no i jeszcze ten Niemiec z Omonii - idol Cypru, ale on to by się u nas w jedenastce nie mieścił:)
-
-
KTO ZAWALCZY O AWANS ?
Ale kibice milo by goscia przyjeli za te 2-e bramki;-)
z inteii.pl:
"Szesnastu nowych piłkarzy znalazło się w kadrze 2-ligowego Zagłębia Lubin. Zespół tegorocznego spadkowicza z ekstraklasy, którego celem jest powrót w szeregi najlepszych, poprowadzi serbski szkoleniowiec Żarko Olarević.
Olarević grał w klubach jugosłowiańskich i francuskich,po zakończeniu kariery piłkarskiej został trenerem i prowadził zespoły m. in. z ekstraklasy francuskiej. Ostatnio przez kilka miesięcy był szkoleniowcem marokańskiej drużyny z Casablanki.
- Podczas występów we Francji grałem przeciwko Andrzejowi Szarmachowi, który w przeszłości był trenerem Zagłębia. Z boiska zapamiętałem Szarmacha jako świetnego napastnika - powiedział Olarević.
Po zeszłorocznym nieudanym sezonie, podczas którego w zespół zainwestowano 20 mln zł., a mimo to drużyna nie utrzymała się w 1. lidze, w Zagłębiu zaszło wiele zmian. Pakiet kontrolny akcji przejął kombinat KGHM Polska Miedź SA. Z drużyną pożegnało się kilku zawodników. Do Wisły Kraków odszedł Brasilia, do Turcji wyjechał Marek Zając, zatrudnienie w Górniku Zabrze znalazł Jarosław Popiela. Bramkarzem Legii Warszawa został Andrzej Krzyształowicz, klubów szukają: Paweł Drumlak i Jarosław Krzyżanowski. Czołowy napastnik lubinian Arkadiusz Klimek wylądował w Grecji, w Panioniosie Ateny.
Nowe twarze w Zagłębiu to m. in. defensywny pomocnik Górnika Polkowice Tomasz Salamoński oraz Mateusz Żytko iKrzysztof Ostrowski ze Śląska Wrocław. Lubiński klub finalizuje rozmowy z innym byłym "Ślązakiem", napastnikiem Krzysztofem Ulatowskim. Z innego wrocławskiego klubu, Polaru, przyszedł obrońca Rafał Huebscher.
Trener Olarević widzi jeszcze potrzebę dokonania kilkuwzmocnień, zwłaszcza w obronie i ataku. Dlatego wkrótce w Lubinie ma się zjawić doświadczony napastnik z Chile.
Do drugiej drużyny zostali przesunięci Jarosław Krupski,Artur Andruszczak, Olgierd Moskalewicz i Bogdan Zając. Piłkarze ci trafili do Lubina przed rokiem, wraz z trenerem Adamem Nawałką i należeli do mających najwyższe kontrakty. Według działaczy, w trakcie sezonu nie potwierdzili oni swoich walorów i wysokich pensji na boisku.
- Ich obecna forma nie odpowiada wymaganiom 2-ligowym. Co będzie dalej - zobaczymy, nie wykluczamy rozmów z tymi piłkarzami - stwierdził prezes Zagłębia Marcin Fortuński.
Prezes nie chciał zdradzić, ile wyniesie w tym sezonie budżet Zagłębia. Przyznał jedynie, że będzie to zależeć od postawy piłkarzy.
- Za awans do ekstraklasy wypłacimy sześciocyfrową premię. Oprócz tego będziemy płacić premię co miesiąc, jeżeli pod koniec miesiąca zespół będzie w tabeli w pierwszej trójce. Jeżeli zdarzy się miesiąc, gdy drużyna zajmie czwarte miejsce,wtedy zapłacimy 50 proc. premii. Ale gdy w kolejnym miesiącu zespół wróci ma jedno z trzech pierwszych miejsc, to zapłacimy150 proc. Gdy drużyna będzie przegrywać, wtedy budżet będzie kilkumilionowy. Jeżeli awansujemy do 1. ligi, wtedy budżet będzie odpowiednio większy - poinformował Fortuński. - Gdy będą dobrze grać - panowie po sezonie będą zamożnymi ludźmi -dodał prezes.
"
co do emerytow to baluszynski ma dopiero 31 albo 30 lat to nie przesadzajmy,ze jes emerytem!Hajduk duzo mlodszy nie jest...Ja uwazam ze do walki o awans oprocz nas wlaczy sie ruch,arka,zaglebie,belchatow tez bedzie wysoko i zobaczymy co ta mpogon wymysli.
147 dni później
Weryfikacja letnich typów...
i przy okazji wspomnien czar :))
z tej piątki ostało się 3 kandydatów
a Szczakowa to co?? ;(
pozdro
Wojtek
ja myśle że to bedzie przedewszystki Pogoń mam nadzieje że Cracovia no i pewnie bełchatów ... szczerze mówiąc nie wierze w Arke ... :/
SaNtO w Pasy w awans Arki juz nikt nie wierzy bo to juz jest nierealne. Żeby się utrzymali to będzie OK, ale o to można być raczej spokojnym, a w nastepnym sezonie może powalczą o ekstralklasę. Odnoszę wrażenie, że nie zwrócileś uwagi na to, że ten temat jest wygrzebany z archiwum i pochodzi z konćca lipca;)
Arka już jest nieaktualnym typem, podobnie jak Ruch, który chyba nie podoła walce. Podobnie Zagłębie. Każdy życzy dobrze Areczce, ale niech się najpierw utrzyma, a o awansie może pomyśli w przyszłym sezonie. Zaczekamy na Nią w 1 lidze! Moje typy w walce o awans to:
1. Cracovia
2. Pogoń
3. Przekręcianka
4. Bełchatów
5. groźne może być Radomsko
Pogoń bedzie cieniem samego siebie na wiosne najgrozniejszy bedzie Bełchatow i Przekrecianka ,awans z pierwszego miejsca dla Cracovii bezdyskusyjnie ,musielibysmy miec strasznego pecha by tego nie dokonac.
Uważam, że Pogoń będzie groźna, ale mamy korzystny układ meczów, więc nasz awans jest baaardzo prawdopodobny.
Reszta niech walczy o kolejne miejsca premiowane awansem.
a no rzeczywsice ... nie zrocilem uwagi :Ptak sobie myslałęm co Ci ludzie pisha ...
Ja uważam że piotrkowia ptak będzie najgroźniejsza(ze względu na spodziewane przekręty). Jeszcze nie jeden klub doświadczy ,, uczciwego sędziowania".I wątpie że listek i spółka mogą im to ukrócić.Nie wiadomo co zrobią z przekręcianką - gdyby oddali im punkty to ich szef który jest czysty jak cały klub jak ,,łza''nie popuści.Bełchatów i Radomsko też mogą zamieszać tak jak piast i jaga.
Normalnie dla mnie czarnym koniem będą BŁĘKITNI!! Oni wywalczą awans. Włączyć się może KSZO. A za rok to GTS będzie walczył o utrzymanie, no!
Oczywscie 1.Craxa
2.Sprzedaffczyki
3.Pewnie Pogon
4.Lubin
pozniej bedzie belchatoff, fameg, arka , lks, ceramika..............
A gdzie Błękitni?;-))
Bardzo smieszne, a zapomnialem jeshcze krzokoff na drugim miejscu przeciez:PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Tylko Pogoń Szczecin. Zapraszam na forum pogononline.pl pozdro!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)