Poniżej cytat z relacji GW, która wprowadziła do języka polskiego nową definicję....
"Z kolei rasistowskie było zachowanie kiiców Cracovii, którzy wyzywali czarnoskórych piłkarzy Wisły - Brazylijczyków Clebera i Marcela. Kiedy pierwszy z nich schodził z boiska po czerwonej kartce, towarzyszyły mu obelgi i "małpie" buczenie. Podobnie było później, kiedy do piłki dochodził Marcelo"
jednym słowem radzę obecnie uważać , szczególnie na hokeju, gdzie bardzo często gdy drużyna gospodarzy gra w osłabieniu to kibice w czasie rozgrywania zamka intonują rasistowskie małpie buczenie...buuuuuuuu
-
-
Skandaliczne, rasistowskie śpiewy zawodników Wisły
w tv Ochalik w milicyjnej koszuli mowi brednie i kłamie a Bogucki dobija tych biednych piłkarzyków.
swoja droga teraz bedzie TVN (czyli Legia) donosi na Wisłe do prokuratury i dostarcza materiał.
zastanawia mnie tylko dlaczego tylko tak pozno zostało to zauwazone ich zachowania wczesniej były o nieba gorsze.
sa 4 strony 3 winne
zawodnicy wisły
kibice Cracovii
kibice gts
w programie zachowania w/w zostały opisane zle
nasi piłkatrze zachowali sie OK i mam nadzieje ze zarzad tez zachowa sie neutralnie.
co do prokuratury NIE WIERZE ZE BEDZIE OBIEKTYWNA NIE WIERZE
Zagadka: poniższy tekst pochodzi z najpopularniejszej strony internetowej pewnego kl..., przepraszam - towarzystwa. Pytanie - jakiego? :D
cytat:
"Gdy mecz dobiegł końca i wydawało się, że już nic złego się nie stanie, było przeciwnie. Piłkarze Wisły podeszli do wiślackiego sektora i zaintonowali "zawsze nad wami". [b]Dobrze wiedzieli co usłyszą w odpowiedzi.[/b] Czy zrobili to z premedytacją, czy nie zdążyli się dobrze zastanowić. Teraz już nie ważne. "Pierd.... Żydami" - odkrzyknęli kibice i rozpętało się piekło. Dzisiaj sprawą zajęła się TVN24, Radio Vox i TOK FM. Dziennikarze TVN zainteresowali sprawą krakowską prokuraturę."
Czekam na komentarz p. Ochalika odnośnie ww. tekstu :D
Ja tylko powiem w tym temacie tyle, jestem zadowolony, że sytuacja została nagłośniona ale chuj mnie strzela, jak muszę przez niektórych debili czytać:
"Kibice "Pasów" nie pozostali dłużni - obrażali czarnoskórych piłkarzy Wisły i rzucali w nich śnieżkami."
Możecie mi powiedzieć do kurwy nędzy po chuj nam to ???
Czy nie można po prostu, jak ktoś jest szmatą to go wyzywać od szmat, kurw i tyle. Co to za różnica czy jest białą czy czarną kurwą.
Udawanie małpy widząc murzyna jest tak prymitywne, że trudno to w ogóle zrozumieć.
Może mi ktoś wytłumaczyć, skąd w Polsce uprzedzenia do murzynów??? Ich naprawdę jest w Polsce bardzo mało i ja jakoś nie słyszałem, żeby komuś krzywdę robili.
Nie wiem jak Was, ale nazywanie mnie Żydem osobiście nie obraża, prędzej śmieszy mnie takie zachowanie, znam historię, nie muszę się jej wstydzic, w przeciwieństwie do innej strony, która tylko takimi sformułowaniami stara się leczyc swoje kompleksy... To nie piłkarze Cracovii paradowali z faszystowskim pozdrowieniem, to nie Cracovia miała w swoim statucie paragraf aryjski, to nie piłkarze Cracovii intonują antysemickiej przyśpiewki...
alez oczywiscie ze tak jest a spytaj sie takiego debila czy wie o czym spiewa... jak slysze piosenki tego typu to sie serce kraja ze sa Polacy ktorzy sa tak ograniczeni umyslowo bez zadnej swiadomosci historycznej
Najsmutniejsze jest jednak to że zanim ktokolwiek z naszego pseudozarządu zajął jakiekolwiek stanowisko to gts już zdążył "odpowiedzieć" ...
Przypomnijcie sobie jaką aferę nam kręcili na świński łeb, a my nie potrafimy wykorzystać sytuacji gdy podczas każdych derbów dochodzi do ewidentnego łamania prawa przez ubecję.
Mnie naprawdę wyzwiska od żydów nie ruszają, tym bardziej że Jezus też był Żydem :)
ale można tę sytuację wykorzystać z premedytacją, tym bardziej iż nie wierzę aby w najbliższym czasie zarząd zomowców był w stanie poradzić sobie ze swoją ujadającą sforą
Powiedzcie mi kto i gdzie moderuje 90min? Ja to możliwe, że każde zdanie mówiące prawdę o gts jest kasowane?
Wcale nie jest powiedziane, że ITI nie wzięła sprawy w swoje "rence".
A Jak się komuś przyklei łatkę antysemity w tym kraju, to ma przeje**** do końca świata.
Tak więc przypuszczam, że Wisła okres przygotowawczy spędzi pewnie w Izraelu, w okresie letnim w Krakowie rozegrają spotkanie z zaprzyjaźnioną już drużyną np. Maccabi Tel Awiw,
w okienku transferowym zakupią do ME zawodnika z odpowiednim rodowodem, no i przedsiębiorstwo "Holocaust" też się załapie na kase.
Zachowanie zawodników skandaliczne!
Mazo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> >
> A oto i mistrz erudycji i dyplomacji.
>
> GROTESKA !!!
Jak to usłyszałem to naplułem na swój telewizor, oczywiście celowałem w ten hipokrytyczny-kłamliwy-ubecki RYJ!!! Nie posprzątam, ku wkurwieniu żony .
www.cracovia99.pl
> "Z kolei rasistowskie było zachowanie kiiców
> Cracovii, którzy wyzywali czarnoskórych
> piłkarzy Wisły - Brazylijczyków Clebera i
> Marcela. Kiedy pierwszy z nich schodził z boiska
> po czerwonej kartce, towarzyszyły mu obelgi i
> "małpie" buczenie. Podobnie było później,
> kiedy do piłki dochodził Marcelo"
>
>
Kazdy kto siedzial na sektorze b1-b3 doskonale widzial "gest zachecajacy" w wykonaniu niejakiego clebera . Mysle ze okrzyki,spiewy skierowane do maleckiego byly duzo bardziej wulgarne , ale przeciez gazety o tym nie napiszą bo to nie ma podłoża rasistowskiego .
Ogolnie ciesze sie ze wreszcie krajowe media zainteresowaly sie antysemityzmem wisly .
brave Napisał(a):
> Kazdy kto siedzial na sektorze b1-b3 doskonale
> widzial "gest zachecajacy" w wykonaniu niejakiego
> clebera . Mysle ze okrzyki,spiewy skierowane do
> maleckiego byly duzo bardziej wulgarne , ale
> przeciez gazety o tym nie napiszą bo to nie ma
> podłoża rasistowskiego .
Małecki też pokazywał prowokacyjne gesty.
Publiczność zdecydowanie zaprotestowała przeciwko bandytom na murawie i nie ma w tym nic dziwnego. Po prostu dla takich pseudopiłkarzy nie powinno być miejsca w lidze. Nic rasistowskiego nie słyszałem, może było, może nie, wokół mnie był jeden wielki zgodny huk "Wyp...j, wyp...j!".
Cleber i reszta dostali co najwyżej tzw. szczekanie, ale jak ktoś nie odróżnia jednego kręgowca od drugiego...
Do siwego: To jak to był taki zwyczajny faul, to co ten Małecki taki struty chodzi i chce przepraszać. Jakby za "zwykłe" faule trza było tak się płaszczyć, to po każdej kolejce rubryki ogłoszeniowe w gazetach byłyby przepełnione tekstami jak ten: "Przepraszam ob. Baszczyńskiego za skopanie mu achillesów na meczu wyjazdowem w dniu ..."
Do towarzyszy z drugiej strony Błoń: macie pecha, że jedyne co o nas możecie powiedzieć złego to musi mieć konotację antysemicką.
Tak jak wykorzystaliście "świński łeb" tak macie teraz pięknym za nadobne. Teraz my sobie siedzimy spokojnie a wasz niedorzecznik wymyśla "nowe świeckie tradycje".
Liczę co najmniej na kilka waszych wycieczek do komisji gier i dyscypliny, a to już wiele...
Casus nieświadomego Mysony może stać się precedensem.
Na prokuraturę nie liczę, skoro tam same Skałopodobne twory siedzą, ale może... To traktował będę jak ew. bonusik.
Podziękujcie Sobolewskiemu i Baszczyńskiemu, bo zapewne oni najbardziej jarali michy, jak się za wodzirejkę po meczu zabrali :D
w sprawie rzekomego rasismu wobec Clebera - idę o zakład, że gdyby puścić samą "ścieżkę dźwiękową" z trybun (czyli bez wizji), kiedy schodził Cleber i Małecki - to nawet wyczulone ucho ekspertów z Nigdy Więcej nie byłoby w stanie orzec, które nagranie towarzyszyło Cleberowi (ergo było rzekomo "raistowskie"), a które Małeckiemu
Nie, no coś Ty, poddanie ich "ślepej próbie" to przecież byłoby haniebne (a przepraszam, to nie ta opcja, ale co tam ;P ) naruszenie ich godności. To oni są od ferowania wyroków, a nie, żeby ich ktoś testował
http://www.wykop.pl/link/117374/skandaliczne-zachowanie-kibicow-i-pilkarzy-wisly-krakow-podczas-ostatnich-derbow
Wykopujcie!
Ku chwale Cracovii i ku upadkowi GTS!
NO TO MAMY KOLEJNE TOWARZYSTWO KTORE NIE JEST POLSKIM TOWARZYSTWEM,POWINNNI DOLACZYC ZROBIC SOBIE ZGODE Z RUCHEM KIEDYS AKS .NA FILMIE JEST PRZEDSTAWIONE AKS CHORZOW I SASIADKI DWA KLUBY KTORE NIE ZGADZALY SIE NA TO ABY GRALI ZAWODNICY WYZNANIA ZYDOWSKIEGO!TYLKO RUCH OFICJALNIE SIE DO TEGO DO DNIA DZISIEJSZEGO PRZYZNAJE DO BLIZSZEJ ZNAJOMOSCI Z NASZA ZACHODNIA GRANICA! A WISLANIE JAK WISLANIE PELNE ZAKLAMANIE!
TYLKO FAKTY SA TAKIE:
WISLA KRAKOW -1906-1949=FASZYZM I ANTYSEMITYZM.
GTS WISLA-1949-2008=MILICJA
POPROSTU "PIEKNA HISTORIA I TRADYCJA"
CRACOVIA NON STOP Napisał(a):
> NO TO MAMY KOLEJNE TOWARZYSTWO KTORE NIE JEST
> POLSKIM TOWARZYSTWEM,POWINNNI DOLACZYC ZROBIC
> SOBIE ZGODE Z RUCHEM KIEDYS AKS .NA FILMIE JEST
> PRZEDSTAWIONE AKS CHORZOW I SASIADKI DWA KLUBY
> KTORE NIE ZGADZALY SIE NA TO ABY GRALI ZAWODNICY
> WYZNANIA ZYDOWSKIEGO!TYLKO RUCH OFICJALNIE SIE DO
> TEGO DO DNIA DZISIEJSZEGO PRZYZNAJE DO BLIZSZEJ
> ZNAJOMOSCI Z NASZA ZACHODNIA GRANICA! A WISLANIE
> JAK WISLANIE PELNE ZAKLAMANIE!
>
>
> TYLKO FAKTY SA TAKIE:
>
>
> WISLA KRAKOW -1906-1949=FASZYZM
> I ANTYSEMITYZM.
> GTS WISLA-1949-2008=MILICJA
>
>
> POPROSTU "PIEKNA HISTORIA I
> TRADYCJA"
Ochłoń troche i wyłącz caps locka.
wlasnie przed chwila w wydarzeniach na polsacie byla mowa o calej tej sprawie. wszystko ladnie az tu nagle taka mala perelka w wykonaniu naszego wspanialego PR Marka Mazurczaka. Pan Marek cala sytuacje skwitowal wypowiedzia ze kibice wisly zachowywali sie skandalicznie ale kibice Cracovii nie pozostali im dluzni . Panie Marku czy tak trudno o profesjonalne podejscie do sprawy? czy za kazdym razem podczas jakiejs afery trzeba nasrac w swoje gniazdo??? rece opadaja!!!
Pan Marek boi się Milicjanta kopnąć w dupę i pier.doli aż głowa boli.
Trzeba zawsze bronić swoich !!! ZAPAMIĘTAJ to !!!!
p.s.Nie odpuszczać GTS-owi oni by nas zagnębili na śmerć w podobnej sytuacji.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)