No to Korona.
Podbeskidzie i Znicz chyba jednak za bardzo nie chciały tego awansu...
-
-
Baraże Cracovia-Korona tylko sportowo.
Ostatnie mecze Korony:
Dolcan Ząbki - Korona Kielce 0:1
Korona Kielce - Flota Świnoujście 2:1
Zagłębie Lubin - Korona Kielce 4:0
Korona Kielce - Motor Lublin 3:0
Warta Poznań - Korona Kielce 3:0
Korona Kielce - Odra Opole 2:0
Wisła Płock - Korona Kielce 2:1
Zaraz o końcowym gwizdku w Bielsku byłem wqrwiony że gramy jednak z Koroną bo to silniejszy przeciwnik niż Podbeskidzie. Ale teraz podchodzę do tego bardziej spokojnie bo jeśli nie wygramy barażu to będzie oznaczać że na tą pierwszą ligę po prostu zasługujemy. No chyba że sędziowie znowu coś przekręcą.
Poza tym - fajny wyjazd się zapowiada :)
No i krytykowany tutaj Nowak uderza z wolnego piłka odbija się od bramkarza i obrońcy i wpada do siatki! Wygrywamy 1-0 w Łodzi!
Jeśli Korona gra na podobnym poziomie co dzisiaj Bielsko, to chyba możemy spać spokojnie, bo ten mecz ze Zniczem, to był gatunkowo gorszy od naszego z Górnikiem.
proponuje zmienic nazwe na Cracovia - Korona Kielce (tylko pilka) ;)
Gramy z Koroną z tego co widać było w urywkach poziom taki sobie...Mecz Podbeskidzia ze Zniczem też średni.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Musimu być świadomi, że Motyka zna Cracovię jak własną kieszeń i może ustawić swój zespół odpowiednio do potrzeb, więc przewiduję ciężką przeprawę. Na pocieszenie my mamy Sasina, który lepiej zna Koronę niż Motyka Cracovię. Jednak jestem optymistą.
Ciężko powiedzieć jak będzie przebiegał ten dwumecz. Zbyt wiele czynników może się na to złożyć ale liczę, że Cracovia sobie poradzi.
A pewnemu Panu gratuluję uważnego czytania i przeinaczania pewnych wpisów z naszego forum. Owszem nie każdy popiera tego typu działanie i nawet krytykujemy Swój klub dość mocno co można przeczytać jeśli ktokolwiek ma ochotę. Temu panu proponuję zapoznać się z innym cytatem z Naszego forum:
"A mnie pomimo tego całego bajzlu bardzo cieszy, że zostaje Cracovia i Arka,a leci ten cały ŁKS.
A teraz trzymam kciuki za Cracovię w barażach. "
Dla mnie koniec tematu.
jest to przykre że w ten sposób możemy się utrzymać ale trzeba wygrać jedźmy do kielc w kilka tysięcy
to beda mecze prawdy ,jesli Cracovia wygra to udowidni ,ze jest druzyna ekstraklasy.
Korona - męczy się niemiłosiernie z Dolcanem Ząbki (Dolcan miał dwa razy sam na sam , ale "fatalnie" przestrzelił). Nie przejść Korony to po prostu żenada!!! Poza Hernanim i może Zganiaczem nie ma tam ekstraklasowego gracza. 35-letni Edi po kwadransie "opieki" np. Kłusa powinien zostać na ławie. To ONI powinni się nas bać! Jeśli przegramy, za karę don Felipe powinien ich zesłać na Madagaskar :) I nie ma zlituj się. Od pierwszej minuty pełna kontrola. I żadnych eksperymentów panie Płatek! Skład z Poznania bez Wasi-lucka... Motyka chyba jednak nie do końca zna obecną Cracovię, której gra wygląda inaczej niż pół roku temu. Doświadczenie, Złość i Determinacja powinna być po naszej stronie.
Zgadzam się z przedmówcą, tylko martwi mnie spora liczba kartek Naszych piłkarzy. Nowak, Sasin, Kłus, Polczak i Tupal mają 1 kartkę do pauzy. Co nie zmienia faktu, że trzeba zagrać tak jak w Poznaniu.
Mam nadzieję że już na dniach sie dowiemy jak z wyjazdem jakie opłaty itp.
groszowe sprawy:)
Z Cracovią będzie nam się grało o wiele łatwiej, gdyż to już będzie piłka ekstraklasowa. Mamy wielu zawodników, którzy bardziej preferują techniczny styl i grę po ziemi. Wiadomo, że jest to tylko piłka i wszystko się może zdarzyć. Ja jestem dobrej myśli, gdyż wreszcie wszystko zależy od nas. Trener Motyka jest na tyle doświadczonym szkoleniowcem, że ustawi nas do tego dwumeczu w perfekcyjny sposób.
Ja bede kbicował Koronie ale za rok bo teraz nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak nasza wygrana!!!TYLKO PASY!!!
Z trójki potencjalnych kandydatów, Korona ma teoretycznie najsilniejszy skład, bo kilku zawodników tj Zganiacz, Hernani, Bednarek czy Edi stanowiło o sile czołowej drużyny, która walczyła w ub sezonie w ekstraklasie. Wyniki w tym sezonie pokazują jednak ,że graja bardzo nierówno, ale przy 15 tys publiczności są w stanie wznieść się na wyżyny i będzie to dla nas bardzo ciężki mecz. My nie mamy jednak co narzekać, gramy w tych barażach po bardzo szczęśliwych okolicznościach i jak mamy zostać w ekstraklasie to pokażmy w tym dwumeczu, że na to zasługujemy.
dokladnie Zac , niemamy juz nic do stracenia , bo i tak mielismy wyladowac w 1 lidze wiec jedynie co to cudownie moglibysmy sie uratowac , walczyc na maxa!
Zalecam ostrożność. Motyka to stary cwaniak, który zawsze dobrze czuł i nadal czuje grę Cracovii. Tak było za Stawowego i potem. Dlatego zawsze mieliśmy z jego siermiężnymi drużynami duże kłopoty.
Sam pamiętam kiedy Motyka nam pokazywał figę - mecze na których byłem: w czerwcu 2004 w Gorzycach 0:1 w plecy (grały wszystkie asy z Węgrzynem, Bojarem, Gizą, Baranem, Skrzynią i Drumlakiem na czele), we wrześniu 2006 w Zabrzu 5:1 w plecy (a mieliśmy pakę z Gizą, Bojarskim, Baranem, Plastikiem, Wiśnią itd. - załatwili nas Moskal z Prokopem), w październiku 2008 na Kałuży 0:1 w plecy z Polonią Bytom.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)