Gdzie jest pierwsza strona a gdzie druga ?? A gdzie nasza , ta trzecia ??
-
-
Ruczaj
Też zawsze to rozkminiałem, choć "geograficznie" - rozkład ulic czy nawet bloków, Ruczaj znam bardzo dobrze.
1 i 2 to tam gdzie są psy, kawałek dalej jest trzecia, a my z bratem mieszkamy zaraz za 3 stroną:-)
proste, nie?? :D
A moze cos dokladniej - typu obreb jakich ulic to jaka strona :)
1 strona-na lewo od Grota i Kobierzyńskiej-jadac od strony Kapelanki-konczy sie na kościele zdaje sie
2 strona-to trójkąt między Grota, Kobierzyńską i Bułgarską
3 strona-za Bułgarską
chyba niczego nie popieprzyłem...
Pętla autobusowa to 3 strona - tak najłatwiej
jak jest uliczka od grota roweckiego na skałki to tam zaczyna sie trzecia strona az pod nowe blokowiska i w strone klinów. Wczesniej jest drugado "zielonego" a na wysokości tesco jest pierwsza.
[img]http://i39.tinypic.com/33k9pjp.jpg[/img]
Ruczaj Zaborze zawsze Cracovii pomoże ... :)
na mapce którą zapodał Tyrolek jest ulica Stanisława Rostworowskiego....mi sie wydawało, że to Bułgarska..
to jakas stara Mapa, bo kilka ulic źle naniesionych
To Google Maps zdaje sie :)
Cracovia wyznacza nowe kanony podziału administracyjnego.
Hamer, Bułgarska to stu metrowa "ulica" bez afsaltu wysypana kamieniami ;)
Urzędnicza to MY .
:d
acha no i zapomniałem dodać ,że Dirleton też....:D
Dopre, czyli nawet, gdybym kiedys zaakceptowal decyzje Staruszkow i wyprowadzil sie z Nimi z Dabia na Kobierzynska, to i tak zamieszkalbym na obecnym terenie pasiastym... Niestety, 18 lat temu Pasow na Ruczaju raczej nie widywalem, to bylo wioskowe osiedle raczej psiurskie, z jednym autobusem 114 konczacym jazde przed ul. Rostworowskiego, a ja uparlem sie i zostalem na Dabiu;-) Chyba wyszlo mi na dobre;-)
PS. blad, byl jeszcze Ikarus przegubowy 106 konczacy u czubkow;-) Jako urodzony Dabianin, nie bylem w stanie zrozumiec, jak mozna mieszkac w niby Krakowie, gdzie tramwaj mozna sobie obejrzec z daleka przy Kapelance i zakupy robic w jednym Major Markecie;-) Tam, gdzie teraz kampus to szczere pole juz bylo z chwastami i trawa...
Są jacyś kibice na osiedlu europejskim?
Na ruczaju Cracovia jest tez po częsci na 1 stronie ale to mało osób a na 2 stronie znam tylko 2 osoby za Pasami..Co do trzeciej strony Cracovia jest tu juz długo ponad 10 lat napewno..Tam gdzie major market to sama psiarnia czyli 2 strona.Na 3 stronie tez jest duzo psiarni ale tu oni nic nie mają do powiedzenia i sie nie obnoszą z barwami bo wiadomo czym to grozi...
Yaguarundi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Są jacyś kibice na osiedlu europejskim?
są i na Chmieleńcu też
a dalej Kliny czyli też Cracovia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)