iwi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jastrzebie ma dobra sztame z Hutnikiem wiec nie
> dziwota ze nas tam nie lubia...
A co Ty z tym Jastrzębiem??? Umknęło mi coś???
-
-
Plan przygotowań do rundy wiosennej
na Reymonta też nas nie lubią, proponuję więc aby zmienić nazwę Klubu przed derbami.
Jastrzębie z Chicago mają zgodę z Toronto Maple Leafs a nie z Hutnikiem
Tak do tematu jak Iwi:P
gdzie jest srodowy sparing ??
Na oficjalnej podali, że na Wielickiej o 17.
kkk_84 Napisał(a):
> gdzie jest srodowy sparing ??
TP podaje że o 15.30 na Wielickiej.
Z Gibraltarem i Timisoarą w Hiszpanii: http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/pilka_nozna/aktualnosci/z_gibraltarem_i_timisoara_w_hiszpanii
90minut.pl podaje ze zmienila sie godzina srodowego sparingu na 15.30
tylko czemu oficjalna milczy ?
Big Mouth: ja już sie chciałem kajać, że przesadziłem z tymi sparrinpartnerami, ale teraz to chyba - niestety - raczej katastroficzna wersja! Reprezentacja Gibraltaru - śmiech; Rumuni - niby nieźle, ale oni mają tendencje do ostrej gry. Wolałbym bęcki z Malagą czy z mistrzem Rosji niż jedną kontuzję po wygranej z Timisoarą.
hm...a ktos naprawdę wierzył ,że za obóz zgrywany z kilkutygodniowym wyprzedzeniem da się potężnych sparingpartnerów załatwić?
Jak będą przyzwoici to już będe zadowolony...
Narazie jest/o ile jest/ słabiutki i przyzwoity.
Btw : Timisoara jest 3-a (a byłaby 1-a gdyby nie karne 6pkt ) w ciągle jeszcze mocniejszej od Polskiej lidze Rumuńskiej.
[pre]
1 Dinamo B 17 11 2 4 25-13 35
2 Unirea 17 11 1 5 28-14 34
3 [b]FC Timisoara[/b] * 17 10 5 2 32-20 29
4 Cluj 17 8 5 4 24-13 29
5 Steaua 17 7 8 2 24-13 29
6 Universitatea Craiova 17 7 7 3 23-16 28
7 Rapid B 17 8 4 5 22-17 28
8 Arges 17 8 3 6 24-21 27
9 Vaslui 17 7 4 6 19-16 25
10 Otelul 17 6 5 6 22-20 23
11 FC Brasov 17 5 8 4 14-13 23
12 Farul Constanta 18 6 4 8 17-24 22
13 Gloria Bistrita 17 6 3 8 17-17 21
14 Pandurii 17 5 6 6 17-22 21
15 Politehnica Iasi 18 4 4 10 13-28 16
16 Gaz Metan Medias 17 4 3 10 18-31 15
17 CS Otopeni 17 2 3 12 14-31 9
18 Gloria Buzau 17 0 3 14 6-30 3
* FC Timisoara deducted 6 points
[/pre]
Kibice Timisoary znów na ulicach
AFP, kd
2008-09-10, ostatnia aktualizacja 2008-09-10 12:14
Wczoraj doszło do kolejnej, trzeciej z rzędu, manifestacji kibiców rumuńskiego klubu FC Timisoara. Tym razem na ulice miasta wyszło ok. 10.000 ludzi.
Rumuńscy kibice protestują przeciwko decyzji związku piłkarskiego (RFF), który pod naciskiem FIFA ukarał klub odjęciem 6 punktów za bezprawne używanie symboli, takich jak herb czy kolor strojów. Według Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu należą one do byłego właściciela Timisoary, Włocha Claidio Zambona.
W czwartek, tuż po decyzji RFF doszło w mieście do zamieszek. Tym razem manifestacja przebiegła spokojnie. Kibice zarzucają związkowi, że nie bronił ich klubu w postępowaniu przed trybunałem i zapowiadają kolejne protesty.
docent Napisał(a):
> Big Mouth: ja już sie chciałem kajać,
no wlasnie teraz powinienes sie pokajać: narzekałeś na tamtych wiec masz Gibraltar
Timisoara nie jest zła, moze z pozostalych dwoch sparingpartnerów jeden bedzie dobrej klasy
Big mouth strikes again Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Big Mouth: ja już sie chciałem kajać,
>
> no wlasnie teraz powinienes sie pokajać:
> narzekałeś na tamtych wiec masz Gibraltar
>
> Timisoara nie jest zła, moze z pozostalych dwoch
> sparingpartnerów jeden bedzie dobrej klasy
nie jest zła? to potencjalnie drużyna o klasę lepsza od Naszej.
Khalid Napisał(a):
> Big mouth strikes again Napisał(a):
> -----
> > docent Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Big Mouth: ja już sie chciałem kajać,
>
> >
> > no wlasnie teraz powinienes sie pokajać:
> > narzekałeś na tamtych wiec masz Gibraltar
> >
> > Timisoara nie jest zła, moze z pozostalych
> dwoch
> > sparingpartnerów jeden bedzie dobrej klasy
>
> nie jest zła? to potencjalnie drużyna o klasę
> lepsza od Naszej.
A zatem i o ze dwie klasy lepsza od gst-u ;)
Khalid Napisał(a):
>
> nie jest zła? to potencjalnie drużyna o klasę
> lepsza od Naszej.
czyli nie jest zła :)
Kapitan Cracovii ocenia zmiany w drużynie
W weekend Baran Team 2009 z Arkadiuszem i jego bratem Grzegorzem w składzie wygrał halowy turniej z okazji stulecia JKS Jarosław.
- W półfinale naszymi rywalami byli m.in. Mirosław Szymkowiak, Bogdan Zając, Kazimierz Moskal i Artur Sarnat. To była tylko zabawa, ale nie po to jechaliśmy tyle kilometrów, by przegrać - podkreślił Baran.
Jego zdaniem nie było większej różnicy między występem w hali, a bieganiem przez 45 min po sztucznej murawie w sparingu z Górnikiem Wieliczka.
- Jedna i druga nawierzchnia nie bardzo nadaje się do gry, bo jest za twarda - tłumaczy Baran, któremu wciąż doskwiera staw skokowy, skręcony w przedostatnim meczu rundy jesiennej.
Po sześciu transferach zrobiło się tłoczno w szatni. Kapitan zespołu cieszy się ze wzmocnień, bo wszyscy mają jeden cel - utrzymanie Cracovii w ekstraklasie.
- Kibice i boisko zweryfikują nowych piłkarzy, oby z pożytkiem dla wszystkich - dodaje Baran.
Niespełna 30-letni pomocnik czuje oddech kolegów na plecach. Ciężko pracuje, bo Artur Płatek widział go tylko raz podczas meczu z Jagiellonią (przez 20 min).
- To zdecydowanie za mało, by przekonać trenera do siebie. Każdy z nas walczy, by z Piastem Gliwice wyjść w podstawowym składzie - mówi.
Cracovia poznała już dwóch sparingpartnerów na obozie w Hiszpanii. Pierwszym rywalem 3 lutego będzie reprezentacja Gibraltaru, drugim FC Timisoara, trzeci zespół rumuńskiej ekstraklasy. Trener Artur Płatek liczy, że Piotr Polczak poleci najpierw z klubem do Hiszpanii, a potem - po pierwszym sparingu - dołączy do reprezentacji Polski w Portugalii. Na Półwyspie Iberyjskim Cracovia rozegra cztery mecze kontrolne, po powrocie do kraju ustalono spotkania z Górnikiem Łęczna i Podbeskidziem Bielsko-Biała.
Łukasz Tupalski i Maciej Murawski wciąż leczą kontuzje i nie ćwiczą z drużyną. Sebastian Kurowski został oficjalnie wypożyczony na pół roku do Kolejarza Stróże. Łukasz Uszalewski, inny piłkarz Młodej Ekstraklasy, dostał zaproszenie na testy do Lechii Gdańsk, swojego macierzystego klubu.
W środę Cracovia zmierzy się z Przebojem Wolbrom. Początek meczu przy ul. Wielickiej o godz. 15.30.
Źródło: gazeta.pl - Kraków
Polczak - jeśli ma grać z Gibraltarem! to niech lepiej jedzie na kadrę, panie trenerze...
o ktroej sobotnie sparingi ??
mam nadzieje ze do poludnia, a nie tak jak dzis popoludniu gdy bylo ciemno jak w dupie
Za GW:
"Cracovia jest blisko zakontraktowania wartościowych sparingów z Dynamem Kijów i Spartakiem Moskwa podczas zgrupowania w Hiszpanii"
I o to chodzi!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)