Veritatis 506 25 100 DOOKÓLNA
4. MUX1 Polo TV Lemon Records Sp. z o.o. 506 25 100 DOOKÓLNA
5. MUX1 TTV STAVKA Sp. z o.o. 506 25 100 DOOKÓLNA
6. MUX1 Stopklatka TV Stopklatka S.A. 506 25 100 DOOKÓLNA
7. MUX1 TVP ABC Telewizja Polska S.A. 506 25 100 DOOKÓLNA
8. MUX1 Fokus TV TV Spektrum Sp. z o.o. 506 25 100 DOOKÓLNA
9. MUX2 TV4, TV6 Polskie Media S.A. 490 23 100 DOOKÓLNA
10. MUX2 POLSAT, SUPER POLSAT Telewizja Polsat Sp. z o.o. 490 23 100 DOOKÓLNA
11. MUX2 TV PULS, PULS2 Telewizja PULS Sp. z o.o. 490 23 100 DOOKÓLNA
12. MUX2 TVN, TVN7 TVN S.A. 490 23 100 DOOKÓLNA
13. MUX3 TVP1 HD, TVP2 HD, TVP3, TVP INFO, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Rozrywka Telewizja Polska S.A. 706 50 100 DOOKÓLNA
14. MUX3 TVP1 HD, TVP2 HD, TVP3, TVP INFO, TVP Kultura, TVP Historia, TVP Rozrywka Telewizja Polska S.A. 682 47 35 KIERUNKOWA
15. MUX8 NOWA TV Cable Television Networks & Partners Sp. z o.o. 191,50 7 10 KIERUNKOWA
16. MUX8 METRO Green Content Sp. z o.o. 191,50 7 10 KIERUNKOWA
17. MUX8 Zoom TV TV Spektrum Sp. z o.o. 191,50 7 10 KIERUNKOWA
18. MUX8 WP1 WP1 Sp. z o.o. 191,50 7 10 KIERUNKOWA
http://emi.emitel.pl/EMITEL/przeglad_obiektow.aspx
W przypadku MUX 8 aktualnie problemem jest, to że w Krakowie z Choragwicy jest nadawany na kanale 7 (nie wszystkie anteny, nawet te wymieniane po uruchomieniu NTC łapią sygnał z kanału 7 albo sygnał jest tak słaby, że uniemożliwia oglądanie,więc antena zaś jest do wymiany, moc nadajnika tylko 10 KW (inne 100 kW) i charakterystyka nadawcza kierunkowa, a nie dookólna jak pozostałe, więc mogą być kłopoty z odbiorem. U mnie np. wszystkie urządzenia te kanały łapią przy przeszukiwaniu kanałów ale oglądać się ich nie da, bo albo jest info, że brak sygnału albo jest statyczna pikseloza obrazu i tym samym praktycznie brak dźwięku.
14 dni później
Panowie proszę o pomoc, przeprowadzam się w okolice Zakrzowca/Zagórza, powiat wielicki, gmina Niepołomice. Szukam dostawcy internetu, może ktoś korzysta z usług jakiejś firmy i mógłby polecić ewentualnie odradzić. Wszystkie pomysły i sugestie na temat internetu w tej lokalizacji mile widziane. Dzięki z góry.
Olimplan - badziewny jak wszyscy w okolicy.
Wpisz w google nazwe miejscowości i dopisz światłowód. Może jakieś mannety czy inne tam już pociągły włókna. Albo lukanet z niepołomic.
13 dni później
teraz nie wiadomo co brać, bo LM będzie w polsacie...
jak to co?
rikitiki :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)