http://www.hokej.net/
-
-
Puchar Kontynentalny w Krakowie
[quote]Cracovia rozpocznie rywalizację w Pucharze Kontynentalnym od drugiej rundy, gdzie zmierzy się z mistrzami: Litwy - Energiją Elektreny i Estonii - Tallin Stars oraz z czwartą drużyną ostatniego sezonu w Kazachstanie, Sary-Arka Karaganda. Turniej odbędzie się w dniach 23-25 października na lodowisku w Krakowie, a do kolejnej fazy rozgrywek awansuje tylko jego zwycięzca. W trzeciej rundzie trafi on na łotewski Metalurgs Lipawa, ukraiński Sokił Kijów i austriacki Red Bull Salzburg. [/quote]
Super wiadomość. Na żywo niepolski hokej.
http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-35-21610-puchar,kontynentalny,w,krakowie - tu jest dokładny link do artykułu.
Czekałem na tą chwilę od zawsze! Jestem szczęśliwy jak nigdy. Oby tylko znów - odpukać - nie doszło do nieplanowanych zdarzeń typu wybuch gazu. W sumie to lepiej nie chwalić dnia przed zachodem słońca.;)
Jaka jest szansa na awans do kolejnej rundy (czy wymienione drużyny są kompletnie poza zasięgiem?) i gdzie ew. może odbywać się następna faza?
Jest szansa na wydostanie się z tej grupy, z litewską drużyną mieliśmy okazję zmierzyć się przecież przed rokiem i odnieśliśmy w tym spotkaniu zwycięstwo. Myślę, że z estońską drużyną też sobie poradzimy, najbardziej obawiam się natomiast Kazachów, ale naprawdę mamy szansę na awans. W najgorszym wypadku skończymy turniej na drugim miejscu, jak przed rokiem.;) Co do kolejnej fazy to z pewnością będzie bardzo ciężko. Nie mam pojęcia gdzie ewentualnie będzie rozgrywana następna faza.
Bo jak wyjdziemy z tej grupy to trzeba organizować wyjazd:)
Ale taki kulturalny i z przytupem- z wynajęciem hotelu, fajnych autokarów itp. itd.
no wiadomo :) najlepiej chyba żeby turniej odbył się na Łotwie :)
marzy mi sie "wyprawa kijowska":)
Jak wygramy to potem turniej jest na Łotwie w dniach 27-29 listopad.
Rywalami będą Metalurgs Lipawa(Łotwa), Red Bull Salzburg (Austria) i Sokół Kijów.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Pięknie by było...
Łotwa przeżywa kryzys, więc mogłoby się okazać, że nie byłoby problemu z hotelem i różnymi atrakcjami. ;)
Na zorganizowany wyjazd raczej bym nie liczył.
Na szczęscie jest stała ekipa wyjazdowa na zagraniczne turnieje hokejowe więc i tym razem biało czerwonych barw i paru gardeł zapewne nie zabraknie. Ale może najpierw wygrajmy turniej w Krakowie a później organizujmy wyjazd...
Ja też bym nie liczył na zorganizowany wyjazd. Ciekawe czy chociaż na meczach pucharowych w Krakowie zjawi się spora liczba kibiców?! Pewnie znów "doping" na siedząco, hot-dogi i te sprawy, a na doping z prawdziwego zdarzenia będziemy musieli czekać do Play-offów. Załamka!:(
A ja myslę, że na Puchar przyjdzie full ludzi. Ja już się szykuję :)
Skoro był zorganizowany wyjazd do Soligorska, to dlaczego panowie nie liczycie na zorganizowany wyjazd na Łotwę, która wszak jest w UE i nie potrzeba np. załatwiać wiz.
rmszarze
Hokej to nei piłka, ale jakis busik moze uda sie sklecić:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Oj, myślę, że spokojnie kilkadziesiąt chętnych osób się zbierze. Doświadczenie w organizowaniu zagranicznych wyjazdów już mamy.
Najpierw się martwcie tym, by PLH w ogóle rozpoczęła nowy sezon.:P http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?6,1546303
74 dni później
[quote]
Rywal Cracovii przestał istnieć
Mistrz Estonii, zespół Tallinn Stars, który miał zagrać z Cracovią Kraków w drugiej rundzie Pucharu Kontynentalnego przestał istnieć.
Klub z Tallina nie poradził sobie z kryzysem finansowym i nie wystartuje w sezonie 2009-10 w rozgrywkach ligowych. Głównym powodem upadku Tallinn Stars jest wycofanie się z finansowania go przez tytularnego sponsora, firmę GMP. To kolejny w ostatnich latach przypadek upadku czołowej estońskiej drużyny po klubie Big Diamonds Tartu, który z podobnych powodów upadł po zaledwie roku istnienia.
Jak na razie Międzynarodowa Federacja Hokeja na Lodzie (IIHF) nie wydała decyzji w sprawie turnieju Pucharu Kontynentalnego w Krakowie. Nie jest więc jasne, czy ekipę Stars zastąpi któryś z zespołów z pierwszej rundy, czy impreza odbędzie się w trzyzespołowym składzie. Właśnie w takiej liczbie ekip wystartuje za to nowy sezon ligi estońskiej. (...)
http://hokej.net/pl/news,artykul,13,22150,rywal-cracovii-przestal-istniec.html[/quote]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)