ja w sprawie : ... i nie tylko
spadała mi dzisiaj kanapka masłem na dół.
-
-
dobre restauracje w Krakowie i nie tylko
Jeśli ktoś chce tanio i dobrze "domowo" zjeść świetne jest też Koko na Gołębiej. Za 14 zl dwudaniowy obiad + bania lub piwko w Stillu za 5 zł :D
nie wierze w "domowe" obiady za 14 zł ! nawet w biednej Łodzi na Kozinach (tam gdzie buszuje Igor Nie Wylewam Za Kołnierz Sypniewski) w średnim lokalu za faktycznie "domowy" obiad trzeba wyłożyć min. 16 zł (mówie o daniach z mięsem), a obiady swoją drogą rewelacyjne
Też nie wierzyłem Duce, ale bez dwóch zdań najlepsze domowe żarcie jakie jadłem w Krakowie. Nie mam żadnego interesu w promowaniu tego miejsca ale broni się samo zarówno jakością, cenami jak i wielkością porcji.
Jak bym jadł takie domowe obiady jak w Stilu (dawne Koko) to bym teraz ważył 100 leciutko. jak tam byłem to aż zachciałem mieć takie talerze bo sie wszystko mieści. A zupy tyle co w klasycznych dwóch talerzach.
pewno tak piszesz bo ważysz Bart 110 :)
a Tobie Diego dam kiedyś 14 zł i zobaczymy co mi wyczrujesz, a gdzie zarobek :)
Też polecam Koko, rzeczywiście dobre żarcie w niskiej cenie.
El Duce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pewno tak piszesz bo ważysz Bart 110 :)
>
> a Tobie Diego dam kiedyś 14 zł i zobaczymy co mi
> wyczrujesz, a gdzie zarobek :)
Za 14zł to chyba ćwiare i browar jak dla Ciebie :D
El Duce Napisał(a):
> pewno tak piszesz bo ważysz Bart 110 :)
>
> a Tobie Diego dam kiedyś 14 zł i zobaczymy co mi
> wyczrujesz, a gdzie zarobek :)
El Duce :) tak nie można liczyć,bo to oczywiste,że się tak nie da.Co innego zaopatrzyć kuchnię na potrawy dla np.100-200 osób,a co innego dla jednej osoby.Kupując hurtem lub dajmy na to większe opakowania czegoś,zawsze taniej wyjdzie :) Zawsze ugotowanie zupy dla np.50 osób wyjdzie taniej niż dla 1-2 osób ;)
Ronnie :) wiem jak to się liczy, tylko pamiętaj że jak dostajesz taką zupę to być może jest to 47ma zupa :) a ja mój domowy obiad na Kozinach czekam dłuższą chwilę i wiem że mięcho było robione przed chwilą a nie odgrzewane
akurat Koko na Gołębiej polecam, w zeszłym roku dorabiałem rozwożąc owoce i warzywa z giełdy po lokalach i hotelach w Krakowie, mieliśmy między innymi pod sobą Koko i wiem, że codziennie biorą świeże rzeczy i to nie w małych ilościach, po kilkadziesiąt worków ziemniaków, buraków, marchwi, kapusty, itp świeże owoce - jablka, banany, pomarańcze itp, świeże doniczkowe przyprawy jak oregano, bazylia, mięta (nie za bardzo lubiłem tam jeździć bo brali naprawdę dużo - na kilkanaście kursów wozkiem :P), w tym samym czasie praktycznie co ja przyjeżdżał gościu z mięchem i kursował tam i z powrtoem jak ja, więc jeśli chodzi o świeżość towarów to mają codziennie :)
Przy przemiale jaki jest w Koko raczej ciężko byłoby natknąć się na coś nieświeżego. Dodatkowo czynne do 3 w nocy co zapewnia dużą liczbę wracających z knajp "smakoszy" :D Minus jest taki, że im później przyjdziesz, tym menu bardziej okrojone.
El Duce Napisał(a):
> Ronnie :) wiem jak to się liczy, tylko pamiętaj
> że jak dostajesz taką zupę to być może jest
> to 47ma zupa :) a ja mój domowy obiad na Kozinach
> czekam dłuższą chwilę i wiem że mięcho było
> robione przed chwilą a nie odgrzewane
Wiem,wiem :) Bardziej chodziło mi,że tak naprawdę przy wielu zamówieniach taki obiad(dobry)wcale nie wychodzi tak drogo(wyprodukowanie go ;) ).
12 dni później
Jestem po wizycie w Weselu
Mięcho super.......... zupa jako taka
obsługa idealna
8 dni później
Danton Napisał(a):
> Jestem po wizycie w Weselu
>
> Mięcho super.......... zupa jako taka
>
> obsługa idealna
...warto dodać, że w zdecydowanej większości pasiasta :)
polecam tą knajpkę na Dębnikach:
https://www.facebook.com/konfederacka4
dziewczyna zachwycona żarciem i wystrojem. co było znakomite, to to iż kucharz gotuje potrawy na widoku. extra
Potwierdzam - Konfederacka 4 świetne miejsce.
Knajpa mieści się w dawnej piekarni, w środku został zachowany stary, potężny piec chlebowy (jako ozdoba).
Żarcie bardzo dobre, ceny przywoite, dodatkowo właściciel jest dużym importerem win i oferuje świetny ich wybór (stosunkowo niedrogo).
Jak chodzi o Dębniki polecam również Pizzerię Garden (Konopnickiej 11). Moim zdaniem najlepsza pizza w Krakowie - właściciel przez lata pracował w chyba najsłynniejszej nowojorskiej pizzerii [url=http://grimaldisnyc.com/]Grimaldi's[/url] i zna się na rzeczy. Nie ma czegoś takiego jak pizza z "serem" (produktem seropodobnym), "szynką" (za 13,99 PLN z Tesco) czy "salami" (mielonką) tylko same znane z nazwy konkretne włoskie produkty (pecorino, szynka parmeńska, spianata calabra). Do tego bardzo dobry wybór piw (sporo czeskich) i spoko ceny.
To ta pizzeria na przystanku? tam gdzie był chyba pierwszy coffee shop w Krakowie :D
[url=https://maps.google.pl/maps?q=konopnickiej+11,+krak%C3%B3w&ie=UTF8&ll=50.05282,19.92907&spn=0.005752,0.009645&hnear=Marii+Konopnickiej+11,+Krak%C3%B3w,+Wojew%C3%B3dztwo+ma%C5%82opolskie&gl=pl&t=m&z=17&layer=c&cbll=50.052643,19.929447&panoid=1HlCAdWFNosxIoZBZKAoAw&cbp=12,247.9,,0,10.71][/url]
Jak chodzi o coffee shop to nie wiem, nie byłem ;)
Zawsze w stilu przeszkadzał mi jego właściciel- wiślacki pies:).Po tym jak zamienił tą norę na jadłodajnie tym bardziej trzymam się od niej z daleka.Róbcie mu dalej reklamę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)