Polonia Bytom , Górnik Wałbrzych , Zawisza Bydgoszcz .
-
-
Szanowane i lubiane przez Was kluby oprócz Cracovii i zgód!
Polonia Bytom , Stal Mielec , Korona Kielce
Zapomniałem o Wigrach Suwałki .
Polonia Bytom :) Zetka i Ajax :)
Polonia Bytom! ;)
Ja osobiscie szanuje Polonie Bytom Hutnik Krakow Gornik Zabrze
Rzeczywiście temat słabo sprecyzowany.
Szacunek dla klubów jako organizacji? Z tym już różnie - w grę tu wchodzi historia, aktualne zarządy, sukcesy sportowe, działalność.
Szacunek dla innych kibiców? Praktycznie dla wszystkich - nawet jak po przeciwnej stronie. Należy się im/nam bo w końcu wszyscy poświęcają się w mniejszym lub większym stopniu tej samej pasji, kierują nimi podobne motywy i zmagają się z podobnymi problemami na tej stopie. Nie mam szacunku dla ludzi kipiących chorą nienawiścią, morderców, bandytów itd. Przede wszystkim nie uważam ich za kibiców.
Uznanie? Nikt tego elementu chyba tu jeszcze nie rozważał, a chyba często było ono mylone z szacunkiem. Uznanie można mieć np. dla zwisły za osiągnięcia sportowe na arenie krajowej w ostatniej dekadzie, dla Lecha za hoolsów bądź dla kibiców Widzewa za działalność ultras.
Większość ludzi przedstawiających tu swoje listy zdaje się jednak kierować przede wszystkim emocjami, sympatiami często związanymi ze znajomościami, wspomnieniami bądź miejscem pochodzenia :). W moim przypadku nie będzie pewnie inaczej.
Dość tego pier.dol.enia - pora na moją listę ;). Raczej osobistą i krajową niż racjonalną bo taka byłaby zdecydowanie za
dłuuuuuuuuga. A zatem kluby (organizacje i/lub kibice) które są mi bliskie i/lub które darzę największą sympatią i mam do nich szacunek, a nie są lub w bardzo niedalekiej przeszłości nie były zgodami Cracovii to:
Polonia Bytom
Raków Częstochowa
Stal Mielec
ŁKS Łódź
Dzisiejszy odcinek sponsorowała literka "S". Jak "Szacunek".
Szanujmy się :D
Zawisza Bydgoszcz i ŁKS to kluby, które lubie poza zgodam . Ponadto szanuję Raków Częstochowa za bardzo ANTYwIŚLACKĄ postawe. Dość sympatyczni są też kibice Stal Stalowa \Wola.
21 dni później
Tak w ogóle mam pytanie, bo tej historii nie potrafię ogarnąć, pewnie dlatego że jestem jakby to określić "zwykłym" kibicem, niezbyt angażującym się w sprawy kos i zgód. Otóż odkąd pamiętam Korona była w zgodzie z Cracovią. Pochodzę z Kielc, a mieszkam w Krakowie i zawsze świętością tam była Korona, Cracovia i Stal ( "Pasy, Mielec, Korona, Korona, Korona.... ":) ) Może jestem za stary i nie rozumiem pewnych spraw, ale niech w końcu mi ktoś wytłumaczy dlaczego to się rozpadło. Nigdy nie przestanę kibicować Koronie i Cracovii, niemniej lekki dyskomfort mam teraz kiedy już te więzi nie są takie jak kiedyś.
1.Polonia Bytom!!
2.Zawisza&Górnik W.
3.POGOŃ MIECHÓW:):)
Zawisza, Polonia Bytom, Ajax
Górnik Wałbrzych, Warta Poznań, Polonia Bytom, Raków Częstochowa, Zawisza Bydgoszcz, Górnik Zabrze.
Korona Kielce,Czarni Jasło,Victoria Żiżkov ,Stal Mielec ,Ipswich Town ,Polonia Bytom,Górnik Wałbrzych ,Polonia Świdnica,Victoria Świebodzice,Gwardia Koszalin,Wigry Suwałki ,Beskidy Andrychów!
Beskid Andrychów a nie Beskidy! A ode mnie Karpaty Krosno
Górnik Wałbrzych , Polonia Bytom , ŁKS stare dobre czasy kto pamięta ten wie
Polonia Bytom
ŁKS,CSKA MOSKWA,Zawisza Bydgoszcz,Górnik Wałbrzych,Polonia Bytom (ale to jest chyba układ więc się chyba nie liczy ale niech się ktoś kumaty wypowie :D ), Borussia Mönchengladbach
Czarni Jasło, Polonia Bytom,Stal Mielec, Korona Kielce, Zawisza Bydgoszcz, Avia Świdnik, Górnik Wałbrzych
Roman chwaliłeś się już krośnianką ;) w tym wątku.
Polonie Bytom!!
Polonia Bytom , Stal Mielec , Korona Kielce
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)