Groclin testuje Iwańskiego.
-
-
Szczakowianka chyba uratowana
hmm, może i testuje, ale szczakowianka chce go sprzedać za 1,5 mln zł.Tak przynajmniej podaje tempo.Jak bedzie to zobaczymy.
różnie może być
interia.pl
Kolejna afera w Jaworznie?
28.11.2003 16:54
Tadeusz Fudała, prezes Przedsiębiorstwa Komunikacji Miejskiej i prezes klubu sportowego Garbarnia-Szczakowianka-Jaworzno, jest posądzany o sprzeniewierzenie 1,5 mln złotych. Pieniądze miały trafić z PKM na konto osławionego - m.in. "aferą barażową" - klubu sportowego.
Kierowane przez Fudałę Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej w Jaworznie nieformalnie sponsorować miało kierowany przez niego klub piłkarski. Tak przynajmniej twierdzi raport opracowany przez specjalną komisję powołaną przez PKM. Łącznie chodzi o 1,5 mln złotych.
Nieoficjalnie wiadomo, że za te pieniądze fundowano zawodnikom kosztowne obozy szkoleniowe, klub miał też nimi płacić za prąd i gaz, sporo też miało kosztować niezbyt legalne zatrudnianie pracowników.
Na polecenie władz miasta wszelkie nielegalne transakcje bada zewnętrzna firma audytorska. Prace mają zakończyć się do końca listopada. Jeden z wątków bada także prokuratura.
Tadeusz Fudała nie czuje się winny i twierdzi, że nie wziął do swojej kieszeni ani złotówki. Na razie prezes klubu sportowego jest zawieszony w pełnieniu funkcji prezesa PKM Jaworzno. Do pracy przychodzi tylko po pensję. Pobiera też diety radnego sejmiku i czeka na finał sprawy.
klub zlikwidowac,stadion spalic,ziemie zaorać........AMEN!!!!!!!!!!!!!!!
aferzysci zawsze beda aferzystami.............
to juz sa jaja z tym trzeba walczyc
Kwadratowe jaja !!!!!!!
hamer, stadion jest Victorii...
I tak zaraz pojawią się głosy , że Fudała jest czysty jak łza. Później trzeba go będzie przeprosić a na koniec dostanie odszkodowanie i order Orła Białego...
Victoria to przydupasy wisły, więc tym bardziej spalić :)
to spalic obydwa stadiony bo na pewno juz sa zarażone dżumą......:-) AMEN RAZ JESZCZE!!!!
Święte słowa. A fe z Fudałą, brzydziłbym sie go patykiem dotknąć. To ja też Amen. - C=H=R=Z=A=N=Ó=W=- Z-= C=R=A=C=O=V=I=Ą-
Dzisiaj w Rmf-ie mówili,ze jak Szczakoewiance PZPN przywróci 10 punktów to inne drużyny będa z nimi ( szczakowinaka ) bojkotować mecze. Ale jak będą bojkotować to nie mówili.
Proponuję strajk włoski. Wszyscy grają na fula i wygrywają...
Fenix, nie "mówili", tylko sam MISIOR tak mówił, był z nim wywiad.
hmm, to co napisali na interii o tych pieniądzach to jest stare jak swiat.Nie wiem czy to prawda czy nie, ale jedno jest pewne gosciu z innej parti to zglosił tę nieprawidłowść, bo sie konczy kadencj jego i do tego czasu nic nie zrobił, wiec musiał coś zrobić!!
I sie postarał o takie gówno.
A czy stadion spalicie wiem czemu by to mieli robić.Zaczynacie byc nad wyraz smieszni
Cała II liga stoi murem za bojkotem co do oddania 10pkt "przekręciarce". Albo wracają do 1 ligi , albo spadek do 3. Jak im oddadzą punkty to............
"Trzebinia Zawsze Wierni"
1. nie mylic Klubu ze parszywym prezesem jego! Nam sie tez podejrzani prezesi w historii trafiali.
2. Oddanie 10 pkt w tym momencie Szczakowiance to granda najwyzszej klasy. Albo sa winni albo nie(tzn . nie ma dowodow winny) . Jak nie to powinni dostac "kopa w gore" spowrotem do extraklasy. Natomiast jak tak to -10 pkt w wypadku faktycznych dowodow JEST O WIELE ZA MALA KARA. Powinna byc degradacja do 3 ligi (z
drugiej bo jak barazu nie wygrali tylko kupili to nie awansowali do pierwszej.
3. XytraSS - kolego z Jaworzna rozumiem i cenie ze probujesz bronic swego klubu ale Ty tez zrozum ,ze kibice maja juz "powyzej uszu" dzialalnosci prezesa F. Od 3 lat co rok to jakis numer.
Fikus , Misior mówił,że będą protestowali. Później komentator Rmf powiedział,że drużyny występujące w II lidze palnują bojkot meczów z Szczakowianką. Nasz prezes nie mówił o bojkocie tylko o proteście ( ja zrozumiałem proteście,ale pisemnym) przeciwko ewentualnemu przywrócenie 10 punktów. Ponadto stwierdził, że jeśli Pzpn pomylił się to drużyna z Jaworzna powinna mieć zagwarantowane miejsce w I lidze.
Wiadomość zmieniona (29-11-03 08:13)
Wydaje mi się, że wczoraj PKS miał wydać orzeczenie w tej sprawie.
z piatkowego posiedzenia zarządu pzpn:
"Zarząd PZPN upełnomocnił: wiceprezesa Związku Eugeniusza Kolatora, przewodniczącego Najwyższej Komisji Odwoławczej Eugeniusz Stanka oraz członka Wydziału Dyscypliny Wojciecha ZIelińskiego do reprezentowania Polskiego Związku Piłki Nożnej przed Trybunałem Arbitrażowym przy Polskim Komitecie Olimpijskim w sprawie tzw. „afery barażowej”.
Nowym członkiem Wydziału Dyscypliny PZPN został Paweł Granecki. Ze składu tego wydziału odwołani zostali Sebastian Pabian oraz Maciej Wojdan."
dla przypomnienia -
Eugeniusz Kolator: Upublicznienie taśm w mediach pokazuje, że mieliśmy dowody i wystarczające podstawy do ukarania handlarzy meczami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)