Ciekaw jestem komentarzy wszystkich tych, którzy za niepowodzenia reprezentacji obwiniali: Rohaczka, Cracovię i Comarch :(
-
-
Sanockie eliminacje do Igrzysk Olimpijskich ;)
miejmy to w D......... i dobrze że reszta naszych niepojechała
o klasie trenera i jego wybrańców świadczy to, że najlepszym graczem meczu wybrany został Radzik, który uratował nas przed totalną kompromitacją.
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ciekaw jestem komentarzy wszystkich tych, którzy
> za niepowodzenia reprezentacji obwiniali:
> Rohaczka, Cracovię i Comarch
>
No komentarze są raczej jednoznaczne - widac wyraźną poprawę, jest dużo lepsza atmosfera itd, ale nowy trener miał zbyt mało czasu, aby naprawic ten obraz nędzy i rozpaczy jaki zostawił po sobie Rohaczek :/
Chociaż nie wiem czemu mam takie przeczucie, że po Mistrzostwach Świata co poniektórzy jeszcze będą żałowac odejścia Rohaczka.
Mam nadzieje ze hokej reprezentacyjny zacznie sie poprawiac bo poziom naszej ligi juz idzie do gory :D
nurek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> i dobrze, że jest 0:2. Co najmniej 3 mecze dla co
> najmniej 5 naszych graczy odpadną i starczy sił
> na playoff
Sorki nurku ale nie rozumiem tego typu komentarzy, rozumiem ze mimo wszystko byles za Polakami...
ja przede wszystkim zawsze jestem za Cracovią. Reszta jest mniej ważna. Nawet kadra (chyba, że gra w niej ktoś z Cracovii ;))
ponadto reprezentacji hokejowej kibicowałem, jak trenerem był fachowiec, a nie czwartoligowiec, kumpel Czerkawskiego od interesów ;(
obecnie mam ją gdzieś, zwłaszcza, że szkodzi interesom Cracovii (mimo, że ComArch ją dalej sponsoruje :( ). Dobrze, że nikt z naszych kontuzji nie odniósł. Mam też nadzieję, że za bardzo się nie przemęczali (a przyczyny [b]jasno[/b] wyłuszczyłem wyżej. jeśli tego nie rozumiesz - przykro mi...
a teraz jacusiu możesz na mnie donieść do IPN-u jako na zdrajcę narodu polskiego :P
daj spokoj nurku z tym IPNem,
poprostu bylem ciekawy Twojego zdania
coś się zmieniło na plus ... organizacja, przynajmniej tak mówią sami zawodnicy a trener jaki jest wiadomo było przy zatrudnieniu, niby szkoda szansy ale jak nie teraz to w następnej rundzie pokazaliby Nam miejsce w szyku ...
Nie robilbym tragedii,uwazam ze mimo wszystko potencjal naszego hokeja jest
wiekszy niz u samurajow,jezeli chodzi o reprezentacje to nalezy chyba jednak
stawiac na wschodnia (nie Dalekowschodnia )mysl hokejowa nie bardzo tez widze
aby nowy trener reprezentacji byl lepszy od Rohacka a taktycznie jest poprostu
gorszy moim skromnym zdaniem,moze Rudi nie byl zbyt dobrym "psychologiem"
ale warsztatowo to jednak trener z gornej polki a i mlodych wielu do kadry
wprowadzil,jeden mecz nic nie zmienia jestesmy tam gdzie bylismy czyli
w srodku grupy B z tendencja znizkowa i zaden trener tego bardzo szybko
nie zmieni.
Trenerami smsow oraz reprezetacji mlodziezowych powinni byc goscie ze wschodu
a drugimi trenerami nasi mlodsi fachwcy od tego trzeba zaczac ,w lidze tez
nie tylko czesi i slowacy powinni byc trenerami jakis rusek ,fin,szwed by sie jednak
przydali ze slowakami dalbym sobie wogole spokoj to co graja nawet ich druzyny
ekstraklasowe to badziewie ogladalem niedawno mecz Slowana w eurolidze i oprocz
dobrego bramkarza z Finlandi i paru szuranych kontr nie pokazali nic ruscy grali n nimi
jakby po pol litra byli a i tak wozili ich jak dzieci a w 3 tercji to mometam osmieszli
4 dni później
Fragment z http://sport.interia.pl/pilka-nozna/news/nie-chca-grac-dla-polski,1211212
"Gra w reprezentacji to nie tylko zaszczyt, ale i wyrzeczenia. Liga i puchary nie zostawiają wiele wolnego czasu. Gdy wreszcie można odpocząć, przychodzi powołanie do kadry. Zamiast urlopu z najbliższymi, są kolejne tygodnie skoszarowania i harówy na treningach. Trudno dziwić się, że zaczyna buntować się zarówno ciało, jak i dusza.
- W Polsce jest trzystu zawodników, a robi się dla nas plan meczowy taki, jak w NHL - ocenił kapitan naszej hokejowej kadry Leszek Laszkiewicz. - Tam przecież są tysiące hokeistów i można nimi rotować, a każda formacja ma swoje zadania. Z kolei u nas tyra się trzystoma, a z tego dwudziestu-trzydziestu robi wszystko, bo osłabienia, przewagi...
"Laszka" jednak jest na każde wezwanie. W lutym na zgrupowanie przed turniejem EIHC przyjechał do Sanoka z gorączką. Z góry wiedział, że nie jest do gry, ale zdecydował się na kilkugodzinną podróż, żeby nikt nie zarzucił mu, że wypina się na kadrę. Trener odesłał go do domu."
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)