zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A na kim był karny strzelony przez Polczaka?
>
ktoś centrował [Pawlusiński?] i piłka odbiła się jakiemuś Stalowemu od ręki..
niedługo potem wątpliwa sytuacja z Moskałą.. przynajmniej z mojej strony wyglądało na wątpliwą i kto wie czy tam nie było drugiego karnego..
potwierdzam słaby mecz, jedynie Polczak znów na spory plus.. trzeba powiedzieć, że nie schodzi poniżej wysokiego poziomu, jak zostało napisane wyżej..
-
-
CRACOVIA - STAL STALOWA WOLA / CRACOVIA - START OTWOCK
Z oficjalnej:
76
Wysocki uderzył z granicy pola karnego, ale Wróbel broni dziś bardzo dobrze!!!!
72
Wróbel!!!! W fantastycznym stylu wybronił strzał z jedenastu metrów!!! Uderzał Kęsek
71
Szybkie wyrównanie? Rzut karny dla Startu!
66
Uwaga! Kęsek huknął z rzutu wolnego z 25 metrów - pewnie broni Wróbel!!!
60
Uwaga! Luke uderzył z zaskoczenia z ostrego kąta - Wróbel zdążył z interwencją!!
43
Wróbeeeeeel!!!!! Fenomenalnie interweniował po strzale Choińskiego z 8 metrów!!!!
14
Uwaga!!! Kuźmińczuk uderzył z rzutu wolnego z 22, może 23 metrów - broni Wróbel!!
Cabaj: uwaga - młody atakuje :):):)
Co Kostek robi na środku obrony?
Jak Kostrubała ma grać na stoperze to lepiej go do drugiej ligi wypożyczyć. I tak szanse na grę zarówno w środku jak i na obronie ma niewielkie. A tak to odbudowałby się po kontuzji i w nowym sezonie podjął walkę o skład.
Takie wystawianie zawodników jak Dudzic w środku pola, Kostrubała na stoperze itp. nikomu nie służy. Potem tylko krzyki na forum jak to źle nie zagrał, a tu nie ma się czemu dziwić jak nigdy nie grał na danej pozycji.
Tupalski kontuzjowany, wiec ktos musial zagrac. To raz. Dwa to to, ze Platek chce w nim wyrobic pewne nawyki gry destrukcyjnej.
Tym kimś mógł być Milosević. Moim skromnym zdaniem obok Polczaka najlepszy nasz stoper, ale widocznie Płatkowi do koncepcji nie pasuje. Rozliczymy go z wyników po zakończeniu sezonu.
Mecz ze Startem widziałem i tyle mogę powiedzieć: kopanina, kopanina i jeszcze raz kopanina. Składnych akcji było może 2-3, bramka z przypadku, obrona nie mogła wybić piłki, ta jakoś trafiła pod nogi Tatary a ten strzelił. Karny wywalczony przez szybkość Dudzica.
Obrona Wróbla pierwsza klasa...
Klich na duży plus, ale jeszcze długa droga przed nim.
Kłus z Kuligiem ładnie dyrygowali grą, pierwszy w środku pola i ataku, drugi w obronie. Niestety bezbłędni też nie byli.
Z oficjalnej widzę że Sacha był na boisku, był? Nigdzie go nie było widać, chyba że to ten pan co mu piłka odskakiwała od nogi przy przyjęciu...
Płatek w drugiej części meczu sporo krzyczał, i dobrze, bo krzyczał mądre rzeczy, szkoda że go nie słuchali... Gdyby to był mecz ligowy, nie strzelilibyśmy nic, a zapewne dobra ofensywa umiałaby wykorzystać nasze błędy w obronie...
Mecz ligowy pod koniec stycznia majac w nogach dwa tygodnie naprawde mooooocnych treningow sie nie zdarza, wiec nie szukajcie dziury w calym.
Byłem na obu sparingach i może najpierw ogólnie.
Chłopaki ostro trenują między innymi na siłowni i to wyraźnie wpływa na grę
szczególnie w drugich połówkach.
Poza tym opinie na temat gry poszczególnych piłkarzy odnoszą się do tego co prezentują teraz, a więc po pierwsze w trakcie ostrych obciążeń treningowych
a po drugie na miesiąc przed godziną zero.
O tym kto się załapie do 11, kto do 16 meczowej, decydować się będzie po powrocie z Hiszpanii, a teraz do rzeczy
CRACOVIA - STAL STALOWA WOLA 2 : 2 (1 : 0)
1:0 - Nowak 17\'
1:1 - Muzurczuk 49\'
1:2 - Piszczek 65\'-k.
2:2 - Polczak 87\'-k.
Cracovia: Cabaj - Sasin, Polczak, Murawski, Wasiluk - Pawlusiński, Baran, Nowak, Szeliga, Mierzejewski ? Misan oraz Snadny, Kozieł, Moskała.
Bramka na 1-0 to świetne dorzucenie Wasiluka. Odkręcająca piłka poza zasięgiem obrońców a w zasięgu, najpierw Misana a potem zamykającego akcję Nowaka.
Świetna wrzutka!
1-1 to Murawski... On był pierwszym który mógł i powinien to przeciąć, wrzutka jednak przeszła nad nim i gość wbiegł mieczy Murawskiego i Polczaka sam na sam...
Karnego zrobił dopiero co wprowadzony młody junior Kozieł.
A brama na 2-2 to za rękę. Nowak już z pola karnego ostro centrował i trafił gościa w wyciągniętą rękę. Polo uderzył nawet nieco zbyt ryzykownie,bo mocno i pod sama poprzeczkę. No ale wpadło.
Do przerwy gra wyglądała jako tako, po przerwie siadła kompletnie.
Co do zawodników. To może o Murawskim bo się 1 raz pokazał
No więc grał na stoperze i na dziś jest najsłabszym zawodnikiem na tej pozycji jaki wystąpił w obu sparingach. A na stoperze grali min. Polczak, Karwan, Milosevic, Kostrubala, a nawet Wasiluk...
I druga nowa twarz czyli Misan. Napisze krótko na dziś gość się nie nadaje.
Jest jeszcze Mierzejewski... z fryzu i ruchów nieco podobny do Misana
Podobnie jak Damian na dziś gość jest wg mnie poza kadrą meczową (poza 16).
Jako ze po przerwie wszyscy prezentowali się słabiej, to pozwolę sobie tylko delikatnie pochwalić...
Hmmm Pawlusińskiego, Nowaka, Barana i Szeligę
CRACOVIA - START OTWOCK 2 : 0 (0 : 0)
1:0 - Tatara 70\'
2:0 - Kaszuba 79\'-k.
Cracovia: Wróbel - Kulig, Karwan, Kostrubała, Baliga - Sacha, Kłus, Dudzic, Klich, Moskała - Kaszuba oraz Milošević, Snadny, Tatara, Kozieł, Tomczuk.
No i drugi mecz.
Przyznam ze zawodnicy z tego meczu wyglądali jako tako także po przerwie. Może to mieć związek z faktem ze przeciwnik był może słabszy .
Brama na 1-0 to zamotka graczy Otwocka. Podczas próby wybicia piłki z pola karnego jeden nabił drugiego i piłka wylądowała na nodze u Tatary,
był blisko przed bramkarzem i mógł uderzać ale Kacper zachował się bardzo dobrze, bo objechał bramkarza i z kąta trafił do pustej.
Dosłownie w następnej akcji Start zrobił karnego. Jak to było... wślizg Karwana wg mnie czysty i w piłkę
ale sędzia zagwizdał
Sprawę wyjaśnił za to Wróbel bo wybronił w ładnym stylu.
Karnego dla nas zrobił Dudzic, ostro wszedł w pole karne i zdecydowanie zahaczył się o nogi obrońcy. Kaszuba karnego uderzył mocno i w środek .
Co do zawodników. To powiem tak dwaj gracze z którymi z tej grupy wiążemy pewne nadzieje zagrali nieźle.
Chodzi o Klicha i Kaszubę. Pokazał się tez Sacha na skrzydle. Natomiast drugie skrzydło obsadzone przez Dudzica wciąż dramatyczne...
Gdyby chodziło o punkty to można by pochwalić Bartka za zrobienie karnego ale w ocenie jego gry a więc w ocenie jego czytania gry,
tego jakie decyzje podejmuje, jak podaje no to ja łapie doła jak go oglądam...
Idzmy dalej. Zarówno Kłus jak i Moskała są na dziś co najwyżej w 16. meczowej
Natomiast bardzo wysoko oceniam postawę dwóch zawodników skazanych na niebyt,
bo jak wiadomo zarówno Milo jak i Tatara, są na indeksie (ten pierwszy u Płatka, ten drugi u Tabisza)
Milosevic wygrał wszystkie główki, świetnie się ustawiał i dyrygował defensywą. Gdyby brac pod uwagę względy czysto piłkarskie
to jakbym miał wybrać parę stoperów na hipotetyczny mecz we środę to stawiam na duet Polczak-Milo
A drugi pozytyw to Tatara. Zaprezentował się całkiem nieźle i fajnie było oglądać współpracę Kaszuba ? Tatara.
No więc na koniec taka kadra na mecz we środę np. tego co było dziś.
No i ustawienie takie jak chce Płatek czyli 4-2-3-1
Cabaj
obrona srodek: Polczak - Milosevic
obrona boki: Wasiluk - Sasin
def pomoc: Baran - Szeliga
ofensywny pomocnik: Nowak / Klich (od 60 minuty)
skrzydła: Pawlusiński, Tatara
szpica: Kaszuba
Herostrates21 Napisał(a):
> Tym kimś mógł być Milosević. Moim skromnym
> zdaniem obok Polczaka najlepszy nasz stoper, ale
> widocznie Płatkowi do koncepcji nie pasuje.
> Rozliczymy go z wyników po zakończeniu sezonu.
Żeby nikt nie myślał że Płatek już mi nie pasuje bo tak nie jest:)Każdy byle nie DOKTOR!
Wkurzył mnie z Witkowskim vide Grzegorzewskim,a do tego Milosevica chce się pozbyć,a wedlug mnie i nie tylko mnie jest to najlepszy środkowy obrońca obok Polczaka!!!
Płateczku nie wszyscy bieganiem bezładnym po boisku robią punkty!!!
Patrz tutaj Frankowski,Giza,Roger,Pawlusiński...
wiadomo harować trzeba ale inteligencja boiskowa też jest ważna!!!
KARWAN jest cieniutki przy Milo!!!
Raf Jedynka napisał
"Jako ze po przerwie wszyscy prezentowali się słabiej, to pozwolę sobie tylko delikatnie pochwalić...
Hmmm Pawlusińskiego, Nowaka, Barana i Szeligę"
Szkoda, że nie było Radwańskiego, bo na pewno zostałby wyrózniony. Pewien stereotyp ciągle funkcjonuje.
Ani Pawlusiński, ani Nowak dobrze nie grali, a tym samym zasługiwali na jakiekolwiek wyróżnienie.
W tym meczu poza Polczakiem nikt nie zasługiwał na wyróżnienie, bo gra była na trzecioligowym poziomie.
Dramatycznie słaba była gra Barana, jak na jego możliwości. Mam nadzieję, że to przeciążenia treningowe, a nie uraz do walki po kontuzji. Mało waleczny Baran będzie tracił połowę swojej wartości.
Zdecydowane poparcie dla Płatka za pozbycie się Witkowskiego, mniej primabalerin w zespole, to tym lepiej.Dziwne jest, to że w zamian nie przyszedł Grzegorzewski, pewnie nie ma kto zapłacić Concordii za transfer.
Zdecydowanie natomiast nie zgadzam się na odsuwanie Milosevica, jest to po pierwsze profesjonalista jakich rzadko się spotyka wśród piłkarzy Cracovii , a po drugie jak widzę grę Karwana i Milosevica, to się zastanawiam, gdzie Płatek ma oczy. Milosevic dużo widzi, ma cechy przywódcze, bardzo dobrze gra w powietrzu, jest dobry technicznie i emanuje spokojem, co jest bardzo istotne w grze obronnej.Wszyscy wiedzą, że nie przepracował prawidłowo letniego sezonu przygotowawczego stąd jego słabsza gra jesienią.
Drugi mecz ze Startem stał na dużo lepszym poziomie. Mogła się podobać gra Tatary. Nie rozumiem dlaczego Kostrubała próbowany jest na obronie, jak jego miejsce jest w pomocy, tym bardziej, że na dzień dzisiejszy nie ma zawodników blisko pierwszej jedynastki, którzy potrafią zagrać nieszablonowo do przodu. Bo grający na rozegraniu Nowak, to jeden wielki chaos i przypadek.
Klich znowu zagrał jedną super piłkę i popisał się jedną brazylianą, a poza tym niczym się specjalnym nie wyróżniał.
Trudno jednak wyciągać daleko idące wnioski po takich meczach szczególnie po ciężkich treningach.
Stał koło mnie koleś i cały mecz ze Stalą do telefonu robił transmisję live in English. Ale zupełnie nie interesowało go nazwiska i numery, tylko ogólnie sytuację prezentował.
Home atack, ... home danger, ... away save, ... away atack, ...
I tak cały mecz. Jeszcze karne, kornery i gole rejestrował.
Moje pytanie: po co komu - i to z obczyzny - takie informacje i to jeszcze o sparingu?
FortArt, telefon nie tylko służy do telefonowania, ale także do nagrywania. Jak się obserwuje jednego zawodnika, to nie potrzebne są nazwiska i numery innych.
albo na jakiejś internetowej stornie bukmacherskiej robili zakłady live ze sparingu Cracovii, wiadomo marka ... :D
FortArt Napisał(a):
> Stał koło mnie koleś i cały mecz ze Stalą do
> telefonu robił transmisję live in English. Ale
> zupełnie nie interesowało go nazwiska i numery,
> tylko ogólnie sytuację prezentował.
>
> Home atack, ... home danger, ... away save, ...
> away atack, ...
> I tak cały mecz. Jeszcze karne, kornery i gole
> rejestrował.
>
> Moje pytanie: po co komu - i to z obczyzny - takie
> informacje i to jeszcze o sparingu?
>
Ten koleś jest często na sektorze B. Czy dzwoni czy nagrywa ?? Nie mam pojęcia .
Repra Gibraltaru przygotowuje się do meczu :)
raf_jedynka Napisał(a):
> No więc na koniec taka kadra na mecz we środę
> np. tego co było dziś.
> No i ustawienie takie jak chce Płatek czyli
> 4-2-3-1
>
> Cabaj
> obrona srodek: Polczak - Milosevic
> obrona boki: Wasiluk - Sasin
> def pomoc: Baran - Szeliga
> ofensywny pomocnik: Nowak / Klich (od 60 minuty)
> skrzydła: Pawlusiński, Tatara
> szpica: Kaszuba
Tatara nie leci do Hiszpanii...
Milosevic niestety tez
Hefko zacytował mnie
> "Jako ze po przerwie wszyscy prezentowali się słabiej,
> to pozwolę sobie tylko delikatnie pochwalić...
> Hmmm Pawlusińskiego, Nowaka, Barana i Szeligę"
i skomentował:
> Szkoda, że nie było Radwańskiego, bo na pewno
> zostałby wyrózniony. Pewien stereotyp ciągle funkcjonuje.
po czym wypalił
> Ani Pawlusiński, ani Nowak dobrze nie grali, a
> tym samym zasługiwali na jakiekolwiek wyróżnienie.
> W tym meczu poza Polczakiem nikt nie zasługiwał
> na wyróżnienie, bo gra była na trzecioligowym
> poziomie.
itd. itp.
No więc tak.
Wyrażam swoje opinie i w pełni świadomie formułuje swoją wypowiedz relatywnie
Moim zdaniem... według mnie... w mojej ocenie...
Pawlusiński, Nowak, Baran i Szeliga tak tych zawodników wyróżniam
po zastanowieniu i delikatnie
Twój wetręt o Radwańskim skwituję cytatem
"Pewien stereotyp ciągle funkcjonuje"
Ani nie napisalem (swiadomie) że Pawlusiński z Nowakiem grali bardzo dobrze
ani też nie wyrózniam (tez swiadomie) gry Polczaka
Generalnie z lubością jeszcze raz przeczytałem Twój wpis o tym jak było
a właściwie jak Ci było na sparingach
Chłopaki oszczędzali nogi przed wylotem żeby nie złapac kontuzji,a stalówka grała brutalnie i chamsko.
Bez wątpienia w przeciwieństwie do lata na obóz jeadą wszyscy zdrowi albo świezo (Ślusarski , Tupalski) wyleczeni.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)