wg mnie trochę zależy kiedy wyjedziesz. jeśli nie trafisz w godziny szczytu na Częstochowę, to nawet nie ma co porównywać - ta ścieżka zdecydowanie lepsza. ilość radarów w świętokrzyskim jak dla mnie przebija wszystko.
-
-
PYTANIA I PORADY!!
W dzień roboczy to nawet samolotem jest lipton, a w nocy siódemką walisz i jest git, się można zdziwić jak szybko "nastanie" Wawa. Na ulicach pustynia, a co do "fotografów" przydrożnych to najlepiej przez CB sie skumać z kimś, połowa jak nie więcej jest pusta w środku :)
czy ktos wie jak mozna zdobyc bilety na premiere 2012? istnieje cos takiego jak rezerwacja czy kto pierwszy ten lepszy?
Santo chyba wreszcie dziewczynę znalazł .
dziekuje za troske, jednak liczyłem na porade ;)
14 dni później
dobra Pany, jest nowy problem.
oddalem biala kurtke do pralni bo byla dosyc droga i szkoda bylo ryzykowac w pralce w domu. jednak przy odbiorze okazało się ze kurtka jest cala w plamkach ktorych nie bylo. zrobilem nie małą afere no ale skonczylo sie na napisaniu reklamacji. kurtki oczywiscie nie odebrałem.
no i dzisiaj listonosz przyniósł mi list o tresci nastepującej(pisownia oryginalna):
"W odpowiedzi na w/w reklamację, informuję, iż zacieki na kurtce były wcześniej, przed praniem. W czasie przyjęcia kurtki wymienione zacieki nie były widoczne, gdyż była mocno zabrudzona. Są to widoczne plamy (zacieki wodne) miejscowe. Gdyby powstały w pralni, to byłyby na całej kurtce a są tylko z boku i z tyłu. Proszę zwrócić uwagę na wewnętrzny biały pasek w dolnej części kurtki, który jest również zafarbowany. Najprawdopodobniej przez spodnie narciarskie lub dżinsy. Wegług nas plamy powstały w czasie użytkowania kurtki. Z przykrością stwierdzam, że nie mogę uznać pana reklamacji."
Jaki następny krok powinienem zrobić? oczywiscie ich list jest totalną bzdurą tylko co dalej? znowu jakis liscik? i tak w kółko? co mogę?
Zwróć się o pomoc do Rzecznika Praw Konsumentów:
31-549 Kraków
Al. Powstania Warszawskiego 10, pok. 72, I p.
tel.: (012) 616 92 31, (012) 616 92 32 fax: (012) 616 93 43
rzecznik.konsumentow@um.krakow.pl
Znajoma coś tam kiedyś reklamowała (buty chyba) i nie chcieli uznać a po interwencji rzecznika od razu zmienili zdanie.
Santo - na psy ich pogoń :D ;)
A białych kozaczków nie oddawałeś? :P
.
4 dni później
szukam jakiejś stacji kontroli pojazdów na przegląd okresowy do dow. rej. dla mojego kilkunastoletniego czerwonego ferrari ;)
najlepiej takiej by załatwili mi rzecz od strzała, jak najtaniej i nie robili problemów.
ma ktoś jakiś namiar? ;)
39 dni później
jak kurier mi przywiezie przesylke to moge przed zaplata otworzyc ją i sprawdzic czy to jest to co chcialem? co jesli nie?
Zawsze trzeba taką rzecz uzgodnić z sprzedającym który wysyła paczke bo za to sie dodatkowo płaci .
jak do mnie zawsze przychodzi kurier z paczką to mówię że najpierw chce obejrzeć czy wszystko jest , nigdy z tym problemów nie był (ostatnio 2 tyg temu tak miałem ). Jeśli coś nie tak nie musisz odbierać paczki
[quote]Anty(/)wISŁA Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zawsze trzeba taką rzecz uzgodnić z
> sprzedającym który wysyła paczke bo za to sie
> dodatkowo płaci .[/quote]
W przypadku przesyłki Pocztą Polską.
Tak .
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> szukam jakiejś stacji kontroli pojazdów na
> przegląd okresowy do dow. rej. dla mojego
> kilkunastoletniego czerwonego ferrari ;)
> najlepiej takiej by załatwili mi rzecz od
> strzała, jak najtaniej i nie robili problemów.
>
> ma ktoś jakiś namiar? ;)
Stacja Kontroli u mnie na oś:) kurdwanów ulic witosa po drugiej stronie ulicy niż cerfur. Przegląd bezproblemowo w 5 minut he Pozdrawiam aha no i bodajże 100 zł kosztuje
Ja mam takie pytanko dotyczące allegro . Wystawiłem coś ktoś kupił wysłałem mu numer konta 2 razy pózniej napisał mi że niewpłaci hajsu to wstawiłem mu negatywa że w huja gra . To ten mi też wystawił negatywa i napisał że nie wysyłałem mu numeru konta hehe ( mam na skrzynce w wysłanych że wysyłałem) no to tam jest jakaś taka rubryka Unieważnienie komentarza to wysłałem to ale to chyba wysyłam do tej osoby co kupiła to ona pewnie sie nie zgodzi na unieważnienie (chociaż mam nadzieje że sie zgodzi bo ją troche postraszyłem :) ) Ale jak sie nie zgodzi to co moge zrobić żeby chociaż dopisać jej coś do tego komentarza czy coś ? ( bo wątpie że już negatywa skasuje ale chociaż musze jej pocisnąć )
kiedyś była funkcja odpowiedzi na negatywy
o jest dobra dzięki
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)