nie mozemy zapomniec ,ze Lech gra na wyjezdzie i jednak po meczu pucharowym ,po remisie z Legla wiara w wygrana wzrasta i co my mamy do stracenia ,jesli przegramy co jest mozliwe to trudno wkoncu Lech jest wyzej notowany ,remis to tez sukces , ja jednak wierze w wygrana, nie wiem dlaczego ale wierze tak jak wierzylem w remis z Legla i Cracovia zremisowala po wspanialem meczu.
-
-
[WIKTORIA]CRACOVIA --- LECH 1 : 0
Dla nas każdy inny wynik niż porażka będzie sukcesem, ale nie możemy też płakać po porażce bo to w końcu Lech, nie ważne że po i przed meczami pucharowymi.. Najbardziej chciałbym zobaczyć poukładaną drużynę której gra podtrzyma nasz optymizm na najbliższe mecze.. a gdyby udało się chociaż jakiś punkcik urwać.. No byłoby naprawdę pięknie.
1000 jamników - chyba dałoby się udowodnić że w Krakowie prawdziwych kibiców ma tylko Cracovia :)))
Kiedy będzie wiadomo co z naszym 'wyjazdem'?
Wyjazdu to raczej nie będzie chyba że sie cos zmieni w najbliższym czasie.
a ja z przekory napiszę, że wygramy ale zołądek mi mówi niestety, że przegramy..
Pavele Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a ja z przekory napiszę, że wygramy ale
> zołądek mi mówi niestety, że przegramy..
U mnie śledziona nerki i woreczek żółciowy mowią, że wygramy, a płuca, jelita i wyrostek robaczkowy twierdzą, że będzie remis. Wątroba co prawda przebąkuje coś o porażce, ale jej to nie słucham bo zniszczona przez alkohol zwykle plecie głupoty :D
A czemu niby tylko 600 osób ?
Bo zgoda być może będzie warunkowa.
ja na meczu będę ! z szalikiem Lech-Cracovia
Orest Lenczyk już zdobył serca piłkarzy
Piłkarze patrzą w nowego szkoleniowca jak w obrazek. Odwróciła się też kiepska karta działaczy klubu z ul. Kałuży i w niedzielę na stadionie w Sosnowcu kibice raczej obejrzą spotkanie z Lechem Poznań.
Znany szkoleniowiec zaliczył niemalże wejście smoka. Wyrzucił prawie cały dotychczasowy sztab szkoleniowy (zostali tylko masażyści),[b] jako menedżer przejął niektóre kompetencje wiceprezesa Jakuba Tabisza[/b], a piłkarzy uwiódł niekonwencjonalnym podejściem.
- Na razie mamy miesiąc miodowy - uśmiecha się jeden z graczy.
Drużyna trenuje dwa razy dziennie, spotyka się na odprawach, mimo to drzwi gabinetu Lenczyka stoją otworem dla piłkarzy.
- Już po pierwszym spotkaniu dało się odczuć, że trener jest dla nas, a my dla niego. Wspominał nawet, że jak ktoś ma jakiś problem, może iść do niego po radę - przyznaje Piotr Polczak, obrońca Cracovii.
To ostatnio jedyny piłkarz krakowskiej drużyny, który ocierał się o reprezentację Polski Leo Beenhakkera. Nie chce porównywać Lenczyka z Holendrem ani innymi szkoleniowcami, z którymi się spotykał w piłkarskiej karierze.
- Jak każdy trener, tak Lenczyk ma własne metody szkoleniowe. Zalety? Potrafi zrobić atmosferę w drużynie, ma dar przekonywania zawodników. W zaledwie trzy dni umiał stworzyć z nas zespół nawet po strasznej porażce 2:6 z Lechią Gdańsk - wymienia jednym tchem Polczak.
O transferach cisza
W środę Lenczyk miał ciężki dzień. Na pytania dziennikarzy odpowiedział ustami rzecznika prasowego, bo razem z drużyną analizował zremisowany mecz z Legią Warszawa. Po porannym treningu szkoleniowiec zamknął się w swoim gabinecie i odbył kilka rozmów. Spotkał się m.in. z Władysławem Łachem, który współpracuje z Cracovią przy wyszukiwaniu zawodników. Jednak o ewentualnych wzmocnieniach nikt w klubie nie chce nic mówić, choć do zamknięcia okienka transferowego pozostało 11 dni.
Tymczasem drużyna myśli już o meczu z Lechem Poznań. Najbliższy rywal może być zmęczony, bo zagra dziś z FC Brugge o wejście do fazy grupowej Ligi Europejskiej.
- Oczywiście będę oglądał mecz, to mój obowiązek - stwierdził Lenczyk, który raczej nie będzie mógł liczyć na kontuzjowanego Dariusza Kłusa.
Kibice do Sosnowca
Polczak wierzy, że w meczu z Lechem na "swoim" stadionie Cracovia pokaże się nie tylko z dobrej strony w obronie, ale i w ataku.
- Teoretycznie gramy u siebie, więc powinnyśmy prowadzić grę i nie dać zepchnąć się do defensywy. To będzie jednak inne spotkanie niż z Legią. Lech stracił punkty, nie będzie już rozkojarzony i nas nie zlekceważy - przekonuje obrońca.
Wiele wskazuje na to, że w starciu z Lechem dwunastym zawodnikiem będą fani Cracovii. Kibice raczej zostaną wpuszczeni na stadion Zagłębia (pierwszy mecz w Sosnowcu krakowianie rozgrywali w obecności 199 widzów). Dziś opinię w tej sprawie wyda śląska policja, ale ostateczna decyzja należy do prezydenta miasta.
- Jesteśmy optymistami. Kibice raczej mogą przygotowywać się do podróży do Sosnowca - twierdzi Paweł Hytry, prezes Zagłębia.
Źródło: gazeta.pl - Szymon Opryszek
Blady Niko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na pytania dziennikarzy odpowiedział ustami
> rzecznika prasowego (...)
to my mamy rzecznika? :)
widac mamy......
Jesteśmy optymistami. Kibice raczej mogą przygotowywać się do podróży do Sosnowca - twierdzi Paweł Hytry, prezes Zagłębia.
No to panowie musimy być w pełnej gotowości !!!
Cracovia - Lech Poznań, godz. 14:45, sędzia: Marcin Szulc (Warszawa).
Jak zagrają jak z Legią to o wynik jestem spokojny
ja wierze ,ze zagraja o wiele skuteczniej niz z Legia......
ZA interią:
Cracovia - Lech Poznań (niedziela, godz. 14:45)
BOREK: Orest Lenczylk zna tajemnice szybkiego budowania formy i atmosfery, najwyraźniej wniósł do szatni specjalne pastylki, które musiały w tym pomóc (śmiech). Bartek Ślusarski jest silniejszy i szybszy od większości piłkarzy tej ligi. A jak się nauczy jeszcze strzelać, to biało-czerwoną koszulkę Cracovii zamieni na biało-czerwoną reprezentacji. Wszystkie argumenty sportowe są jednak po stronie Lecha. Typ: X2
WOŁOWSKI: Orest Lenczyk zdobył punkt z Legią w Warszawie, ale Lech to mocniejsza drużyna. A po klęsce z Polonią, już musi gonić Wisłę. Typ: 2.
MIELCARSKI: Zobaczymy, czy w Cracovii efekt nowej miotły zadziała na dłużej, niż tylko na jeden mecz z Legią. Teraz poznamy odpowiedź. Cracovia ma atuty - Moskała, Ślusarski, Pawlusiński. Oni, jak zaskoczą, to są w stanie stwarzać sobie sytuacje, ale pytanie: co ze skutecznością? Gdyby Szczoczarz w pierwszym meczu wykorzystał to, co miał, to losy Cracovii potoczyłyby się inaczej. Lech jest silniejszym zespołem, ale jego postawa zależy od tego, jak się w zaprezentuje w pucharowym meczu z FC Brugge. Typ: X2.
KOŁTOŃ: Cała uwaga Lecha jest poświęcona FC Brugge. Co wykorzysta Lenczyk, który przygotuje defensywną taktykę, a ta przyniesie "Pasom" punkt. Typ: X.
BIAŁOŃSKI: Praca Oresta Lenczyka będzie przynosić coraz lepsze efekty, ale z próżnego nawet on nie naleje. Cracovii potrzebne są wzmocnienia. Na razie potencjałem kadrowym daleko jej do "Kolejorza" Typ: X2.
Oglądam mecz z Brugią. To już nie ten Lech co za czasów Smudy. Teraz, przy dobrej organizacji gry, mamy jakieś szanse na punkty.
Szczerze powiedziawszy Lech z taką grą jak dzisiaj pokazuje jest zdecydowanie do ogrania.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)