panowie i panie,
swego czasu nabrałem sporej ochoty na zakładanie wesołych tematów na tutejszym hyde parku forum,
miało to swych zwolenników, miało przeciwników,
jest jednak pewna rzecz, o której chce wam powiedzieć,
wszedłem tu minutę temu z postanowieniem, że założę jakiś kosmiczny temat,
ale kiedy zobaczyłem to miejsce, przypomniałem sobie co teraz dzieje się z Cracovią - odechciało mi się, po prostu,
powiedzmy tak: sytuacja jest tak tragiczna, że w żadnym stopniu nie sprzyja żartom,
Cracovia jest czerwoną latarnią tabeli, tak słabej jej pozycji jeszcze nie pamiętam, racja - bylismy w II-iej, III-iej lidze, teraz w extraklasie,
ale cóż z tego?
widok Cracovii na szarym końcu w jakiejkolwiek tabeli, choćby okręgowego ping-ponga, napawa przeogromnym smutkiem,
pozdrawiam gorzko, licze na końcowy rezultat, który poprawi złe nastroje,
Ro Man
-
-
nawet żartować sie nie chce...
ja tam myślę że dobry żart
w tym momencie będzie dobry
Cracovia nie jest czerwoną latarnią, jest na miejscu 15.
jesteśmy czerwona latarnią bezsprzecznie, i niestety, nie obchodzą mnie niuanse tabeli odnośnie miejsc ex-equo, mamy NAJMNIEJ PUNKTÓW w całej lidze, a że Górniczek ma tyle samo bardziej mnie żenuje niż pociesza, wstyd mości panowie
marr.85 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cracovia nie jest czerwoną latarnią, jest na
> miejscu 15.
Jest na 16. - decydują, oczywiście, niuanse tabeli dotyczące miejsc ex-aequo ;)
thunderlord Napisał(a):
> marr.85 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Cracovia nie jest czerwoną latarnią, jest
> na
> > miejscu 15.
>
>
> Jest na 16. - decydują, oczywiście, niuanse
> tabeli dotyczące miejsc ex-aequo
Jesteśmy na 15. bo mamy lepszy bilans bezpośrednich meczy z Górnikiem. Nawet w sytuacji gdy rozegrano tylko jeden to własnie to się liczy a nie bilans bramek ze wszystkich spotkań. Polecam lekturę regulaminu rozgrywek Ekstrklasy
panowie, bo zaraz się zdenerwuję, ja tu piszę o plamie na honorze naszego klubu czyli miejscu w ogonie stawki a wy mi tu regulaminem rozgrywek wyjeżdżaćie, czy gdyby za nami byłby zdegradowany klub np Kmita Zabierzów i zbierał same walkowery to też cieszylibyście się że nie jesteśmy czerwona latarnią? trochę powagi w obliczu tragedii i wstydu proszę
no dobra, ale miało być do śmichu
a nie do pionu
A czemu bycie czerwoną latarnią miałoby byc plamą na honorze? Każdemu się może przytrafic, a komuś zawsze musi. Plamą byłoby na przykład wycofanie się z rozgrywek jak wymieniony Kmita. Plamą byłoby kupienie sobie miejsca w ekstraklasie jak... wiadomo kto.
Ale bycie [b]chwilowo[/b] na dnie tabeli?
Nawiasem mówiąc, określenie "czerwona latarnia" pochodzi z języka kolejarskiego: niegdyś na ostatnim wagonie pociągu umieszczano właśnie czerwoną latarnię, przez co przenośnie używa się tego określenia w odniesieniu do ostatniej drużyny w tabeli. Wyrażenie to jest zreztą międzynarodowe - na przykład w Hiszpanii zamykająca tabelę ekipa to "farolillo rojo" :)
W takiej sytuacji zarząd powinien chyba pójść po rozum do głowy i do końca sezonu wpuszczać kibiców za darmo, ewentualnie za symboliczna zlotówke.
Nieznany Napisał(a):
> W takiej sytuacji zarząd powinien chyba pójść
> po rozum do głowy i do końca sezonu wpuszczać
> kibiców za darmo, ewentualnie za symboliczna
> zlotówke.
wiesz jakby sie ludzie rzucili ? i jeszcze przyszli by ludzie ktorzy pierwszy raz na meczu by byli,a dla tych co sa na kazdym meczu jak ja (nie mam karnetu bo mnie nie bylo stac) nie starczyloby biletow...10zl raz na dwa tygodnie ludzie nie uzbieraja ? tylko 3 piwka trzeba odpuscic...zadnych darmowych wejsciowek...
Nigdy nie spadniemy !!!
Odwroc tabele ;)
Kmita nie jest zdegradowana.
576 dni później
historia kołem sie toczy...
pilka - mloda ekstraklasa
koszykowka 2 liga
hokej kobiet
pingpong - 3 liga
wszystko kompletne doly
brydz (2liga) lider, i szachy (3liga) srodek tabeli.
dramat.
Hokej- lider:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)