Liczę, że reaktywuje się nasza drużyna rezerw, będziesz miał okazję dalej jeździć! Mnie pozostaw przyjemność kibicowania na stadionach ekstraklasy!
-
-
Transfery - niekończąca się odyseja cd. :) temat następny
Stary kibolu ja jestem dość młody stażem na Cracovii(hmmmm 9 lat jakoś),ale pamiętam czasy 3 ligi,jak kibice stali na ochronie i mieliśmy baraki :] Leżajski,Lubartów i inne takie.
Ale iwi ma calkowita racje
Wole Cracovie 1-ligową(dawna 2) niż patrzeć jak rok w rok gts nas leje na boisku,jak walczymy o utrzymanie,a szczytem marzen duetu F.+T. jest srodek tabeli i plynnosc finansowa.
Juz wystarczy tej szarosci,marazmu i mydlenia oczu!
dev, Iwi macie racje , wszystkowiedzący profesorek zrobi z nasza Cracovią to samo co z Interią . Cracovia to jest tylko biznes , żadna tam miłość czy przywiązanie.
Możemy być tylko pewni że nie spóści nas poniżej 1 ligi i nie zadłuży .
Tylko biznes!!!!!!
Do Rozrabiaki i Iwiego w temacie wypowiedzi Iwiego:
>"Moze sie naraze wiekszosci kibicow sukcesu ale chcialbym >aby Filipiak juz dal sobie spokoj z Cracovia, wzial sobie pod >pache jakubka i poszedl w ch..!"
Taka wypowiedź nie świadczy co prawda o kimś ,że jest złym Pasiakiem ale na 100% świadczy ,że KOMPLETNIE nie ma pojęcia o tym co się wokół na świecie dzieje i jaka jest siła naszego środowiska obecnie.
Marzyć ewentualnie Iwi to można ALE o tym aby Filipiak sprzedał akcje MKS komuś mocniejszemu od siebie. Albo aby znalazł i wpuścił do Klubu drugiego dużego sponsora (co zresztą było kiedyś jego ideą).
Marzyć aby "dal sobie spokoj z Cracovia, wzial sobie pod pache jakubka i poszedl w ch..!" a co najwyżej " Zdzieze widmo 1 czy tez 2 ligi" świadczy Iwi wyłącznie o kompletnym braku rozeznania KOMPLETNYM!!! To nie byłaby żadna druga liga tylko stabilizacja sportowa drużyny piłkarskiej gdzieś między Hutnikiem a Garbarnią co już było i nie TRWAŁO ROK ani DWA tylko długimi latami DŁUGIMI. Za mojej pamięci gdzieś koło 15 sezonów w 4-ch etapach. W wypadku hokeja najpewniej zupełna katastrofa.
A jeszcze szukać sponsora obecnie kiedy wszystko dookoła się zwija, ogranicza, oszczędza... ej Iwi na jakim świecie ty żyjesz. Prosperity to już było...i raczej dłużej niż krócej poczekamy na następne.
Bez wątpienia Comarch kiedyś, myślę że raczej za wiele lat, sprzeda akcje MKS...a w naszym interesie jest aby był to wtedy dobrze funkcjonujący i niezadłużony Klub.
Natomiast w każdej chwili należy naciskać na Zarząd MKS o wprowadzanie obiecanego profesjonalizmu. Bo jawnym jest ,ze w dziedzinie podstawowej działalności Klubu Sportowego czyli organizowania meczy i pozyskiwania kibiców po prostu leży na żałosnym skrajnie amatorskim poziomie!!! a i w innych "działkach" też bywa ,ze mocno kuleje.
ps: hehe to podobno wątek o transferach ;) :D
Otrząśnijcie się Panowie !! Nagłe odejście Filipiaka byłoby dla nas katastrofą ( szanse na budowę stadionu spadłyby do zera ,zresztą teraz też są niewielkie ) , w czasie globalnego spowolnienia gospodarczego nie mielibyśmy szans na znalezienie porządnego sponsora a na powstanie drugiej G100 nie ma co liczyć . Pogłoski o potencjalnym kupcu Cracovii to zwykły PR , każdy tak robi aby podnieść cenę oraz zainteresowanie produktem zbycia .
Oszałamiające transfery ?? Spójrzcie najpierw na budżet klubu ....
Rozrabiaka napisał:"...Juz wystarczy tej szarosci,marazmu i mydlenia oczu!"
W tym momencie to bluźnisz!!!!
K...wa szarość, marazm i mydlenie oczu to przeżywałem przez kilkadziesiąt lat! Ostatnie lata to okres niebywałej prosperity! Pieprzyć, że przegrywamy z UB-kami!
Gramy w ekstraklasie!!! Rozwija się baza materialna klubu-kompleks boisk przy Wielickiej, budynek klubowy, lodowisko nareszcie przypomina obiekt sportowy, a nie magazyn! Hokeiści grają co rok o majstra! Nie słychać narzekań piłkarzy bądź hokeistów, że nie są terminowo opłacani! W szatniach jest światło i ciepła woda! Odbudowywany jest hokej w Krakowie! Gra zespół rezerwowy, a w szkole podstawowej powstała klasa sportowa o specjalności hokeja na lodzie! Na boiskach piłkarskich trenuje kilkanaście grup młodzieżowych! Na różnych szczeblach rozgrywek konkurujemy z powodzeniem z gwardzistami! Wreszcie perspektywa budowy w "Cichym Kąciku" centrum hotelowo-rekreacyjnego z wieloma obiektami sportowymi co może nam zapewnić w przyszłości pewną niezależność finansową i co najistotniejsze - budowa pięknego stadionu piłkarskiego! Czy naprawdę wierzycie, że dla zespołu grającego w IV lidze z Kańczugą, czy Dalinem Myślenice Gmina Kraków będzie budować stadion!?
Wy w imię dziwnie pojętej miłości do Cracovii chcielibyście to wszystko zaprzepaścić?! Naprawdę wierzycie, że bez pieniędzy można w dzisiejszych czasach zaistnieć na piłkarskich boiskach powyżej IV ligi! Popatrzcie na losy Hutnika i dajcie sobie odpowiedź!
Zanim coś napiszecie - proszę zastanówcie się bo niedługo na tym forum zostaniecie w dwie, trzy osoby i będziecie się wzajemnie adorować w pisaniu jak to jest beznadziejnie!
Spadam- mam dość tego wiecznego biadolenia!
alternatywą dla Filipiaka nie jest jakiś nieliczący się z kasą szejk, tylko brak strategicznego sponsora.
a alternatywą dla obecnej (nazwijmy to) szarości w ekstraklasie bynajmniej nie jest (trzymając się starej terminologii) druga liga, tak kolorowa i fajna jaką znamy z euforycznego sezonu 2003/04, tylko apatia i wegetacja na niższych poziomach ligi.
byłem jakiś czas temu na meczu Hutnik-Górnik Wieliczka. naprawdę fajny, trzecioligowy klimat, nie nudziłem się, przypomniałem sobie stare czasy. przyjemnie było, troszkę nostalgicznie, a wychodząc ze stadionu dziękowałem Bogu, żeśmy się z tego bagna wyrwali. bez kasy Comarchu byśmy się nie wyrwali, i to Comarch daje całkiem dużą gwarancję, że tam nie wrócimy (nawet gdyby, tfu tfu odpukać, przytrafiłby nam się w tym sezonie spadek).
Jak ty mi juz zaczynasz pisac o perspektywach jakie w planach ma ten zarzad to nie chce mis ie nawet czytac dalej twojej wypowiedzi.
Masz racje jestesmy JEDWABISCI HEJ!
Wkurwiają mnie te biadolenia, a tak apropo remis z GTS w tym sezonie to dla nas jeden punkt zdobyty, a dla nich stracony :)
Iwi przyprowadź nowego,bogatego sponsora to możemy podjąć dyskusję . I oby to nie było ITI bis .
Alternatywa dla Filipiaka teraz jest upadek klubu -na poziom hutnika.To by był najgorszy moment w przededniu inwestycji .Miasto przy namowie wislaków wycofało by sie rakiem z budowy stadionu i bylibysmy w dupie.Po wybudowaniu stadionu bedzie nam łatwiej znaleźć kupca na akcje Filipiaka lub sam Filipiak zainwestuje znacznie większe pieniądze.Na razie jest źle bo chorujemy przez maje majewskiego i dodatkowo szkodzi w transferach pewien ,,prezes''.
Trzeba ten czas jakoś przetrzymać -byle nie spaść z ligi ,pozbyć się jakuba z transferów (przekonujac wspólnymi siłami Filipiaka że wartało by zatrudnić dobrego menagera sportowego).Między czasie należało by spróbować odbudować publikę do tych stałych 5-6 tysięcy (przy Płatku powinno się udać)by mieć pewną bazę po wybudowaniu stadionu na na wzrost na 8-10 tyś .
Puknijcie się panowie iwi i inni w łeb z pomysłami typu pozbycie się TERAZ FILIPIAKA .Ale by się ludwiś i te szmaty ucieszyły.Pamietam dobrze te 20 lat 3 ligi i tą beznadzieje -nigdy więcej!!!!
Wyluzujmy. Jeszcze nic straconego. Może uda nam się załatwić jakimś cudem rozgrywającego i napastnika, a wtedy nie powinno być źle. Cracovia ma całkiem niezłą pakę, ale nieco osłabioną przez nieudaczników (mówię nie tylko o Majewskim), więc gdy Płatek to wszystko poukłada to w maju możemy być usatysfakcjonowani.
Wróćmy do transferów w tym temacie.
Jest żle,ale staram się znależdż coś pozytywnego.
-terazpasy-
Jak wygląda w tej chwili sprawa transferów do "Pasów"? - Trudno coś konkretnego powiedzieć - twierdzi trener Cracovii Artur Płatek. - Za kilka dni, kiedy zaczniemy przygotowania, chciałbym mieć tych nowych piłkarzy, myślę tu o dwóch-trzech nazwiskach.--
Jak dla mnie z tego wynika ,że 2-3 nazwiska już na najbliższe zajęcia(Misan,Jarecki,Grzegorzewski).
-terazpasy-
W dodatku nie zapominajmy o tym, że my bronimy się przed spadkiem. Pozyskanie doświadczonego zawodnika, to duża sztuka. Może więc będziemy zapraszać kogoś na testy, aby oglądnąć tych, których nie znamy. Być może trzeba będzie obrać ten kierunek.--
Ciężko wyrwać na początku okna transferowego zawodnika ,który ma kilka ofert(Ślusarski,Przybylski,Wróbel).Zrealizujemy jakiś tam plan minimum,a póżniej będziemy dalej szukać.Pod koniec "okienka" okaże się kto miał poważne oferty,kto jest do wzięcia.
Wtedy liczyłbym jeszcze na 1-2 nazwiska + 1 z testowanych "których nie znamy"
Łącznie Sacha +2/3 na pierwsze zajęcia +1/2 pod koniec stycznia + 1 testowany
Minimum 5 max 7
Może więc nie będzie najgorzej,wszystko zależy JAKIE NAZWISKA
Jak Będziemy mieli skonczone lodowisko i Stadion to niech sobie filipiak spzredaje akcje.....A teraz to byłby dla nas gwóźdż. Zaraz kasę z naszego stadionu daliby ubekom, a majecher pewnie częśc Hutnikowi (za poparcie Huty w wyborach). Ugrzęźli byśmy w dole zno na paaaarę lat. A o hokeju to byśmy mogli zapomnieć....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Telewizja Kraków wyemitowała właśnie noworoczny wywiad Andrzeja Augustynka z trenerem Płatkiem. Płatek zapewnił, że rozmowy transferowe z kilkoma kandydatami (głównie atak i boki pomocy) są w toku.
rozrabiaka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Stary kibolu ja jestem dość młody stażem na
> Cracovii(hmmmm 9 lat jakoś),ale pamiętam czasy 3
> ligi,jak kibice stali na ochronie i mieliśmy
> baraki :] Leżajski,Lubartów i inne takie.
> Ale iwi ma calkowita racje
> Wole Cracovie 1-ligową(dawna 2) niż patrzeć jak
> rok w rok gts nas leje na boisku,jak walczymy o
> utrzymanie,a szczytem marzen duetu F.+T. jest
> srodek tabeli i plynnosc finansowa.
> Juz wystarczy tej szarosci,marazmu i mydlenia
> oczu!
Że się tak spytam, co miałoby Cię satysfakcjonować w 1 lidze (dawnej drugiej). 1-2 miejsce nie, bo awansowalibysmy do ekstraklasy. Środek tabeli szarość i marazm. To co?
W koszykówce w II lidze wygrywamy z Wisłą. Rozumię, że zarządzanie klubem na poziomie J.Lassoty tj to o czym marzymy.
No to Płatek planuje grać bez rozgrywającego? Może też upatrywać do tej roli kogoś z obecnych pomocników; Nowak, Klich, Kostrubała?
Stary kibic 1000% poparcia !!!!
Ja proponuje aby w tym temacie wyrażać swoje opinie na temat oczekiwanych przez was transferów...a nie wypisywanie bezpodstawnych głupot...
wszyscy chcą być specami, wszyscy lepiej wiecie ile się płaci za kogo, jak nie kupią to na forum odrazu ktoś wie że był tylko fax a jak kupią kogoś to odrazu jest wiadomo że przepłacony bo za miast 500 tyś mógł kosztować 100 tyś sami specjaliści tylko ciekaw jestem czym się Panowie zajmujecie, skąd taka znajmość tematu...Potter jesteś prezesem jakieś spółki sportowej ??? a może chciaż dyrektorem lub właścicielem firmy mającej roczne obroty kilkanaście milionów złotych ??? zainwestowałeś kiedyś wogóle w cokolwiek zarobioną kase ???
Panowie nie ujmuje nikomu oddania i lat spędzonych na Kałuży i pipidówach w całej Polsce, ale jeśli ktoś nie ma pojęcia na temat biznesu i inwestowania pieniędzy(własnych) to niech kur.a się zamknie bo niektóre wpisy to już się robi przesada...
Na pewno rozsądna inwestycja był M.W.(nie mam nic do niego osobiscie) za prawie banke!
I to nas kolego boli,ze jak TRZEBA kogos kupic to tej banki nie ma,i szczypiemy sie z kazdym groszem,zeby pozniej wydac ja "lekką ręką"-przepłacając konkretnie.
Ludzie opanujcie się wy żałujecie 10 zł na bilet a Filipiakowi każecie dawać grube miliony pokażcie najpierw że jesteście z CRACOVIĄ w trudnych chwilach a dopiero póżniej wymagajcie dla kogo Filipiak ma robić mocną drużyne dla 3tyś ludzi najpierw policzcie ile kasy ma klub z kibiców myśle że Filipiak i tak dużo robi dla naszej CRACOVII a co my robimy ciągle tylko wyzwiska i śmiechy i wielkie wymagania!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)