Mialem juz w swoich lapach :)
Co tu duzo mowic, zabawka cudo, ale do powazniejszych zastosowan (czyli wszystkich oprocz dzwonienia - a jest ich naprawde duzo) odradzam. Nietypowa rozdzielczosc ekranu (WVGA), brak d-pada - to zdecydowane minusy tego sprzetu.
Za to parametry ma ladne. Wiecej (opinie) tutaj: [url]http://forum.mobione.pl/index.php/topic,5445.0.html[/url]
Z opini taka ladnie podsumywuje ten sprzet:
[quote]D-Pad to podstawa, ty to wiesz Nothin, ja to wiem i pewnie parę osób które kupią HTC T HD, też za jakiś czas będą o tym wiedziały.[/quote]
-
-
telefonia komórkowa - era, orange, play, plus (alfabetycznie)
http://technologie.gazeta.pl/technologie/1,93479,6239237,Samsung__Akcja_zwrotu_szkodliwych_telefonow_SGH_C450.html
mk
2009-02-05, ostatnia aktualizacja 2009-02-05 13:18
Samsung powiadomił Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że niektóre telefony Samsung SGH-C450, mogą stwarzać zagrożenie dla bezpieczeństwa użytkowników.
Samsung poinformował, że w niektórych egzemplarzach modelu SGH-C450 możliwe jest przekroczenie limitu emisji fal radiowych. Brak jest dokładnych danych naukowych na temat faktycznych zagrożeń oraz ich rodzaju, ale jak informuje przedsiębiorca, z uwagi na przekroczenie dopuszczalnych norm emisji, zdecydował się on na wycofanie wszystkich wprowadzonych na rynek egzemplarzy telefonów Samsung SGH-C450 - informuje UOKiK.
Dwa miesiące na zwrot telefonu
Kampania na rynku polskim rozpocznie się 16 lutego 2009 roku i potrwa 2 miesiące. W tym czasie, za pośrednictwem punktów serwisowych możliwe będzie dokonanie wymiany 20179 aparatów, które trafiły na polski rynek.
Właściciele telefonów będą mogli skorzystać ze specjalnego narzędzia umożliwiającego ustalenie, czy telefon podlega kampanii, które zostanie udostępnione na stronie internetowej Samsunga oraz z infolinii: 0-801 172 678.
Działanie Samsunga godne pochwały
Samsung nie dostał nakazu wycofania produktu z rynku ani nakazu odkupienia telefonów od konsumentów w rozumieniu ustawy o ogólnym bezpieczeństwie produktów. Firma wykazała się więc w tej sytuacji uczciwością w ujawnieniu szkodliwości produktu oraz w decyzji o jego wycofaniu z rynku.
17 dni później
Prośba do kogoś,kto ma SamsungaF480 albo zna się dobrze na komórkach,może być odp tu,albo na priv.
Chodzi mi o bardzo prozaiczną,ale jakże uporczywą i (nierealną?) rzecz,a mianowicie:
Usunięcie odtwarzacza muzyki z ekranu(pulpitu)
6 dni później
Dzwonili do kogoś z Was z Plusa oferując laptop DELL ?
Nie zdążyłem zapisać modelu, przez co nie mogę sprawdzić czy się opłaca.
Abonenci plus gsm,wzywam Was! ;)
Liptoon - zapewne sie nie oplaca... Zapewne chodzi mala pierwsza wplate, a pozniej dodatek do ilus tam (24, moze 36) miesiecznych rachunkow (czy tez raczej specjalna nowa wysokosc tych rachunkow), ktore po zsumowaniu dadza kwote, za ktora mialbys polaczenia + poltora takiego lapka;-)
Operacja ma sens wtedy, jesli normalnie na lapka Cie nie stac, chcesz miec go juz teraz i chcesz zwyczajnie wziac "kredyt" na jego zakup ukryty w wysokosci Twojego abonamentu...
Oczywiscie jest jeszcze mozliwosc, ze wymyslili cos niestandardowego, ale jakos watpie;-)
Z tego co wiem to miał to być jakiś dwurdzeniowy Dell, 2x2ghz, dysk 250gb i tyle pamiętam.
Oczywiście raty miesięczne,w sumie miało wyjść za niego 3500zł.
Laptopa nie potrzebuję, więc nie przykładałem do tego wagi, dopiero po jakimś czasie pomyślałem,że może to rzeczywiście okazja i odsprzedam go później komuś kto będzie go potrzebował bardziej ode mnie. Stąd moje pytanie,bo może komuś udało się zapisać model. To chyba oferta dla wszystkich abonentów,którzy są w plusie od X lat.
Tak kompletnie BTW... choć może jednak nie tyle BTW, co o przodkach telefonii komórkowej pytanie: czy ktoś się orientuje, czy w dzisiejszych czasach rozwiniętej techniki są jeszcze krótkofalowcy?
Gdyby ktoś nie wiedział, co to za jedni. Dawno, dawno temu ludzie mieli krótkofalówki i szukali sobie znajomych po całym świecie, nadając sygnał na falach krótkich, prowadząc ze sobą rozmowy. W latach mego dzieciństwa i młodości fascynujące hobby.
8 dni później
Posiada/ł ktoś z Was telefon Nokia 6500 ?
Zastanawiam się czy wziąć sobie go w mix plusie, ale na necie jest sporo negatywnych komentarzy związanych z awaryjnością tego modelu.
Może sami przekonaliście się o tym na własnej skórze.
potwierdzam awaryjność
psuł się, psuł, aż w końcu się popsuł
ja rowniez potwierdzam...kumplowi w pare dni po zakupie zrobila sie kreska na wyswietlaczu...z niczego...
a tymczasem posiadacze starych taryf w Play na Karte mogą migrować na nową taryfę, w sklepach oficjalnie startery mają być od 16 marca.
Powiem tylko tyle, minuta 29 gr. brutto do wszystkich, doładowanie 5zł przedłuża ważność konta na wychodzące o ROK, a np. takie doładowanie za 30zł daje gratis 3000 smsów do wszystkich sieci do wykorzystanie w 30 dni (analogicznie 5zł daje 500 smsów w 5 dni ;p)
Zbieraj minuty, pakiety do Play i stacjonarne po 5 gr/minuta itd.
A dlaczego dali taką stawkę??Wystarczy choć trochę interesować się branżą telekomunikacyjną i wiadomo na czym cwaniaczki zarabiają.Szczerze nie trawię tej sieci ze względu na żenująca jakośc ich pseudo-usług którą miałem wątpliwą przyjemnośc poznać.
Dzięki za rady. Pogadałem jeszcze ze znajomymi i też zdarzyło się parę awarii, więc prawdopodobieństwo jest zbyt duże. Wybrałem takie cuś :
[img]http://www.letsgomobile.org/images/reviews/0031/nokia-5610.jpg[/img]
Jakaś nówka, 3,2mpxl z focusem, muzyczna, slide, zobaczymy. Jak mi się nie spodoba to ją sprzedam,stoi całkiem nieźle na allegro (600-700zł).
amigo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A dlaczego dali taką stawkę??Wystarczy choć
> trochę interesować się branżą
> telekomunikacyjną i wiadomo na czym cwaniaczki
> zarabiają.Szczerze nie trawię tej sieci ze
> względu na żenująca jakośc ich pseudo-usług
> którą miałem wątpliwą przyjemnośc poznać.
chętnie się dowiem na czym cwaniaczki zarabiają skoro jesteś taki zorientowany :)
na pewno na boku handlują cementem albo cegłami
VanDerVood Napisał(a):
> amigo Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A dlaczego dali taką stawkę??Wystarczy
> choć
> > trochę interesować się branżą
> > telekomunikacyjną i wiadomo na czym
> cwaniaczki
> > zarabiają.Szczerze nie trawię tej sieci ze
> > względu na żenująca jakośc ich
> pseudo-usług
> > którą miałem wątpliwą przyjemnośc
> poznać.
>
>
> chętnie się dowiem na czym cwaniaczki zarabiają
> skoro jesteś taki zorientowany
Chętnie odpowiem
Stawka interkonektowa,czyli opłata pobierana za połączenia przychodzące z innych sieci.Obecnie stawka wynosi 22 gr netto,ale Play wyżebrał sobie w UKE większa stawkę i pobiera od innych operatorów ok 60 gr netto za min połączenia przychodzącego.Jeżeli Play ma (w co nie wierzę) 2 mln abonentów a inni operatorzy w sumie ok 38 mln,to wiadomo że większość połączeń przychodzących jest z innych sieci.Na połączeniach wychodzących nie zarabiają ale z przychodzących mają spory przychód.A wszyscy myślą że wspaniały Play ot tak charytatywnie "rewolucjonizuje" rynek telekomunikacyjny.
amigo Napisał(a):
> Stawka interkonektowa,czyli opłata pobierana za
> połączenia przychodzące z innych sieci.Obecnie
> stawka wynosi 22 gr netto,ale Play wyżebrał
> sobie w UKE większa stawkę i pobiera od innych
> operatorów ok 60 gr netto za min połączenia
> przychodzącego.Jeżeli Play ma (w co nie wierzę)
> 2 mln abonentów a inni operatorzy w sumie ok 38
> mln,to wiadomo że większość połączeń
> przychodzących jest z innych sieci.Na
> połączeniach wychodzących nie zarabiają ale z
> przychodzących mają spory przychód.A wszyscy
> myślą że wspaniały Play ot tak charytatywnie
> "rewolucjonizuje" rynek telekomunikacyjny.
Czyli klienci innych sieci swoimi zawyżonymi rachunkami dotują tanie rozmowy w Play
Rozumiem. To w takim razie całkiem dobry powód by się do niech przenieść, nie sądzisz?
I jeszcze mi powiedz, że to źle, że jest czwarty gracz na rynku - fakt jest to zła sytuacja, ale dla wielkiej trójcy :P
Stawka dlatego jest wyższa, żeby mieli kase na nadajniki i stawiają ich na potęgę. Chwała im za to, a wyższa stawka na przychodzące wkrótce się skończy a Play zostanie i dalej będzie miał najtaniej.
"wyżebrał" sobie, dobre sobie :D
amigo Napisał(a):
> VanDerVood Napisał(a):
> -----
> > amigo Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > A dlaczego dali taką
> stawkę??Wystarczy
> > choć
> > > trochę interesować się branżą
> > > telekomunikacyjną i wiadomo na czym
> > cwaniaczki
> > > zarabiają.Szczerze nie trawię tej
> sieci ze
> > > względu na żenująca jakośc ich
> > pseudo-usług
> > > którą miałem wątpliwą przyjemnośc
> > poznać.
> >
> >
> > chętnie się dowiem na czym cwaniaczki
> zarabiają
> > skoro jesteś taki zorientowany
>
>
> Chętnie odpowiem
>
> Stawka interkonektowa,czyli opłata pobierana za
> połączenia przychodzące z innych sieci.Obecnie
> stawka wynosi 22 gr netto,ale Play wyżebrał
> sobie w UKE większa stawkę i pobiera od innych
> operatorów ok 60 gr netto za min połączenia
> przychodzącego.Jeżeli Play ma (w co nie wierzę)
> 2 mln abonentów a inni operatorzy w sumie ok 38
> mln,to wiadomo że większość połączeń
> przychodzących jest z innych sieci.Na
> połączeniach wychodzących nie zarabiają ale z
> przychodzących mają spory przychód.A wszyscy
> myślą że wspaniały Play ot tak charytatywnie
> "rewolucjonizuje" rynek telekomunikacyjny.
17 dni później
Nokia e51 - obudowa przepuszcza kurz
czy ktoś ma jakieś doświadczenia z serwisem Nokii na Rajskiej?
coś mi bateria nie trzyma długo po reklamacji obudowy...
151 dni później
jestem ostro wku*wiony na Playa
po słynnej już zmianie regulaminu prze Plusa
postanowiłem przejść ze swoimi numerami do Playa
wierząc że ilość bezpłatnych minut wewnątrz sieci Play i a stacjonarne
(3000 i 1000 miesięcznie na dwóch fonach) zrekompensuje mi ewentualne
niedogodności techniczne jakie rzekomo ten operator często przysparzał swoi klientom,
będąc nowym operatorem, w trakcie budowy sieci, tworzenia zaplecza know-how, itp.
otóż, kupa, niedogodności technicznie są zaj*biście poważne,
średnio 3-4 razy dziennie zrywa mi połączenia telefonując w pozycji stojącej (niemobilnej)
(druga strona przestaje cię słyszeć, i gadacie sobie "Halo!", "Halo!, słyszę, czy Pan(i) mnie słyszy")
dziś wieczorem 21-22.15 podróżując niewinnie z Tarnowa do Krakowa
chciałem sobie uprzyjemnić czas ucinając pogawędkę z żoną,
ale przerwało na 5 razy (!) na trasie Tarnów-Bochnia,
(fakt że padało, ale czy to kur*a powód przed zbliżającym się czasem słoty, a potem nawet śnieżyc???)
i w końcu powiedziałem, ok, zadzwonię jak dojadę, bo czuję że przerywanie zasięgu to znak firmowy Playa,
czułem się jak dzwoniąc ze stacjonarna za komuny,
miałem wręcz wrażenie że za chwilę usłyszę, jak Lolek jakiś powie mi "Rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana"
reasumując,
zdecydowanie [b][u][color=#FF0000]odradzam telefon w Playu[/color][/u][/b]
technicznie są żenująco słabi,
dzwoniąc do klienta za chwilę będę przepraszał że nas przerwie, "niech Pan nie pomyśli że Pana lekceważę,
ale niestety mamy telefony w Playu, a ich jakość odbiega od standardów doi jakich się przyzwyczailiśmy w ciągu parunastu lat"
odszukam temat w lipcu za rok, jak będę odchodził z Playa, opiszę proces odchodzenia razem z numerami fonów,
bo czuję że będzie się działo!
NIE dla P4! Play leci w kulki!
wolę parę groszy więcej zapłacić za Plusa
niż się wk*rwiać na telefon!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)