Pytanie do gości programu: (Andrzej Grabowski,Jerzy Kryszak,Zbigniew Wodecki).Której krakowskiej drużynie kibicujecie??: Wodecki-ja Cracovii,Grabowski-ja też Cracovia,(Kryszak się nie przyznał).
P.S lubię takie pasiaste akcenty w tv :P
-
-
Bałtroczyk na żywo :)
pamietam jeden odcinek Kiepskich jak Ferdek i Walduś paradowali w akcesoriach wisly i slaska...:D
niemniej jednak takie "pasiaste akcenty" cieszą
Wyprzediłeś mnie z założeniem tematu ;) Miałem napisać to samo :) Aż się uśmiech na twarzy pojawił :)
Choć gdyby oni chcieli kibicować przychodząc przynajmniej raz na czas na mecz...ehhhh...
wazne ze sa i Polska oglada i widzi co sie dzieje :) jak bedzie to gdzies na necie to bardzo bym prosil bom nie widzioł
Było miło faktycznie
Program na żywo z Krakowa :)
Grabowski już wcześniej mówił że woli barwy biało-czerwone!!!
Widziałem to i mi też sie micha usmiechneła. Bardzo dobrze, że takie gwiazdy tak publicznie się przyznały, że nie wiem jak to interpretować czy wolą Cracovię od gtsu czy w ogóle są kibicami Cracovii, bo to dla Cracovii bardzo dobrze.
Nie ma co się oszukiwać, że Cracovia jest ostatnio kojarzona z jakąś skrajna grupą społeczeństwa chociaż dobrze wiemy, że nigdy nie brakowało, nie brakuje i nie bedzie brakowało inteligencji jak i inncy warstw społecznych, bo przecież Cracovia od zawsze otwierała każdemu swoje dzrzwi nie patrząc na narodowość czy stan majątkowy.
Tak więc wielkie podziękowania dla Grabowskiego i Wodeckiego przyznając sie do tego bez zastanowienia i bez żadnych obaw w przeciwieństwie do Kryszaka. On to pewnie gts-owiec skoro bał się powiedzieć:)
Ich pokolenie woli Cracovię gdyż jest ona niejako symbolem walki z komuną - środowiska studenckie wolały nie dającą się reżimowi Cracovię niż komunistyczny gts. Ale teraz niestety studenci hasają na drugą stronę wielkiej łąki na mecze - lepsza piłka, lepszy stadion. Warto byłoby się zastanowić co zrobić żeby te środowiska nie uciekały na drugą stronę, bo za 20 lat jak się kogoś zapytają komu kibicuje to dwóch powie gts a jeden się wstrzyma.
zacny Jaszczurze_Jaw
20-30 lat temu aby zostać studentem trzeba bylo coś sobą reprezentować. Teraz 80 % "studentów" to Kup Sobie Wykształcenie ;). Zatem nie demonizowałbym tak tego środowiska.
a robić nic nie trzeba. Samo się zrobi: gts po raz kolejny wygra badziewligę, po raz kolejny nie zakwalifikuje się do LM i Cupiał w końcu się wqrwi. A sam Salvator ich nie uciągnie (zwłaszcza, że z pewnych powodów developerzy zaczynają cienko prząść)
Ale mam wrażenie że znowu znajdą się inni szemrani, którzy będą chcieli sponsorować ten (tfu!) klub posiadający już swoją (cholera, co ja piszę) markę. Przecież te - nie bójmy sie tego słowa - łajzy od dawien dawna nic w Europie nie wygrały a Cap...Cupiał jakoś się nimi nie znudził.
Ale nie przeczę, spokojne podejście do tej sprawy Szanownego Kolegi nieco mnie uspokoiło :)
Autor: SaNtO (IP zapamiętane)
Data: 20 lis 2008 - 22:35:20
.wazne ze sa i Polska oglada i widzi co sie dzieje smiling smiley jak bedzie to gdzies na necie to bardzo bym prosil bom nie widzioł
-
-
O 15 15 w niedzielę na polsacie będzie powtórka. Przynajmniej do tej pory czwartkowe odcinki,,Bałtroczyka na żywo'' były w niedzielne popołudnie powtarzane.
To wygladało mniej więcej tak. Na pytanie Bałtroczyka, które już John Doe podał pierwszy odezwał się Kryszak i powiedział, że nie powie, bo chce bezpiecznie?/normalnie? przejść przez rynek. Na to Grabowski śmiało: "A ja powiem- Cracovii", po czym natychmiastwo po Grabowskim odezwał się Pan Zbigniew Wodecki: "Ja też Cracovii"
Jeśli coś przekreciłem luz pominąłem to prosze mnie poprawić.
Raz w jakims kabarecie też był Grabowski jak opowiadał jak na manifestacje z kibicami jechali i ich kibice uczyłi śpiewac że "Legia to ten i Łks zresztą też(program był w Łodzi), a wisła to to samo co legia itd." ;)(a z tego co pamiętam w kiepski Ferduś z Waldusiem kibicami WKS'u byli)
kiepscy byli kręceni we Wrocławiu przez reżysera postRuska zamieszkałego we Wrocławiu - to i o koszulki wrocławskiego klubiku było najłatwiej.
Grabowski już dawno przyznawał się do kibicowania Pasom.
Grabowski chciał zagrać w barwach psiarni bo chciał pokazać jakich zwisła ma głupich kiboli!!!
tofi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To wygladało mniej więcej tak. Na pytanie
> Bałtroczyka, które już John Doe podał pierwszy
> odezwał się Kryszak i powiedział, że nie
> powie, bo chce bezpiecznie?/normalnie? przejść
> przez rynek.
Znaczy się - jest za GTS.
Wszak wiadomo, że na Rynku nasi rządzą :)
A Babka kroiła szaliki
nie zapomnijcie komu kibicuje Rysiek z Klanu :D:D:D:
Tak wiec uważam, że możnaby dopisac tych dwóch panów na "Wikipasach"
o kurde zapomnialem, to dzisiaj mialo byc ;/ nikt nie nagrał przypadkiem?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)