I tak trzymać!!!TYLKO PASY!!!
-
-
W PASACH SAMI POLACY!!!
ale Tabisz jest nie z tej ziemi :P
Jeśli chodzi o wyławianie młodych, zwłaszcza z regionu jestem zdecydowanie ZA. Natomiast jako Pasiakowi nie ma dla mnie znaczenia kim jest i skąd jest gracz Cracovii, byle by był dobry. Na tym ten ten Klub powstał i tym stoi od 102 i pół roku.
LiDz, co za idiotyczny wpis, mam się cieszyć czy płakać? Mell-pozdrowienia
Nie o czystości rasowe i narodowe chyba tu chodzi, ale to, że mamy samych biało czerwonych nie wynika z rasowej polityki klubu czy trenera czy z nacisku kibiców, tylko po prostu tak się ułożyło. Z resztą odkąd pamiętam to nigdy u nas nie było kolorowo z obcokrajowcami (tzn jak byli to raczej nie pierwsze skrzypce). Jeżeli będziemy osiągać niezłe wyniki to można się zawsze pochwalić, że nie potrzebne nam są do tego domieszki ;) Wiadmo, że nie o to chodzi, żeby wszyscy jeździli Polonezeami (i to sprzed ery Daewoo oczywiście).
Korona Kielce i Lechia chyba jednak nam pozazdroszczą ;)
Romuś nie popłacz się tylko, jakiś Ty wrażliwy i w ogóle
Romuś... cieszyc :)
nie ma sie z czego cieszyc. temat jest jednym z naglupszych jaki powstał na forum od nie pamiętam kiedy. do kosza
Jeszcze Milosevic chyba nie został sprzedany....
bart1906, owszem, jestem bardzo wrażliwy, na głupotę :)
Ro Man założył temat Krew na butach, a LiD.Z Polska(Cracovia) dla Polaków, Cracovia Kraków.
Nie pamiętacie hasła?
Cóż za kryterium analityczne żeś se znalazł autorze wątku
I jeszcze te wykrzykniki
no miazga po prostu
Moze lepiej zawołać...
W PASACH SAMI PASIACY !!!
A jeśli już chcesz naprawde koncentrować się na etniczności
to mnie osobiście bardziej kręci fakt
ze choć mniej niż jeszcze do niedawna to wciąz jestesmy krakowskim klubem
Przypomnę że w kadrze pierwszej drużyny mamy wciąz 4 graczy z Krakowa:
Marcin Cabaj, Piotr Polczak, Krzysztof Radwański, Paweł Nowak (urodzeni w Krakowie)
A 5 dalszych zawodników naszej kadry to gracze z regionu:
Sławomir Olszewski, Mateusz Klich, Bartłomiej Dudzic, Tomasz Moskała, Jakub Snadny
Osobiscie chcialbym zeby mlode chlopaki z Malopolski tak to widziały.
Inne kluby to jakaś banda najemników
a Cracovia daje mi szansę i nadzieję że zagram w Ekstraklasie
bez konieczności przeprowadzki na drugi koniec Polski
i mama będzie mogła to ogladać ;)
Z drugiej strony nie ma w kadrze zadnego chlopaka, ktory by od trampkarza byl w Cracovii.
A co macie za problem ze sami Polacy w kadrze??? Ja sie tam cieszę;)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
z tego co czytałem z szeregów ladacznicy zza Błon odszedł ostatni wychowanek, o ile się nie mylę bramkarz, no cóż, jak widać szkolenie w krakowskich i myślenickich klubach nie należy do najwyższych, a co do tytułu wątku: nic nie mam, jeno treść durna bo z czego tu się cieszyć lub z czego martwić? Zubereq-a nie wkur+ia cię że tyle nie-polskich samochodów jeździ po ulicach? Że zamiast np Żukiem ludzie jakimiś BMW jeżdżą.. :D
E tam sami POlACY!
Polacy wygineli w XII wieku.
Po setkach wojen , przechodzenia kolum wojsk, zaborach, Turkach, i innych.
Baby w POlsce zostały przeruchane na wszelkie możliwe sposoby i juz nie ma czystej krwi Polaka w Polsce. Są rosjano,ukraińco, żydo, niemoco, francuzo, turko, węgro, holendro,italiano, litwino, brytyjsko - Polacy.
A takich jak był Mieszko I czy Bolesław Chrobry to juz nie ma.
Czy nazwisko Misan ? to polskie? oj nie
Moskała? wiadomo rusek
Sacha- Niemiec
Nowak - Zyd
Kulig- Białorusin
Snadny - Czech
Tak prawda.
;)
Ro Man Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Zubereq-a nie wkur+ia cię że
> tyle nie-polskich samochodów jeździ po ulicach?
> Że zamiast np Żukiem ludzie jakimiś BMW
> jeżdżą..
Kogo do czego porównujesz?
Vojnar - Ukrainiec
Ro Man - Wszechpolak
Zubereq - Białowieszczanin
mknacylopez ,gietkiramirez, szybkilopez - Meksykanie
A ja jestem Turek :D
A tak na poważnie to jak ktoś napisał wcześniej nigdy obcokrajowcy w Cracovii nie decydowali o sile zespołu, może to kwestia scoutingu.
Ano, sami Polacy w składzie, ja jednak uważam ze dobry klub powinien mieć murzyna.Może być nawet Polakiem ,trudno, byle by był czorny jak nieboskie stworzenie i szybszy od dźwięku.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)