.
-
-
PYTANIA I PORADY!!
Jaki polecicie telewizor w cenie od 2000-2800 zł? Ważne żeby miał 40-42 cale i dobrą jakoś obrazu. Myślałem o LG lm640s ale wyczytałem, że on nie ma 400hz tylko 100 i nie jest dobry do oglądania sportu. Podobno producenci bardzo często podają zawyżoną liczbę herców i teraz już sam się w tym gubię. Polecicie coś?
W takiej cenie praktycznie wszystko co kupisz, to 50-100 Hz podrasowane softwarem do marketingowych wartości. Podobnie z oświetleniem LED, które jest jedynie doświetleniem krawędziowym. Ja kupiłem za 2200 Toshibę 42". Nie ma bajerów internetowych (moim zdaniem zbędne, bo gmaila i tak sprawdzam na komputerze/komórce). Do sportu z kanałów HD nadaje się 90% telewizorów na rynku bezproblemowo.
K_tomas_S Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a ja mam pytanie odnoście tagów , i różnych
> napisów na ścianach typu : Cnb's , nfs crew itp
> , ktoś rozumie o co w tym może chodzić ? ;)
Nazwy grup graficiarzy:)
Jak chcesz dobrą jakość obrazu to szukaj czegoś w plazm Panasonica
Edit
Zaraz pewnie wjedzie tu mój ziomuś El Duce i zacznie bredzić o lcd Samsunga... nie słuchaj go ;)
Miszczu2007 Napisał(a):
> [...]Myślałem o LG lm640s ale wyczytałem,
> że on nie ma 400hz tylko 100 i nie jest dobry do
> oglądania sportu. Podobno producenci bardzo
> często podają zawyżoną liczbę herców i teraz
> już sam się w tym gubię.
Szukasz TV z kineskopem ?
Przestańcie nabierać się na farmazony odnośnie częstotliwości odświeżania w przypadku LCD - nie ma to nic wspólnego z częstotliwością odświeżania matrycy. To czy przez scaler przeleci 100 czy 400 ramek jest nie do zauważenia przez ludzkie oko pomijając już fakt, że sama matryca nie jest w stanie tego wyświetlić...
Poza tym określenie LED odnośni się jedynie do źrodła światła jakie zostało użyte do podświetlenia LCD.
Wcześniej stosowano do podświetleń CCFL i jakoś nikt tym się nie chwalił...
Rozglądnij się za DLP.
Ok czyli 100hz i tak wystarcza do oglądania meczów?
To jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś z forumowiczów ma może przecieki na temat najbliższej promocji bez vat w którymś ze sklepów rtv? ;)
8 dni później
widział ktoś w którymś sklepie w Krakowie sosy butelkowe firmy Fanex?
Poszukuję kogoś kto ma pojęcie o przepisach sanepidu, ewentualnie zna jakiegoś speca, który pomógłby przy odbiorze lokalu gastronomicznego (za opłatą oczywiśćie).
Może ktoś polecić jakiegoś solidnego i niedrogiego stomatologa zlokalizowanego w okolicach centrum?
7 dni później
zna sie ktos na statystykach awaryjnosci TV Led?:)
MM i Saturn oferuja taka 5 letnia rozszerzona gwarancje. W sumie sporo to kosztuje, ale za ta cene kupujesz sobie troche swietego spokoju (okres 2-5) ze nie zostaniesz z wrakiem w razie gdyby naprawa sie nie oplacala (polisa zaklada % wyplate wartosci malejaca od 100% do 40% co rok , od 2ego roku)
zastanawiam sie...
jakies opinie? warto, nie warto,
Pewnie, że warto. Obecnie nie stawia się raczej na trwałość produktów. Sam dokupiłem gwarancję na 5 lat. Kumplowi LCD padł dokładnie miesiąc po gwarancji. Koszt naprawy to była połowa wartości nowego TV.
Załóżmy, że za TV dałem 3500zł.
Nawet jeżeli zepsuje się w piątym roku tak, że naprawa będzie nie opłacalna to dostanę 1400zł, przy czym koszt gwarancji na 5 lat to 360zł.
Diabel, zdecydowanie się opłaca. Przy czym, z reguły nie opłaca się kupować tv w MM lub Saturnie. Takie Euro ma również opcję przedłużenia gwarancji, a ceny w 75% przypadków niższe (+ bardzo fajne, okazjonalne promocje w sklepie internetowym).
Nie zawsze :)
Jak jest dobra promocja to się opłaca, trzeba polować na okazje.
Ja w grudniu kupiłem TV w MM w "okazjach na koniec świata". Cena 3200zł + odtwarzacz BR 3D o wartości 459zł gratis. Za gwarancję dałem 360zł. Całość wyszła 3560zł. Model [b]niższy[/b] TV w tej chwili w Euro kosztuje 3290 a 5 letnia gwarancja do niego aż 658zł!
Warto się rozglądnąć po kilku sklepach i polować na okazje.
oki, dzieki za opinie :)
21 dni później
Gdzie kupie race w Krakowie lub okolicach ?? Wiem, ze ktos juz tutaj pisal cos o tym... :) Pilnie potrzebne ! (uprzedzam nie Podstolice!)
9 dni później
Czy może ktoś z Was ma jakąś wiedzę na temat procesu rekrutacyjnego w Maspex'ie? Pytam już o etap rozmowy kwalifikacyjnej.
Garbaty Napisał(a):
> Zaraz pewnie wjedzie tu mój ziomuś El Duce i
> zacznie bredzić o lcd Samsunga... nie słuchaj go
> ;)
przyspałem temat :) oczywiście tylko Samsung :)
Witam. Gdzie w Krakowie mogę zrobić badania sportowe refundowane przez NFZ?
5 dni później
Czy istnieje w Rabce knajpa z Orange Sport, w której można obejrzeć dzisiaj mecz Pasów?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)