A co Majcher zrobił dobrego? tak z ciekawości pytam
-
-
Znowu Majcher ?
przejedź się na ul, Kałuży 1
Hala Stulecia Cracovii odłożona ad calendas Graecas; pojawiają sie ryski na wizerunku
Słyszałem niedawno plotek, że Kracik chciałby zostać marszałkiem województwa za Nawarę.
Majchower sam niespecjalnie uznaje się za ojca sukcesu, jeśli chodzi o budowę stadionu przy ul. Kałuży.
Poniżej odnośny fragment niedawnego wywiadu.
Więc my też zbyt się nie podniecajmy promajchrowsko.
[b]- Czy żałuje Pan, że zrezygnował w koncepcji budowy jednego stadionu?[/b]
[i]- Nie ja zrezygnowałem, tylko radni. To oni uchwalają budżet i nie dopuścili do tego, aby znalazły się w nim pieniądze na budowę nowego stadionu.[/i]
[b]- Ale może powinien ich Pan do tego przekonać?[/b]
[i]- Nie udało się. To było bardzo silne lobby radnych kibiców Wisły i Cracovii. Szczególnie zasłużeni dla tej sprawy radni rwali szaty, mówili, że pod tymi stadionami jest święta ziemia i piłkarze tych klubów tylko na niej mogą grać. Nowy stadion miał kosztować około 320 mln zł. Gdyby wówczas powstał, nie trzeba by budować stadionów Wisły, Cracovii a także hali w Czyżynach. Tylko ta ostatnia ma teraz kosztować prawie 400 mln zł. Przez chęć zrobienia mi na złość, miasto musi ponieść większe koszty. Tak się właśnie kończy partyjna polityka. Gdyby moja koncepcja została zrealizowana mielibyśmy już gotowy stadion, z rozsuwanym dachem, wysuwaną murawą, najlepszy w Polsce. Na nim bez problemu mogłyby być rozgrywane mecze Euro 2012. I co najważniejsze, mieliśmy wtedy inwestora, który mógł wybudować stadion i zostać jego operatorem. Chciał jedynie, by oba kluby, Wisła i Cracovia, rozgrywały na nim swoje mecze. I właśnie ten warunek okazał się dla radnych nie do spełnienia.[/i]
no to mnie tu pare osob zaskoczylo. Majchrowski dał dupy tyle razy (błagam nie piszcie,że brak euro 12 i infrastruktura to nie jego wina),że w życiu bym nie wpadł na to by na niego glosować. facet ma doradców od public relations,którzy podpowiadają gdzie i kiedy się uśmiechnąć ,pojawić itp., a wy, że profesjonalny itp. dla mnie to wstyd,że on już wygrał drugą kadencję. panowie ten gość to fumfel cupiała, a lodowisko i stadion to jego święte obowiązki,które robi tak naprawdę nie dla Pasów ( bo ma je w dupie) ale dla takich jak ci,którzy z tego powodu na niego zagłosują. oj jestem rozczarowany bardzo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)