Sranie w banie. Idź załatwiaj najpierw. Potem to już nic nie odzyskasz. Kanar zawsze tak powie bo dopiero ma kase jak kara jest zapłacona.
-
-
Kanary MPK
To chyba najlepiej jak pójdę w poniedziałek i napisze odwołanie i wtedy ewentualnie zapłacę jak nic się nie uda
pasioo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ale że napisałeś i zaniosłeś czy poszedles i
> wczesniej dyskutowales z nimi?
Odrazu zaniosłem im podanie.
BartAcid Napisał(a):
> Sranie w banie. Idź załatwiaj najpierw. Potem to
> już nic nie odzyskasz. Kanar zawsze tak powie bo
> dopiero ma kase jak kara jest zapłacona.
Raz byłem świadkiem jak w autobusie z lotniska, kanar wkrecił jakieś lasce żeby najlepiej mu odrazu zapłaciła bo inaczej jest możliwość by jej dane znalazły się w KRUKu lub innych tego typu instytucjach....:-)
Ziomek im maczete pokazał w reklamowce zakceptowali jako miesieczny chyba :)
Wiozł komus jako prezent na urodziny :)
14 dni później
http://www.mpk.krakow.pl/pl/aktualnosci/news,3596,europejski-dzien-bez-samochodu.html
tylko dzisiaj z dowodem rejestracyjnym zamiast biletu
19 dni później
Czy orientuje się ktoś może w jakie dni obecnie i w jakich godzinach przyjmuje kierownik Fiut? :)
mosura41 Napisał(a):
> Czy orientuje się ktoś może w jakie dni obecnie
> i w jakich godzinach przyjmuje kierownik Fiut? :)
W chuujjowych :D
Sorry,musiałem :)
94 dni później
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/rewolucja-w-kontroli-biletow-znamy-szczegoly_7872.html
isaac Napisał(a):
> mosura41 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Czy orientuje się ktoś może w jakie dni
> obecnie
> > i w jakich godzinach przyjmuje kierownik Fiut?
> :)
>
>
> W chuujjowych :D
>
> Sorry,musiałem :)
Leżę i kwicze....:D
Połowa po cywilu, połowa umundurowana - bez sensu. Albo rybki albo akwarium. (td) Mnie sie podoba pomysł z umundurowaniem, bez czatowania i jakichs podchodów. Kasowac bilety albo pedałowac na nogach - proste.
Z drugiej strony jak rozwiązac problem z bezdomnymi i faktycznie biednymi, którzy jeżdzą zapewne bez biletów, zeby sie chociazby ogrzac itd.
Taaaa, biednym którzy chcą się ogrzać, to te kary latają i powiewają.
Tak się tylko wydaje. Ale jesli rzeczywiscie, to tym bardziej tym, którzy mają na bilet, a na te 2 przystanki żyłują jednak. Zreszta w praktyce to bedzie wygladac tak, ze "żulom" odpusczą, dzieciakom wpieprza mandat i w wiekszoci slusznie, a normalni se skasuja i juz. Ja w lecie sobie spaceruje a w zimie kasuje. A na wiosne i jesień to juz niewazne bo kogo to. ;)
15000 kontroli miesięcznie czyli 500 dziennie. Czy tylko mi sie wydaje czy ta liczba jest ogromna?
w sensie, ze co sie zmieni? mundurki? terminale do placenia karta juz maja, kontrole tez sa w centrum czesto, bicie piany a nie zadna rewolucja.
ja z zalozenia nie mam biletu i jezdze na tz poselskim na linie miejskie, aglomeracyjne i nocne, co wiecej moj bilet obejmuje rowniez os mi towarzyszace, :D co wiecej ost jakos zapilem wieczorem i jechalem tym pksem do pracy w garniaku itp i trafila mi sie kontrola, chcieli 120 zl na miejscu, mowie ze ta kwota to abstrakcja, i pytam jak jest 2 opcja, oni sie kreca dziwnie, nie bardzo wiedza co powiedziec, w koncu im mowie ze jak mysla ze im dam jakakolwiek lapowe to jeszcze wieksza abstrakcja, i ze jak nie maja innej opcji to ja im podpowiem 3, ze puszcze ich calych w jednym kawalku bo sie spiesze do roboty na wazne spotkanie, trzeba bylo widziec ich miny :D i tak sie moi drodzy negocjuje
ps. nie jezdze po pijaku, nie daje lapowek!
P4$!4K Napisał(a):
> 15000 kontroli miesięcznie czyli 500 dziennie.
> Czy tylko mi sie wydaje czy ta liczba jest
> ogromna?
A jako kontrola liczony jest jeden pasażer, czy jeden autobus, tramwaj ?:)
Ponadto czy chodzi o kontrol osobowy czy czynnościowy. No bo jak do tramwaju wszedł kontrol, to można to różnie rozumieć.
(Nie mówiąc już o tym, że dwie ćwiartki kontroli dają halbę.)
P4$!4K Napisał(a):
> 15000 kontroli miesięcznie czyli 500 dziennie.
> Czy tylko mi sie wydaje czy ta liczba jest
> ogromna?
15000 kontroli przez 22 dni robocze (minus soboty i niedziele) przez 8 godzin dziennie - czyli tak jak powinien pracować biały człowiek, wychodzi ponad 85 kontroli na godzine. Chłopoki będą zapierdalać aż sie bedzie kurzyło :D
ja nie wiem w czym wy macie problem z kanarami.jak wchodzą to już z daleka kiwam głową że niemam biletu,tak żeby wiedzieli bo stare baby się srają ze one kasują a ty nie. i podchodzi wystawiam mu telefon ze niby tam mam nabity bilet,przykłada czytnik i odchodzi tak żeby stare baby widziały ze mnie sprawdził i jest ok
chyba ze mam taki niewyparzony ryj ze się boją;)
Gaz po 2zł to mam wyjebane na MPK. A że nie pijący jestem to tym bardziej.
chyba ze mam taki niewyparzony ryj ze się boją
stawiam na to :D , choc prawde mowiac jak nie jade w garniaku to robie dokladnie to samo, szczery usmiech od ucha do ucha i pokazuje bilet z hokeja hehe tez dziala :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)