Tak trzymaj!
-
-
Łukasz Mierzejewski - witamy w Cracovii!
287 dni później
Bardzo dobry mecz.Chyba m.innymi o nim wypowiedział się Orest, że z czasem zrozumieli ocb w piłce kopanej.
Ta radość,gdy w ostatnich sekundach wybił piłke, przy okazji nokautując rywala, bezcenna. Gdy wpadł w ramiona Cabaja, zobaczyłem, że ta ekipa jest za sobą.... :)
Brawo Merzej :)
Obserwuję go bacznie odkąd zaczął u nas grywać na prawej obronie. Powiem szczerze że gdy do nas przychodził to nie wierzyłem, że będzie mógł przydać się drużynie, tymczasem chłopak wyrasta nam na nowoczesnego bocznego defensora.
Ale nie takiego chłopa oderwanego od pługa, który wybija piły na oślep, tylko kolesia, któremu piłka nie przeszkadza w grze. Jest bardzo dynamiczny, agresywny w odbiorze, umie pograć piłką z pomocnikiem, pójść na klepę, zrobić zwód, dośrodkować.
Przy takiej formie Mierzeja póki co nie widzę wielu lepszych kandydatów do ściągania za dużą kasę na tę pozycję. Wczoraj Łukasz zagrał moim zdaniem swój najlepszy mecz w Cracovii, choć i tak ma to i owo do poprawy.
p.s. widzieliście jak w drugiej połowie minął gościa na skrzydle? Wzrokiem szukał niby kolegi do podania po drugiej stronie boiska, a tymczasem ośmieszył obrońcę jak Theo Walcott ;)
> zostaw kibicow Widzewa w spokoju...przeciez oni maja teraz Matusiaka,wiec sa bogami
Isaac, a co teraz powiesz? ;p
celny podbródkowy :D
Jeśli o Mierzejewskiego chodzi też sceptycznie do niego podchodziłem. Później zobaczyłem że daje się objeżdżać i modliłem się żeby Kulig jak najszybciej wrócił. Ostatnio gra bardzo dobrze i to cieszy, miejmy nadzieje że jego forma będzie tylko i wyłącznie rosła!
to ja jeszcze dorzuce do pieca:
[quote=isaac]
isaac
Re: Legia - Cracovia, 25 XI 2009 (środa), godz. 20.15
25 lis 2009 - 22:07:31 Zarejestrowany: 4 l. temu
mam nadzieje ze Mierzejewski juz u nas nigdy nie zagra...tak slabego zawodnika dawno nie widzialem...bledy przedszkolaka...
[/quote]
isaac, i co teraz powiesz :p?
pasiasty81 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > zostaw kibicow Widzewa w spokoju...przeciez oni
> maja teraz Matusiaka,wiec sa bogami
>
> Isaac, a co teraz powiesz? ;p
hehe...to była ironia...zadrościłem im Radka bo to jeden z moich ulubionych polskich piłkarzy...
Arro Napisał(a):
> to ja jeszcze dorzuce do pieca:
>
>
> isaac
> Re: Legia - Cracovia, 25 XI 2009 (środa), godz.
> 20.15
> 25 lis 2009 - 22:07:31 Zarejestrowany: 4 l. temu
> Posty: 2.461
> mam nadzieje ze Mierzejewski juz u nas nigdy nie
> zagra...tak slabego zawodnika dawno nie
> widzialem...bledy przedszkolaka...
>
>
> isaac, i co teraz powiesz :p?
w powiem ze rzeczywiscie przesadzilem z ta wypowiedzia,ale w meczu z Legią byl tak slaby ze juz nie moglem patrzec na jego gre...
co jeszcze znajdziecie ? :P
Czekamy na miłe "przepraszam" ;)
Jak dla mnie nie powinno się takich rzeczy wyciągać. Czasem się coś takiego napisze bo ktoś gra kiepsko(a z początku z Łukaszem tak było) i chce się drastycznych zmian.
Mierzejewski napewno nie jest goorszy od brazylijskiego milicjanta w gts po prawej stronie czyli alvaro
podoba mi sie jego gra od dluzszego czasu i mam nadzieje ze zostanie na tej obronie dluzej!!
gdy gral Kulig ciagle dochodzilo do spiec po miedzy Kuligiem a Cabajem . Jak jest teraz pomiedzy Cabajem a Lukaszem widzial kazdy
Nzg Napisał(a):
> Czekamy na miłe "przepraszam" ;)
no przepraszam,przepraszam :)
Gratuluję powołania przez Smude do reprezentacji
BRAWO GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!
CRACOVIA ROŚNIE W SIŁĘ !!!!!!!!!
niesamowity progres u Łukasza , rewelacja !!
Do świetnej sprawności, co jest podstawą dziś u piłkarza pod wodzą trenera Lenczyka doszła równa, całkiem wysoka forma.
Boli jak cholera, że utalentowani 16/17 latkowie czekają w Polsce 8-10 lat zanim zaczną grać na spodziewanym poziomie. Nie mówię, że Mierzej go już osiągnął. To bardziej ogólna refleksja. Przecież w ostatnim meczu ze Śląskiem na boisku było 4 srebrnych/złotych chłopców Globisza z rocznika 82. Który z nich coś [b]osiągnął[/b] w piłce teraz?
Super mecz ostatnio :d szczególnie taka akcja co szukał podania do partnera a se "myrdnął' rywala :D
Gratulacje :)
8 dni później
http://www.90minut.pl/news/111/news1110879-Kadra-Polski-na-turniej-w-Tajlandii.html potwierdzone :)
no to Łukasz gratulacje, życzę lepszego występu niż kolega z obrony w meczu z Czechami. :)
Powodzenia! I niech sodówa nie uderzy! :)
gratulacje!będzie dobrze! ja jestem zachwycony. już nie pamiętam ,w którym meczu ale jego gra przypadła mi do gustu na wiosnę. pewnie,że czasem gra słabiej (bo kto nie?) ale fajnie,że Franz widzi nie tylko gwiazdorów z top3 naszej ligi. powodzenia. trzymam mocno kciuki.
24 dni później
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,43588,7434590,Lukasz_Mierzejewski___pierwszy_obronca_Franciszka.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)