Po pierwsze - wzmocni sie konkurencja wsród napastników.
Po drugie - zabezpeieczenie na wypadek kontuzji.
Po trzecie - nie będzie biadolenia, że nie ma kto strzelać.
Po czwarte - ...od przybytku głowa nie boli...
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
nie tak do końca pasiasty92.
Płatek będzie raczej grał jednym wysuniętym napastnikiem, a to oznacza, że szanse na pogranie sobie na wiosnę ma trzech, czterech zawodników.
A mój brat dał swojemu synowi na imie Jakub :D A Płatek nie mówił czasem, że chce grać systemem 4:3:3?
azurro Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie tak do końca pasiasty92.
> Płatek będzie raczej grał jednym wysuniętym
> napastnikiem, a to oznacza, że szanse na pogranie
> sobie na wiosnę ma trzech, czterech zawodników.
Oczywiście, trener Płatek prawdopodobnie wybierze taki wariant. Zakładam raczej wystąpienie nieprzewidzianych kolei rzeczy takich jak np kontuzje. Komu jak komu, ale nam ten problem napewno nie jest obcy. Jak to sie mówi "strzeżonego Pan Bóg strzeże". Druga sprawa to wprowadzanie zmian podczas gry. Z tego co zdążyłem zaobserwować, to Płatek lubi zmieniać zawodników z przednich formacji co często daje porządany skutek w postaci świeżości w grze.
Dopóki do gry na wiosnę nie zostanie ściągnęty Grzegorzewski, dopóty będe obstawał za transferem Misana.
Ślusarski jest w ciągłym treningu a jeszcze czeka go obóz przygotowawczy.Kiedy on sobie odpocznie żeby zregenerować organizm.Wiadomo że na wyspach grali cały czas,więc przerwy nie miał:(
Co do Misana to będzie to 4 napadzior,bo Dudzic to już raczej na pomocnika zostanie przekwalifikowany.Tyle że Misan nie strzelił gola równie długo jak Moskała tyle że klasę niżej:)
Co do ustawienia zespołu to Płatek mówił że będzie zmieniał ustawienie na boisku w zależności od składu i od przeciwnika również.Czyli można przypuszczać,że Witkowski będzie bardziej cofniętym napastnikiem i będzie czyhał na zgrania piłki przez silnego Ślusarskiego grającego tyłem do bramki:)
Panowie ale to nie jest jeszcze koniec!!
Misan jest w porzadku gosc, a do tego naprawde ma smykalke do bramek. Nic nie tracimy. Chlopak jest za grosze, a porzadnie zbudowany :)
A Interia nabija się z Tabisza słowami:
"Nie było i nie ma tematu transferu Jerzego Brzęczka do Cracovii. Taka informacja to wyłącznie fakt medialny - oświadczył wiceprezez "Pasów" Jakub Tabisz pytany o komentarz do wczorajszej rewelacji, jakoby krakowski klub negocjował kontrakt z 38-letnim rozgrywającym Górnika Zabrze..."
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/brzeczek-to-bzdura,1242348
mknacylopez Napisał(a):
> Misan jest w porzadku gosc, a do tego naprawde ma
> smykalke do bramek. Nic nie tracimy. Chlopak jest
> za grosze, a porzadnie zbudowany
Jak chcesz mnie przekonać, że ma smykałkę do bramek? W tym sezonie chłop niczym się nie wyróżnił. Tzn: jako napastnik nie zdobył w 16 meczach ani jednego gola dla drugoligowej Miedzi. Jakim cudem przy tak nędznym dorobku zdołał się wyróżnić na tyle, żeby trafić do Ekstraklasy?
"Smykałka" to 12 goli w zeszłym i 8 goli w sezonie 2006/2007. W sumie 20 w niższych niż Ekstraklasa klasach rozgrywkowych (II i III liga :) ) A więc staty na poziomie Krzywickiego...
Szczerze mówiąc jestem sceptycznie nastawiony odnośnie jego osoby.
Na mecze Miedzi oczywiście nie chodzę, ale z tego co się o nim dowiedziałem to chłopak nie będzie dla nas zbawieniem. Obym się mylił. Oczywiście gdzieś tam w głębi mam nadzieję, że kupimy zahibernowany przez 25 lat talent :)
O dziwo jego menedżerem jest grupa BMG (Bolek), a Misan przez Transfemarkt wyceniany jest na 300 tysięcy euro. To też dla mnie duża niespodzianka. Bo niby dlaczego miałby być tyle wart?
Rafi, byles chyba na test meczu. Smykalka to wlasnie te bramki strzelone dla spadajacej z hukiem z drugiej ligi Miedzi i bycie najlepszym strzelcem Miedzi w III lidze. Platek co runde chcial go sprowadzic tam gdzie pracowal, ale zawsze wladze Miedzi stawialy dziwaczna sume.
Gosc ma to cos. 20 bramek na 53 spotkania w bardzo przecietnej druzynie to nie jest najgorszy wynik. Nie licze tego sezonu, gdzie nie gral na swojej pozycji, a i w Miedzi nie dzieje sie najlepiej.
A do Tefala - listopad 2007, a maj 2008 to nie jest ta sama data :)
OK. Przekonałeś mnie swoimi argumentami.
Daję mu kredyt zaufania, jeszcze zanim do nas trafił :)
Oczywiście będę się cieszył, jeśli za jakiś czas będę mógł przyznać Ci rację.
A mi bedzie przykro jesli nas zawiedzie :)
Lopez o co Ci chodziło z tym?????????:A do Tefala - listopad 2007, a maj 2008 to nie jest ta sama data
Na liście życzeń Stali Stalowa Wola znaleźli się też dwaj napastnicy Cracovii - 21-letni Jakub Kaszuba i 22-letni Marcin Krzywicki.
http://www2.90minut.pl/news/83/news831565.html
W tym okienku transferowym Jakub Tabisz wykonał KAWAŁ DOBREJ ROBOTY.To nie koniec z tego co słyszę ,ale już za to należy mu się podziękowanie.
To jest MISTRZOSTWO ŚWIATA.Wydaliśmy na wszystkich 5 (Sacha 400 tyś ,Sasin 400 tyś,Murawski free,Grzegorzewski free ,Ślusarski free.Jak poskładamy to co dostali zawodnicy za przyjscie +prowizje dla menagerów uzbiera się mniej więcej kwota taka jaką KSG wydała na transfer tylko SZCZOTA.To na prawde duża sztuka ściagnąć tak wartościowych zawodników za taka kasę.
Podziękowania należą się też Płatkowi -on z tymi zawodnikami rozmawiał i Cracovią zaraził i PROFESOROWI FILIPIAKOWI za to że je sfinansował.
Żeby Jakuba nie zagłaskać napisze tylko że liczę na to że taka praca nie będzie tylko wypadkiem przy pracy ,ale zawsze.
Płatek mógłby dac szanse Szczoczarzowi który w Okocimskim gra na środku pomocy i strzela gole.
john doe co ty za bzdury piszesz ile mozna dawac szans temu kopaczowi. tyle razy sie juz mogl pokazac. to je zawodnik gora na I lige...
Za Sasina zaplaciliscie ponoc 300 a nie 400 tys.
Przynajmniej taka informacje widzialem w kilku zrodlach.
TEFAL Napisał(a):
> Misan nie strzelił
> gola równie długo jak Moskała tyle że klasę
> niżej
>
o to :)
SKIBA Napisał(a):
> john doe co ty za bzdury piszesz ile mozna dawac
> szans temu kopaczowi. tyle razy sie juz mogl
> pokazac. to je zawodnik gora na I lige...
>
> !!!CRACOVIA W POZNANIU!!!
to na którą ligę są Moskała,Dudzic,Witkowski,Kaszuba,Krzywicki???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)