A takie male pytanie.
Jak moge dojechac ze salwatoru albo z kads na Biezanowska?
-
-
Kanary MPK
Weź się ogarnij, bo przynosisz wstyd temu forum.
xddd Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A takie male pytanie.
> Jak moge dojechac ze salwatoru albo z kads na
> Biezanowska?
autobusem
Ale smieszne. Pytam dokladnie jaka linia bo nie wiem.Gimli to juz nie mozna o nic zapytac? Jak nie masz nic do powiedzenia w kwestii tego tematu to lepiej nic nie pisz
A ty masz cokolwiek do powiedzenia w tym temacie, poza idiotycznymi pytaniami? Masz stronę MPK, masz wątek pt. Pytania i porady.
Zauważyłem, że wakacje się skończyły i kiedy jesteś w szkole, to forowicze mogą odetchnąć, ale biada nam, kiedy wrócisz do domu.
BartAcid Napisał(a):
> Proponuje pociągiem do Płaszowa.
>
> South od dawna.
Przemas78 Napisał(a):
> Od bardzo dawna , autobus zresztą też . na
> stronie MPK masz opisane co ile kosztuje .
O autobusach to wiedziałem ale tramwaje?
Wynajmowali studentom na juwenalia ale szczerze mówiąc nie wiedziałem, że ot każdy może sobie takie coś załatwić.
Najbardziej mnie zaintrygowało jak swego czasu zobaczyłem w godzinach komunikacyjnego szczytu na Podwalu tram 'wycieczka' (i to ten z tych najlepszych z typu ósemki czy tych ktore jezdza na Kurdwanów).
p.s. ceny wynajmu nawet nie takie wysokie :)
Zorganizuje sobie wieczór kawalerski w Bombardierze, czujcie się zaproszeni.;)
4 dni później
Zostałem trafiony w piątek, wszystko załatwione przy zielonym stoliku.
6 dni później
Pasażerka krakowskiej komunikacji miejskiej dwa lata walczyła w sądzie o swoje prawa. W czerwcu 2009 roku niesłusznie została ukarana mandatem karnym...
[url]http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/studentka-dwa-lata-walczyla-z-mzk-w-sadzie,1,4855688,region-wiadomosc.html[/url]
Rzadko korzystam z komunikacji miejskiej. Zdziwiłem się, bo jakieś 2-3 tygodnie temu kontrolę przeprowadzał gość którego pamiętam z trybuny na Kałuży. No, chyba że już doznaję omamów.
W "jedynce" w okolicach ronda Czyżyńskiego 3x spotkałem kanarów w tym tygodniu ;) Uwaga :D
Dzisiaj można jeździć na dowodzie rejestracyjnym! W sensie zamiast biletu pokazujesz dowód rejestracyjny samochodu.
libero Napisał(a):
> Rzadko korzystam z komunikacji miejskiej.
> Zdziwiłem się, bo jakieś 2-3 tygodnie temu
> kontrolę przeprowadzał gość którego pamiętam
> z trybuny na Kałuży. No, chyba że już doznaję
> omamów.
Mogleś nie doznać bo parę zacnych osób pracuje w tej niewdzięcznej instytucji.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/1096601,akcja-krakowskich-anarchistow-wedrujacy-bilet-urzednicy,id,t.html#25840483fca36939,1,3,5
przekazywanie biletów jest przestępstwem ;-)
NIe mają prawa dać mandatu osobie zostawiającej bilet, chyba że za zaśmiecanie jedynie. Jak już to osobie która taki bilet weźmie i na nim będzie chciała kontynuować podróż.
rene Napisał(a):
> http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/1096601,akcja
> -krakowskich-anarchistow-wedrujacy-bilet-urzednicy
> ,id,t.html#25840483fca36939,1,3,5
>
> przekazywanie biletów jest przestępstwem ;-)
Jak już coś to wykroczeniem, kradzież poniżej wartości 250zł jest wykroczeniem. Czuję, że klika spraw w sądzie będzie za te mandaty.:)
Bylo kiedys tak i pewnie jest dalej ,ze bilet przekazany jest biletem niewaznym. Ale to w przypadku jak przekazanie odbylo sie na oczach kanara.
a jak Ci to kanar udowodni??
Drugi kanar jest świadkiem. Podobnie jest z biletem skasowanym podczas kontroli.
A to jeden kanar świadkiem nie jest? To w dawnym prawie rzymskim była zasada: testus unus, testus nullus.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)