Panie KOTU... ja przypomnę, że Comarch kilka lat temu też zapłacił regionalnemu telewizorowi publicznemu za transmisje (PO, Podhale)... nazywało się to "transmisja sponsorowana przez Comarch"... W siatkówce może i dwa lata płacili - efekt? dziś telewizory walczą o to prawo.
Panie Panie Pizza... w okresie przygotowawczym, to niektóre Kobiety chętnie by popatrzyły w telewizor, by oglądnąć hokeistów w strojach nieco lżejszych albo ... nie zapominajmy o drużynach żeńskich (jakaś "ukryta kamera" w szatni?) :):):)
Sorry.. znów mi się nicki pomyliły
-
-
MISTRZOSTWA śWIATA - DYWIZJA I, GRUPA B, TORUŃ 11 - 17.04.
Panowie zgodzę sie z Wami po częśći...Uważam ze wcale nam dużo do awansu nei brakło...
Ale by awansować to MUSIMY grać w pełnym składzie, czyli muszą grać wszyscy najlepsi hokeiści. I oczywiście przewagi i z Ukrainą i Włochami gramy po parę minut 5na 3 i bramki nie strzelamy a nawet mamy problem by strzał oddać....
Z Ukraina wystarczyło jedna pzrewagę wykorzystać i nadal byśmy walczyli o awans mimo takiego skladu.....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Panie Zubereg... niewiele.
W sumie to i któryś Pan Piłkarz Pasów po 0:4 na Łazienkowskiej mówił, (cytuję z pamięci); "Nie musieliśmy tego meczu przegrać. Szkoda, że nie wykorzystaliśmy sytuacji przy 0:0 czy 0:1. Wtedy losy meczu by się inaczej mogły potoczyć".
W sumie dwie porażki na cztery mecze, to wcale tak dużo nie jest. Pokonaliśmy Rumunów i Holandię.. może i Brytyjczyków się uda - pewnie już poimprezowali, to będą mieć kłopot z utrzymaniem równowagi :).
I tu nie chodzi o Pański, Panie Zubereg pogląd. Ja boję się, że spece z PZHL i Pan Trener i niektórzy Panowie Zawodnicy też przyjmą taki pogląd... w sumie "nic się nie stało"
dreamer
Ja nei piszę ze nic się nei stało.....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Moim zdaniem niewiele do awansu brakło... No może nie do awansu, tylko do wygrania meczu z Włochami (z Ukrainą nie oglądałem - więc się na ten temat nie wypowiem). Było nieźle (1:1), przetrzymaliśmy grę w 3 na 5, niestety bramka zawalona przez Radzika (ile za to sytuacji innych wybronił...), później mieliśmy przewagę, niewykorzystana gra w 5 na 3 i w końcu głupi faul Borzęckiego (5 minut + kara meczu)... Bramka na 1:3 i w zasadzie po meczu...
Generalnie uważam, że mecz był wyrównany i równie dobrze mogliśmy wygrać. Jeśli dziś Ukraina wygra z Włochami, to sie nie zdziwię.
Swoją drogą, to oglądałem mecz w niekodowanym RAI SPORT. W tym miejscu pozdrawiam wszystkie kodowane stacje telewizyjne z Polsatem Sport i TVP Sport na czele. Żeby MŚ (jedyne bodajże w tym roku w Polsce - i to w grze zespołowej) nie były w żadnym otwartym kanale transmitowane, to ciężko mi zrozumieć... I jeszcze to śmieszne zachowanie TVP (jak zauważył już sterby). Decydujący mecz polskiej drużyny się właśnie zaczyna (20.00) a głównych wiadomościach ANI SŁOWA o MŚ w hokeju rozgrywanych w Toruniu... Żenada.
Ale o tym, co trasmitują w TVP Sport, to jakże chętnie i dużo niejednokrotnie nawijają...
Gdyby byl troszeczkę inny skład mogliśmy awansować,a tak to jadą po naszych Cracovii grajkach , przecież nie tylko oni zawiedli,dobrze zrobił Różański zrezygnował,bo czuł co będzie.Kto to Danieluk czy Banaszak???
do przewidzenia, skład trochę dziwny, trudno by jechali po anonimowych zawodnikach cisną MP i taka prawda, ale ja bym nie narzekał, niestety nasz hokej jest w takim miejscu a nie innym na tle Ukrainy i Włoch było widać ile Nam brakuje a brakuje sporo do średniaków, jedyny plus? to że dużo młodych zawodników miało możliwość zagrać z lepszymi ...
Dokładnie. Młodzi lizneli trochę wyższego poziomu a taka Ukraina to jeszcze trochę i nie będzie miała kim grać skoro grała weteranami. Moze faktycznie trzeba poszukać w stanach i Kanadzie grajków z polskimi korzeniami i zachęcić do gry z orzełkiem na piersi.
Nasz wystep na mistrzostwach najlepiej podsumował Heniek Gruth. Wogóle facet zna się na rzeczy i to on powinien być szefem wyszkolenia PZHL. Niestety w polskich realiach by się nie dało osiągnąć tego co w Szwajcarii.
Więcej lodowisk, dzieci, kasy, szkoleń trenerów, zaangażowania klubów. Jednolity system szkolenia od najmłodszych lat.
No to na koniec przegrana (po dogrywce) z "potęgą" jaką niwątpliwie - w hokeju na lodzie - jest Wielka Brytania i 4 miejce... :(
AWRUK
Panowie - musimy sobie uświadomić że niestety my również nie jesteśmy potęgą.
Angole idą do przodu i niebawem trzeba bedzie ich gonić jak i węgrów.
No nie wiem, czy Angole idą do przodu... Od dawna grają w I dywizji i nic poza tym... Kiedyś daaawno temu (raz chyba) zagrali w grupie "A" (jeszcze się tak wtedy zwała) i tyle... Co prawda zawsze nam z nimi ciężko szło, ale jakoś porażek sobie nie przypominam (no może jedną :)). U siebie pasowało z nimi wygrać.
Czyli rzeczywiście... [i]wcale nam dużo do awansu nie brakło[/i]
:(:(:(:(
Panowie, to był turniej u nas... Tu trzeba było wykorzystać wszelkie okazje i szanse. To być może była niepowtarzalna na lata szansa awansu sportowego i szansa na pokazanie tego wspaniałego sportu wielu Polakom.
Również szanse związane z promocją, przyciągnięciem jakowyś nowych sponsorów do klubów i reprezentacji... a nie dupy dawać z Anglikami.
W przyszłym roku będziemy się emocjonować grą z Koreą... Dobrze, że RPA i Hiszpania grają jeszcze niżej. A z grupy równoległej spadła Australia... może za rok, dwa wielki mecz z Nową Zelandią - bo właśnie awansowali troszkę?
Zarządowi PZHL wielkie gratulacje.. przyznajcie sobie jakieś premie! Bo przecież turniej rangi MŚ się odbył, obyło się bez wpadek organizacyjnych... Wszyscy w sumie wyjeżdżają zadowoleni.
Tylko jacyś głupi kibice polskiego hokeja mają o cokolwiek pretensje :(:(:(
MURWA KAĆ
Gdyby ten ostatni mecz wygrali, to sądzę, że wydźwięk całych mistrzostw byłby jednak inny...
Po meczu z Włochami też byłem zdania (patrz wyżej), że niewiele brakło do awansu, no ale ostatni mecz, to prawdziwa porażka... Odpuścili, czy jak ?
Wydaje mi się że już im sił brakło. Widać było że angole są szybsi.
Wszystko w Toruniu poszło jak z płatka oczywiście organizacyjnie,tylko na końcowym bankiecie podobno odbyła się bójka Oliwy z kilkoma zawodnikami.
tornado Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wszystko w Toruniu poszło jak z płatka
> oczywiście organizacyjnie,tylko na końcowym
> bankiecie podobno odbyła się bójka Oliwy z
> kilkoma zawodnikami.
http://sport.onet.pl/0,1272320,1955143,wiadomosc.html
Hehe jeden Oliwa wszystkich chłopców "skasował" :)
co NHL to NHL ;)
Swietna promocja hokeja w Posce:
http://www.sport.pl/hokej/1,64952,6519537,Po_MS_w_Toruniu__Bojki_Oliwy_to_nie_wszystko__sedziowie.html
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hehe jeden Oliwa wszystkich chłopców "skasował"
Wśród "skasowanych" jest podobno Noworyta :(
Pamiętam mecz w NT parę lat temu, jak Chris niby grał w Podhalu, ale był kontuzjowany i podczas zajść na trybunach z udziałem naszych stał na lodzie i z drwiącym uśmieszkiem patrzył na trybuny, gdy nagle na jego butach wylądował 100kg ochroniarz.
Mina Oliwy - bezcenna. :D
"Pobiegł na górę, zawołał kilku innych hokeistów na pomoc i zeszli do mnie. Patrzę, a Kolusz wywija żelazkiem. I nie wyglądało na to, że chce coś wyprasować. Tupnąłem nogą i uciekli - dodał." http://sport.onet.pl/0,1272320,1955799,wiadomosc.html
Cała sytuacja opisywana od wczoraj w internecie jest, z jednej strony "przezabawna" z drugiej przykra. Osobiście nie lubię Krzysia O. Bardzo lubię sobie nucić pamiętny zaśpiew z NT gdy widzę jak Krzyś udaje twardziela. Jeśli to co zacytowałem jest prawdą, to musiała być niezła komedia. I ciekawi mnie tylko co Leszek Laszkiewicz może o tym powiedzieć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)