Właśnie przeczytałem dziś w Dzienniku Polskim że taki trening Krakowskiego Klubu Curlingowego odbędzie się na naszym lodowisku. Dla przypomnienia [b][ 7 listopada od godz. 21 ][/b] - wstęp [b]5zł[/b]. Należy się ubrać oczywiście ciepło i wziąć ze sobą buty sportowe. Wybiera się ktoś z Was? :-)
-
-
Trening Curlingu 7 listopada od godz. 21 - wstęp 5zł, na Siedleckiego 7
Czy trzeba przyjśc z własnym czajnikiem? :D
Nie, to jest trening otwarty, przyjść może każdy niezależnie od wieku i spróbować się w tej nowej dyscyplinie, a sprzęt zapewnia krakowski klub ;-)
Po co curling w Krakowie? Nie dość że jak na 800 tysięczne miasto mamy tylko jedno lodowisko - to jeszcze chcecie na nim czajniki puszczać!!! Lodowisko ma być dla hokeistów . Jest co raz więcej druzyn w Cracovii - począwszy od najmłodszych i skończywszy na seniorach ! Tylko zajmujecie lód i zadnego porzydku z tego nie ma!!! Będzie drugie lodowisko - to sobie tam uprawiajcie swoją dyscyplinę! Albo na Wiśle lub Rudawie - Jak zamarznie!!!
dokładnie.
Klub powinien odsyłac z kwitkiem wszystkie takie wynalazki i uczelnie to może miasto wyremontuje mała tafle.
Świat nie widział żeby zawodnik w wieku 14- 15 lat trenował 3 razy w tygodniu.
Że nie wspomnę o treningach bramkarskich, których WOGÓLE nie ma.
Potem niema się co dziwić że są takie wyniki.
Hockey Archiwes Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Po co curling w Krakowie? Nie dość że jak na
> 800 tysięczne miasto mamy tylko jedno lodowisko -
> to jeszcze chcecie na nim czajniki puszczać!!!
> Lodowisko ma być dla hokeistów . Jest co raz
> więcej druzyn w Cracovii - począwszy od
> najmłodszych i skończywszy na seniorach ! Tylko
> zajmujecie lód i zadnego [b][u][i][color=#FF0000]porzydku[/color][/i][/u][/b] z tego nie
> ma!!! Będzie drugie lodowisko - to sobie tam
> uprawiajcie swoją dyscyplinę! Albo na Wiśle lub
> Rudawie - Jak zamarznie!!!
bez jaj:)
Ale byka strzeliłem z tym porzytkiem przez "d" !
całą dobe chyba hokeisci nie trenują? to jest kwestia organizacji
rozumiem, ze problemem jest ze wszystkie grupy sportowe chciałyby w podobnych godzinach trenować; Curling w godz 6-7 by Wam nie przeszkadzał, hę?
ilość sportowców i dyscyplin jest tez argumentem przy zdobywaniu kasy na inwestycje
Chłopie - gdyby nie hokej w Krakowie i hokeiści to juz dawno by tej hali nie było. A miasta dało pieniadze na modernizację dlatego bo widzieli że na hokej przychodzą tłumy kibiców! Kto będzie chodził na curling? Poza tym w Cracovii pomału odradza się szkolenie młodzieży , jest druga drużyna grająca w I lidze - to dla nich jest lodowisko . Przede wszyskim dla hokeistów (Seniorzy , CracoviaII, i cała reszta grup dzieciących!) Poza tym od czasu do czasu są tez ślizgawki...i jeszcze jakieśczajniki chcecie uskuteczniać! Niech miast uruchomi małą taflę. Słyszałem ze teraz tam na rowerach jeżdźą!
Ja bym do tego sportu typował koziołka, ma niesamowicie szybką rękę. Gdzieś czytałem że jest jedną z trzech osób w Europie które potrafią wyrwać sznureczek z racy tak że raca się nie zapali, taki jest szybki :) Szkoda tylko że to import i osiągałby sukcesy ku chwale krainy kwitnącej bulwy :)
Przecież ten trening jest od 21, nie wiem ale hokeiści chyba w nocy nie trenują, chyba że się mylę? Poza tym hala/tafle przy Siedleckiego jest do wynajęcia dla każdego - [url=http://www.cracovia.pl/1boisko_lodowisko.php?nr_menu=dowynajecia&x=0][b][cena za wynajem][/b][/url].
Na Siedleckiego są urządzane ślizgawki, więc tego typu rzeczy nie szkodzą klubowi bo inaczej chyba by nie organizował i nie pozwalał na tego typu akcję. A skoro jest możliwość to czasem może warto wyjść z domu, nawet wieczorem, bo zbyt długie siedzenie przed monitorem ma też swoje skutki uboczne.. ;-)
[quote=JASZCZUR_JAW]
Ja bym do tego sportu typował koziołka, ma niesamowicie szybką rękę. Gdzieś czytałem że jest jedną z trzech osób w Europie które potrafią wyrwać sznureczek z racy tak że raca się nie zapali, taki jest szybki :) Szkoda tylko że to import i osiągałby sukcesy ku chwale krainy kwitnącej bulwy :)
[/quote]
Łódzkie już takie są czasami, to nie moja zasługa :) Ale mam doświadczenie bo swego czasu dużo herbaty robiłem więc z czajnikiem sobie poradzę ale się nie wybieram raczej, chyba żeby popatrzeć, jako skaut :)
A czy "zawodnicy" w wieku 14-15 lat chodziliby na treningi w soboty o 21?
Chyba lepiej, że lodowisko jest wykorzystywane także wieczorem i klub ma z tego jakąś kasę.
Poza tym nie każdego musi interesować hokej, czy jazda na łyżwach.
A jeszcze co do treningów, to jest kwesta organizacji zajęć przez trenerów, w Czechach treningi są nawet o 6 rano, a u nas byłby płacz jakby ktoś miał treningi tak wcześnie. Na 15, czy 16 też raczej nie ma chętnych (poza uczniami z 10-ki), a tu niektórym non stop coś nie pasuje...
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dokładnie.
> Klub powinien odsyłac z kwitkiem wszystkie takie
> wynalazki i uczelnie to może miasto wyremontuje
> mała tafle.
>
> Świat nie widział żeby zawodnik w wieku 14- 15
> lat trenował 3 razy w tygodniu.
> Że nie wspomnę o treningach bramkarskich,
> których WOGÓLE nie ma.
>
> Potem niema się co dziwić że są takie wyniki.
Nie porównuj Czechów do Polski. Tam lodowisk jest pełno i w większości dzieci są z okolicy. W Krakowie ludzie nawet z Węgrzc dowożą dzieci.
Ślizgawek u nas od groma więc Klub nie biduje .
Jeśli można to wywalcie ten temat w kosmos.
I po co od razu taka agresja Panie Marcinie?
Czy bezgraniczna miłość do hokeja musi być równoznaczna z negacją innych dyscyplin?
Przecież powyżej udowodniono, że treningi curlingu w niczym nie kolidują z dziecięcym hokejem.
Niech Pan nie będzie, przepraszam za wyrażenie "psem ogrodnika".
Napięcie przed meczowe:). Jutro gramy z Sanokiem.
Luzik :D
ps. poprostu Marcin a nie żaden pan :)
Pozdrawiam.
mi tam curling się podoba :) i chętnie wpadnę jak będzie kiedyś jeszcze możliwość, bo ta sobota zajęta
I jak było? Niestety nie dotarłem a podobno ciekawy sport ;)
koziołek ciekawe te czajniki na olimpiadzie jedna z pozycji obowiązkowych :)
dla kolegów którzy uważają,że tym sportem nikt się nie interesuje. Chciałbym powiadomić, iż na wczorajszym treningu zjawiło się ponad 100 osób chcących spróbować tej dyscypliny sportu. Również nie rozumiem Waszego negatywnego nastawienia do curlingu. Myślę,że lodowiska dla hokeistów nie zabraknie przez 2 godziny tygodniowo i to w sobotę o 21. Nie wchodzimy sobie w drogę a Cracovia ma z tego zyski. A co do treningów ślizgawek itp to tylko od dobrej woli władz Cracovii zależy to, aby zorganizować czas tak,aby wszyscy byli zadowoleni. Pozdrawiam
Sebastian
Krakowski Klub Curlingowy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)