Ludzie pracujacy w Pobiedniku od poczatku organizacji tego pikniku zastanawiali sie jakim prawem w takim miejscu jest to robione i czemu nie u nich np. Niektorzy potrzebuja tragedii, zeby otworzyc wyobraznie:/ Kto w ogole z tego pasa zrobil parking i postawil linie energetyczne? Albo pas, albo codzienna eksploatacja.
Pilot byl mistrzem, ze tak to sie skonczylo.
-
-
piknik lotniczy
Zdarza mi sie bywac w okolicach pasa Czyżynach i z tego co się orientuje parking znajduje się całkiem po przeciwnej stronie ulicy Stella-Sawickiego, linia energetyczna też przebiega nad częścią pasa zasypaną z której i tak nie startowałyby samoloty. Z tym parkingiem i nasypem z linią energetyczną to raczej charakterystyczne dla dziennikarzy podkolorowanie rzeczywistości. Fakt faktem zbyt długi ten pas nie jest i stan techniczny nawierzchni też pozostawia wiele do życzenia jednak skoro organizowane są tam tego typu imprezy to musi spełniac wymogi.
Przyczyn tragedii upatrywałbym w usterce technicznej lub niefrasobliwości pilota. Kiedyś obserwowałem start z pasa podobnej Cessny przy czym nie odbywało się to przy okazji jakiejkolwiek imprezy a pas nie był w żaden sposób ogrodzony ani zabezpieczony a wszystkiemu przyglądali się przechodzący właśnie w poprzek pasa studenci. Jak widac lotnictwo turystyczne staje się coraz bardziej masowe i niektórym ludziom brakuje wyobraźni.
Oczywiście w żaden sposób nie rozstrzygam o winie pilota natomiast nie obarczałbym ją też organizatorów.
Swoją drogą wczorajsza tragedia była zdaje się pierwszą katastrofą lotniczą na terenie Krakowa od zakończenia Wojny.
wiecie o ktorej m.w. godzinie spadl ten samolot ?
ok 18
Dobrze że ten F16 się w żaden blok nie wbił.
ma ktoś zdjęcia z samego początku bo ja akurat z gaśnicą leciałem i nie miałem jak zdjęć zrobić... ale to była masarka na 10 metrów najbliżej podszedłem taki był żar:/
cracoviac87 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ma ktoś zdjęcia z samego początku bo ja akurat
> z gaśnicą leciałem i nie miałem jak zdjęć
> zrobić... ale to była masarka na 10 metrów
> najbliżej podszedłem taki był żar:/
[img]http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/f/9/Katastrofa_awionetki_3407239.jpg[/img]
[img]http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/5/h/Katastrofa_awionetki_3407254.jpg[/img]
idioci w miescie takiw umprezy . głupki, moiże jeszcze pokazy patriotow zroboa na wrocławskiej ,
kasaaaaaaaaaa kasaaaaaaaaaaaa
Równie dobrze można się w tych okolicach rozwalić autem...
TRN_KRK Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Równie dobrze można się w tych okolicach
> rozwalić autem...
Niedawno praktycznie w tym samym miejscu BMW owineło się o słup, dwie osoby zgineły na miejscu (jakieś kilkaset metrów od miejsca katastrofy). Dzisiaj kolejna tragedia w Nowej Hucie.
"Tragiczny wypadek w Krakowie. Przewróciła się platforma podnośnikowa. Zginęły trzy osoby, które przebywały na dźwigu.
Do wypadku doszło przy ul. Deszczowej, w Nowej Hucie na terenie firmy handlującej podnośnikami i wózkami transportowymi."
Yagu- nie praktycznie w tym samym miejscu, ale z 1,5 km dalej, pod McD.
Nawet juz za można powiedzieć. Na wysokości wejścia do OBI.
co nie zmienia faktu, że fachowcy dziwią się, że coś takiego odbywa się w takim miejscu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)