pasy nasze ukochane musza wygra.Chocby kaczyli mecz w oslabieniu musza dac z siebie wszystko i wygrac
-
-
Lech Poznań - Cracovia Sobota 30.05.09 17:00
Groblanin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja bym chciał wiedzieć dlaczego z obiecanego
> publicznie grilla przez meczem z Górnikiem
> profesor się wycofał i czy ma zamiar choć nie
> wierzę w przesądy nie zrobić grilla przed
> Lechem. Z chęcią mu zaśpiewam do grilla czemu
> nie wstałeś!Filipiak czego się bałeś! Choćby
> nie wiem co sie działo i tak wygramy.
To nie Filipiak się wycofał tylko drużyna odwołała, niestety też jestem przesądny.
koziołek Napisał(a):
> A my nadal mamy nadzieje, może wbrew zdrowemu
> rozsądkowi ale mamy. Część osób od Nas
> wierzy, że trener Śląska pamięta co zrobiła
> mu Wisła kilkanaście lat temu Ma okazję się
> odwdzięczyć. Oczywiście to tak pół żartem,
> pół serio.
>
>
> Cała historia tamtego meczu opisana pod tym
> linkiem. Przyznam, że dość ciekawa
>
>
>
>
> 433...
>
> Ultras Lech `01
Jak myślicie, jeżeli Lech byłby na naszym miejscu, jak postąpili by nasi kibice?
Dostałem dzisiaj SMS -a od kumpla, napisał mi: "przyjaciół poznajesz w biedzie"
Howgh
PS A tak na 100% psy będą grały do końca na remis ze Śląskiem, aby Lech do końca miał nadzieję i grał na maxa.
Zmartwiony Napisał(a):
> koziołek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A my nadal mamy nadzieje, może wbrew
> zdrowemu
> > rozsądkowi ale mamy. Część osób od Nas
> > wierzy, że trener Śląska pamięta co
> zrobiła
> > mu Wisła kilkanaście lat temu Ma okazję
> się
> > odwdzięczyć. Oczywiście to tak pół
> żartem,
> > pół serio.
> >
> >
> > Cała historia tamtego meczu opisana pod tym
> > linkiem. Przyznam, że dość ciekawa
> >
> >
> >
> >
> > 433...
> >
> > Ultras Lech `01
>
> Jak myślicie, jeżeli Lech byłby na naszym
> miejscu, jak postąpili by nasi kibice?
> Dostałem dzisiaj SMS -a od kumpla, napisał mi:
> "przyjaciół poznajesz w biedzie"
> Howgh
>
> PS A tak na 100% psy będą grały do końca na
> remis ze Śląskiem, aby Lech do końca miał
> nadzieję i grał na maxa.
>
>
>
> Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 2009-05-27 16:25 przez
> Zmartwiony.
Przyjazn jest miedzy kibicami, tak wiec jak bedziesz w Poznaniu to dostaniesz piwo po meczu pewnie ;)
1. Szersza przyjaźń niż li tylko między grupami kibiców jest chyba tylko z Polonią Warszawa.
2. Niech Lech gra o swoje i nie możemy mieć im za złe ani troche. Oczywiście możemy też wygrać uczciwie, choć jest to trudne.
3. Oczywiście po meczu celebrowanie przyjaźni niezależnie od wyniku jest oczywiste.
4. Jestem prawie przekonany o tym, że Tarasiewicz ani myśli się podkładać.
gramy do końca i pokonamy Lecha w tym waznym meczu ,bo w tym meczu będziemy lepsi - tego się kuźwa trzymajmy !
reszta jest kretynizmem ,sorki ...
Ja jestem przekonany na 100%, że Śląsk podłoży się GTS'owi. A co jest najważniejszym czynnikiem?
Po 1. Zgoda , i tu nie ma co tłumaczyć
Po 2. Lech to największy rywal Śląska i już widzę, jak wygrywają na Wiśle i dają tym samym szansę Lecha na mistrza. Myśle, że mają to w głowie osoby "wyższe" w Lechu i skończy się to tym, że Lech się nam podłoży.
Kolejorz Puchary ma pewne (PP), a sam Murawski mówił, że w Mistrzostwo już nie wierzy.
Jeśli chodzi o kolejne mecze. Kasprzik, bramkarz Piasta powiedział, że grają o premię i zrobią wszystko, żeby to spotkanie wygrać. Kasprzik tym samym będzie chciał pomóc Górnikowi, w którego barwach będzie występował od nowego sezonu.
Kolejne spotkanie, Górnik - Polonia. Moim zdaniem, Czarne Koszule zrobią wszystko, żeby pomóc nam, a tym samym zapewnić sobie grę w Europejskich Pucharach.
Kończy się tak, że my mamy 32 punkty, Arka 30 punktów, Lechia 29 punktów, Górnik 29 punktów. Tym samym Górnik z Lechią żegnają się z ligą, Arka wygrywa baraże i zostaje z nami ;)
Oscy, ale są jeszcze sędziowie :( Zresztą Lech się nam nie podłoży, bo wtedy spuścilby Arkę. Najwyżej mogą zagrać bez wiary i na luzie. Polonia powinna walczyć z Górnikiem, ale kto wie co zrobi sędzia? Piast-Lechia to myślę, że Piast zagra dla Górnika, przeciez jest układ Śląski i to samo zrobi Odra z Arką.
Po h.uja wy dyskutujecie o tym że Lech nam się podłoży czy nie że spuści arke przegrywając z nami czy też to że WKS podłoży się GTSowi ... nie rozumiecie że to nie ta bajka?!?! To że kibice mają zgodę między sobą nie oznacza że którykolwiek z klubów się podłoży ... To jest SPORT i każdy zawodnik chce mieć na swoim koncie jak najwięcej zwycięstw ... Najważniejsze żeby nasi kopacze zagrali na 100% i nawet jeśli przegrają niech to zrobią z klasą i proszę nie piszcie już o tym że ten z tym ma zgoda a ten tamtej się położy bo tamten tamtego lubi bardziej niż ten pierwszy trzeciego ...
w czasie meczu od godz.17.00 do 19.00 bede w kościele nie chce słyszec o meczach wynikach to nie na moje nerwy
PreCeL_NH a Ty myślisz, że piłka nożna jest tak strasznie uczciwym sportem? :) To się grubo, ale to grubo mylisz. Są takie "grupy" kibicowskie, które mają do powiedzenia więcej, niż Tobie się tylko wydaję. A co do tego, że Lech spuściłby Arkę. Władcy Północy mają teoretycznie łatwiejszego rywala, my mamy Lecha... Zakładając takie rozwiązania jakie podałem wyżej, Areczka skończy w barażach, w których moim zdaniem sobie poradzi.
ja też sprawdzę wyniki godz.18.50.no ale od 17 do tej godziny też nie zapomnę o "modlitwie".a jak PAN BÓG bedzie z nami to w niedziele pierwszy raz dam na tace!
CRACOVIA NON STOP Napisał(a):
> ja też sprawdzę wyniki godz.18.50.no ale od 17
> do tej godziny też nie zapomnę o "modlitwie".a
> jak PAN BÓG bedzie z nami to w niedziele pierwszy
> raz dam na tace!
Proponuję: "Dobry Jezu, a nasz Panie, daj Cracovii utrzymanie..."
albo "aniele stróżu mój ty zawsze przy nas stój,rano,we dnie w nocy , o 17-tej CRACOVIA WOŁA -POMOCY"
dał nam przykład Barceloniusz jak zwyciężać mamy :)
Gdyby nasi grali jak Barca (pomimo, ze Barcy nie lubie) z takim zaangazowaniem, pasja to nie bylibysmy w takiem miejscu jak teraz
Gdyby babka miała wąsy to by była dziadkiem ;)
" Gdybyśmy mieli takich graczy jak Barcelona , wygralibyśmy LM ... " ;)
Pewnie wygramy, bo Lech jest cieniutki!
A jak przegramy to trzeba będzie zrobić zjazd kibiców CRACOVII!!!
Trzeba sobie będzie porozmawiać z Prof. z OPRAVCAMI, z HOOls.
TAK PO PROSTU , z ZAPYTANIEM DO CZEGO ZDĄŻAMY???
Myśle że Stowarzyszenie TYLKO CRACOVIA jest w stanie zoorganizować takie spotkanie po sezonie.
Obojętne czy w Ekstraklasie czy I lidze.
Żeby duch nie upadł, musimy się spotkać, nawet na piwie , na golonce, spirytusie :)
PS": Lech Poznań znalazł następcę Smudy
Odejście Franciszka Smudy z Lecha Poznań jest już praktycznie przesądzone. Według ustaleń "Przeglądu Sportowego" nowym trenerem "Kolejorza" zostanie Jacek Zieliński.
- Nie będę robił tajemnicy z faktu, że prowadziłem na ten temat rozmowy z przedstawicielami poznańskiego klubu i w zasadzie doszliśmy do porozumienia. Wiele wskazuje na to, że latem zostanę trenerem Lecha, choć głowy za to nie dam, bo nie wszystko zostało jeszcze formalnie sfinalizowane. Naprawdę spokojnie do tego podchodzę - przyznaje Jacek Zieliński.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
-------------------------------------------------------------------------------------------------
PIŁKA NOŻNA Stare gwiazdy wierzą w Cracovię, teraz ona musi uwierzyć w siebie
Cracovia nie spadnie - twierdzą ci, którzy pięć lat temu grali w niej pierwsze skrzypce i wprowadzali ją do ekstraklasy. Z czasem los rzucił ich w inne miejsca, ale sentymenty pozostały.
- Nie dopuszczam do siebie myśli, że "Pasom" może się powinąć noga - mówi Piotr Giza, dziś pierwszoplanowa postać Legii Warszawa. - Jeśli jednak, odpukać, stanie się tragedia, to będę miał poczucie, że tamten nasz wysiłek został zmarnowany. Mam na myśli nie tylko piłkarzy, ale w ogóle wszystkich ludzi, którzy włożyli w ten klub mnóstwo pracy.
Na razie jednak nikt jeszcze nie gra marsza żałobnego. - I nie sądzę, żeby była taka potrzeba - przekonuje Łukasz Skrzyński, dziś obrońca Polonii Warszawa. - Utrzymanie jest realne i nie mówię tego z pobudek sentymentalnych ani ku pokrzepieniu serc. Takie są fakty. Lech nie ma już szans na mistrzostwo, więc Cracovia ma szansę przebić go determinacją.
31-letni zawodnik leje miód na serce kibiców, mimo że "Pasy" wielką batalię o przyszłość stoczą w sobotę na boisku poznańskiego Lecha, jednego z najlepszych dziś zespołów w kraju.
- Nie ukrywajmy, że wielkim faworytem są gospodarze, ale paradoksalnie, to może być atut krakowian. Żeby jednak myśleć o sukcesie, muszą najpierw uwierzyć, że są w stanie wygrać - uważa Kazimierz Węgrzyn, który już zakończył karierę i pracuje jako ekspert Canal Plus.
Obawy, że zrealizowany zostanie czarny scenariusz, są duże i mają źródło nie tylko w aktualnej formie podopiecznych Artura Płatka i klasie ostatniego w sezonie rywala. Niedawno Jerzy Pilch odświeżył słynne powiedzenie innego wielkiego fana "Pasów", Gustawa Holoubka.
- Jeśli Cracovia gra mecz o wszystko - przegra, jeśli broni się przed spadkiem - spadnie - wieszczył po jednym z nieudanych występów krakowian znany pisarz.
- Nie przesadzałbym z tym przekleństwem - uspokaja Węgrzyn. - Gdy graliśmy o awans, to zwyciężaliśmy w meczach, w których ważyło się nasze być albo nie być.
- Też uważam, że "Pasy" potrafią wygrywać, gdy grunt im się pali pod nogami - upiera się Marcin Bojarski, który z Kałuży przeprowadził się do Piasta Gliwice.
Niemal wszyscy jak magiczne zaklęcie powtarzają, że Cracovia lubi i potrafi mierzyć się z Lechem. - Zawsze dobrze nam tam się grało, często wygrywaliśmy. Poznaniacy cały czas czują przed krakowskim klubem respekt - twierdzi Giza.
- Byle tylko "Pasy" opanowały nerwy, bo w ostatnim meczu z Górnikiem Zabrze to nie wyszło najlepiej - zauważa Węgrzyn.
- Paraliż? Umówmy się, mógłby się pojawić, gdyby grali przeciwko Realowi Madryt, a nie w meczu, w którym ważą się ich losy - uspokaja Skrzyński.
- Nie ma co gadać, trzeba trzymać kciuki - uśmiecha się Bojarski. - Niech pan koniecznie napisze, żeby kibice wierzyli w Cracovię. Do 95 minuty.
PRZEMYSŁAW FRANCZAK - POLSKA Gazeta Krakowska
Dzięki chłopaki, mam nadzieję że macie nosa!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)