Kto z imienia i nazwiska odpowiada w klubie za terminowe wpłaty do PZHL anulujące kary zawodników???
-
-
Pytanko!
dzwoń do klubu bo takimi sprawami zajmować się może kilka osób.
Kierownik drużyny, drugi trener bądź ktoś z Wielickiej.
To się pięknie zajmują.
Kpina jakaś z tą wpłatą należnych pieniędzy... Żeby nie wpłacić w terminie, ehffff...
oj nie jedna kara się nam należała ale lepiej o tym publicznie nie pisać.
ale widząc ostatnie tendencje to skutecznie się wykręcamy od płacenia.
ale:
REGULAMIN DYSCYPLINARNY PZHL
ROZDZIAŁ IV
RODZAJE PRZEWINIEŃ DYSCYPLINARNYCH I WYMIAR KAR
§ 7
7. W rozgrywkach PLH istnieje możliwość zamiany całości kary dyskwalifikacji wynikającej z regulaminu dyscyplinarnego do 4 spotkań na karę pieniężną, przyjmując wartość jednego spotkania na 1.000,- zł.
[b]Kwota ta musi być przez klub wpłacona na konto PZHL najpóźniej w dniu zawodów a
kopia dowodu wpłaty przesłana faksem do Związku[/b]. Decyduje data stempla urzędu
pocztowego lub banku. W przypadku stwierdzenia braku wpłaconej kwoty w
ustalonym terminie, na klub zawiniający zostanie nałożony walkower oraz kara
pieniężna.
profesjonalisci od siedmiu bolesci, wstyd i tyle. AMATORZY, za czasow entuzjastow tego nie bylo!!
Jesli by to bylo po raz pierwszy to nie ma sprawy ,ale to juz ktorys raz kiedy czegos nie dopilnujemy ,widocznie nie ma tak naprawde osoby ktora by pilnowała spraw oraganizacyjnych lub co gorsza nie nadaje sie do tego!!!
Czy można wiedzieć o co chodzi?
Dostaliśmy walkowera w wygranym 3-2 meczu z Podhalem bo za późno Laszke po bójce z Da Costą wykupiono. Na szczęście bez znaczenia dla układu tabeli.
Ale swoją drogą wtedy niezłe zamieszanie było.
WGiD zweryfikował mecz PLH pomiędzy drużynami Wojas-Podhale i Comarch Cracovia z dnia 18 stycznia br., jako walkower na korzyść Wojas Podhale, ponieważ w meczu wystąpił zawodnik L.Laszkiewicz, który był nieuprawniony do gry. Ponadto nałożył na klub Comarch Cracovia karę finansową w wysokości 3 tys. zł
WGiD zweryfikował mecze I ligi z dnia 20 i 21 września 2008 r. pomiędzy drużynami Unii Oświęcim i MKS Cracovia, jako walkowery na korzyść Unii oraz ukarał klub MKS Cracovia karą finansową w wysokości 12 tys. zł.
Postępowania w sprawie kosztów poniesionych w związku z tym przez Unię Oświęcim zostało umorzone ze względu na porozumienie zawarte między klubami. KS Unia Oświęcim zostało ukarane karą finansową w wysokości 300 zł ze względu na zbyt późne wysłanie zawiadomienia o godzinie rozpoczęcia w/w spotkania.
czyli razem 15 tyś zł. :/
skoro jest temat pytanko - to ja chciałem zadać następujące:
czy Comarch Cracovia to "on"? to pierwszy człon świadczy o rodzaju? zakładałem że przydomek sponsora nie zmienia rodzaju - jeżeli w dalszym członie jest nazwa dotychczasowa, ale jak dzisiaj zobaczyłem w necie:
(...) [i]4 - tyle razy z rzędu Comarch Cracovia [b]grał[/b] w półfinale play-off[/i] - to aż mi się jakoś dziwnie zrobiło :(
Drażnią mnie te nazwy sponsorów dodawane do klubów. Klepiąc na stronie staram się używać tradycyjnych nazw.
a ja dla zainteresowanych-wiecie dlaczego nasi nie rozegrali sparingu w przerwie? Ja wiem ,niedostali kasy na autobus jaja co? a wy pytacie o winnych?
...
Ile numerów liczy już gazetka "TYLKO CRACOVIA"?
Kiedy ona wgl powstała i gdzie ją zawsze można kupić:)?
Dwa.
Zerowy i pierwszy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)