Podtrzymany ;] będzie zgoda, wspólna fana itd ;)
-
-
dobre restauracje w Krakowie i nie tylko
a ja odradzam toscanię
boscaiola (czyt. boska Jola:) w stolycy z boku budynku BUW (biblioteka UW) ,kilka stolikow,spokojnie,bez nadecia- bruschetta nr.1 w PL,a i makarony mniam (gotuje rodowity Makaron,jak ich calcio nie lubie tak kuchnie uwielbiam).
Moim zdaniem...
Fast food-kebaby.Najlepszy w "Pronto" na ul.Grodzkiej.Kiełbaska z "nyski".
Kuchnia włoska-na randki-"Carlito"-ul.Floriańska-drogo średnie porcje
"Al Dente"-ul.Kupa(Kazimierz)-bardzo średnie porcje,ale niby typowo włoska...
"Cyklop"-ul.Mikołajska-małe porcje makaronów,ale dobre...
Kuchnia włoska duże żarcie-"Warsztat"-ul.Izaaka-bardzo duże i w miarę smaczne porcje choć już się moim zdaniem wycwanili...
Duże jedzenie-"Kompania piwowarska"-Bardzo duże porcje wszystkiego!Smakowo może nie jest to mistrzostwo Świata ale w miarę dobre.Do tego w poniedziałki litr ''Warki"za jedyne 7pln.
SMACZNEGO!
5 dni później
Jadłodalnia Litewska czy Ukraińska na podgórzu.
Na całym talerzu pyry + surówki + kotlet ktory wystaje poza talerz :).
10 zl ;]
a gdzie dokładnie na tym podgórzu?
Mam takie pytanie w jakiej Pizzerii jest naprawdę dobra Pizza :) ?
Wzięła mnie chętka a nie wiem gdzie można zadzwonić i po jaką :) .
Z góry dzięki :)
Pizzeria Husajn : Pizza Terrorysta :D
http://www.pizzeria-husajn.pl/menu/
K_tomas_S
http://www.trzypapryczki.krakow.pl/
@ Dementor
Nie znam nazw ulic niestety, bo pracowałem miesiąc w Krakowie i wtedy ja odkrylismy.
Jest to jakies 200m od przystanku tramwajowego w strone dworca PKP.
Jest bar na rogu i za tym barem musisz isc w prawo. Na pewno skminisz. :)
286 dni później
Krakowska Ancora na drugim miejscu: [url=http://facet.wp.pl/gid,13585852,img,13585940,kat,1007875,galeriazdjecie.html?T[page]=10]ranking[/url]
Bezsprzecznie najlepsza pizza w krakowie jest w Mazzarino na pl Kossaka (czyli praktycznie przy naszym stadionie)
Dinth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bezsprzecznie najlepsza pizza w krakowie jest w
> Mazzarino na pl Kossaka (czyli praktycznie przy
> naszym stadionie)
Potwierdzam.Bardzo dobra!
Mazzarino ok,ale moja ulubiona to otwarta kilka miesięcy temu Pizzeria Garden na Dębnikach (koło przystanku autobusowego na Konopnickiej).
"zazie" na józefa bardzo ok.
Cherubino na Tomasza - drogo ale rewelacyjna kuchnia
Avanti na Karmelickiej - j.w.
Marchewka z Groszkiem na Mostowej , Deli Bar na Meiselsa i obok Austriacki smak - jedzenie bardzo dobre ale bardzo długi czas oczekiwania
Pizza : Limoncello ul.Siewna , Grizzo ul.Bitschana , Little Italy ul.Grunwaldzka
10 dni później
Cherubino to syf pracowałem tam i to jest dno... tiramisu bez mascarpone panna cotta z gotowca sałatki słabe makarony padaka sama smietana bez czosnku cebuli pietruszki...dno poporstu obecnie pracuje w "Studiu Qulinarnym" na ul.Gazowej polecam jak najbardziej nowatorskie i rewelacyjne menu zero szpachli!
Inna sprawa,że znakomita większość włoskich restauracji to tylko z nazwy...A najlepsze jest to,że często piszą,że jakieś danie serwują z parmezanem,czy też grana padano,a posypują żółtym serem :0 Teraz podam ciekawostkę.Ś.P. Człowiek dobrych parę lat temu próbował swoich sił w restauracji włoskiej w ...Londynie(nie będę podawał nazwy ani adresu).Ale nie czuł powołania... :)
Jakby na te wyspy płynął czółnem, to pewnie by czół.
"4 Pokoje" na Gołębiej to miła knajpka, tak sądze, dobrze sie siedzi, wygodnie, wystrój w porządku, spokój, menu urozmaicone, siadasz na kanapie/fotelu i kelnerka podbiega, zamawiasz...pivo :) był ktoś?...co sądzicie ?
ps. Najlepsza pizza na Biezanowskiej Hussain...polecam nie ma lepszej :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)